به گزارش خبرنگار مهر در قم، ابوالفضل جوادیان قبل از ظهر یکشنبه در نخستین همایش تخصصی بیمه کشاورزی که در سالن بعثت سازمان ملی جوانان استان قم برگزار شد، حرکت جهشی بیمه صندوق کشاورزی کشور را با توجه به سابقه راه اندازی آن، در مقایسه با سایر کشورها مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: در سال گذشته 48 درصد از کشاورزان و 125 نوع محصول در کشور تحت پوشش خدمات صندوق بیمه کشاورزی قرار گرفتند.
وی دولت را مهمترین عامل حمایتی از بخش کشاورزی کشور عنوان کرد و گفت: امسال دولت جمهوری اسلامی ایران 630 میلیارد تومان یارانه برای این بخش پرداخت کرده است.
جوادیان از بیمه به عنوان یک ساز و کار مشارکت در ریسک یاد کرد و افزود: از این طریق شرکتهای بیمه گزار با مشارکت با تولیدکنندگان در پذیرش ریسک در هنگام بروز خطر از متضرر شدن تولید کننده جلوگیری میکنند.
عضو هیئت مدیره صندوق بیمه کشاورزی تصریح کرد: بیمه کشاورزی ابراز مهی برای اجرای سیاستهای توسعه بخش کشاورزی، منطقهای کردن کشت، ترکیب کشت مطلوب، اشاعه روشهای نوین زراعی و ... میباشد که بسیار حائز اهمیت است.
وی به تاریخچه بیمه کشاورزی در جهان و ایران اشاره کرد و اظهار داشت: اولین کشوری که در قاره اروپا بیمه کشاورزی را پایه گذاری کرد کشور آلمان بود که بیش از 200 سال سابقه دارد و بیمه آن در خصوص بیمه تگرگ بود، بعد از آن فرانسه، آمریکا، کانادا و سپس ترکیه و در ایران نیز در سال 55 قانون آن به تصویب رسید ولی ابلاغ نشد و سر انجام در سال 62 رسما قانون آن توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و ابلاغ شد و عملیات بیمه در کشور اجرایی شد.
جوادیان بیمه انواع محصولات کشاورزی در برابر انواع خطرهایی که محصولات کشاورزی را تهدید میکند را به عنوان قانون بیمه کشاورزی تعریف کرد و افزود: در حال حاضر بر روی بیمه ابنیه، تأسیسات، مستخدمات، قنوات، چاههای آب، تأسیسات آبیاری و ... در بخش کشاورزی در حال مطالعه هستیم و در آینده به این مباحث نیز وارد خواهیم شد.
عضو هیئت مدیره صندوق کشاورزی در خصوص تجربههای موفق در بخش بیمه کشاورزی در ایران بیان داشت: تاسیس صندوق بیمه محصولات کشاورزی در بانک کشاورزی به عنوان مدل موفقی که بسیاری از کشورها خواستار اجرای آن در کشورهای خود شدهاند، توسعه و سازماندهی تحقیقات و مطالعات، استفاده از بخش خصوصی در فعالیتهای بیمهای کارگزاری و برون سپاری آن، کاهش ضریب خطر با اعمال نظارت بیشتر و ساز و کار سنجش رضایت مشتریان از تجربههای موفق کشور در بحث صندوق بیمه کشاورزی بوده است.
وی بیمه عوامل تولیدی، عملکرد محصول، درآمد، زیرساختها و سرمایه گذاری را از انوع بیمه در بخش کشاورزی عنوان کرد و خاطرنشان کرد: ما باید سعی کنیم در آینده بیمه محصولات کشاورزی را از حالت دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار کنیم و از بیمه محصولات صرف به سمت بیمه زیرساختها و ... بخش کشاورزی برویم و بیمه را از حالت اختیاری به اجباری تبدیل کنیم.
قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت مدیره صندوق بیمه کشاورزی کشور گفت: در سال گذشته 48 درصد از کشاورزان کشور تحت پوشش خدمات صندوق بیمه کشاورزی قرار گرفتند.
کد خبر 1209219
نظر شما