به گزارش خبرگزاری مهر، این داستاننویس گفت: داستان کوتاه چیزی مثل شعر است و میتواند نسبت به حوادث و وقایع جاری جامعه واکنش سریعتری نشان دهد. به همین دلیل داستانهای کوتاه مرتبط با انقلاب و دفاع مقدس به نسبت رمانهای این حوزه موفقتر بودهاند.
قیصری افزود: داستان کوتاه دفاع مقدس در حال تلاش برای رشد و بالندگی است و هنوز باید به آن فرصت داد تا بتواند خود را به اثبات برساند.
نویسنده "سه دختر گل فروش" همچنین یادآور شد: واکنش نشان دادن به هر واقعه یا حادثه طبیعی یا قراردادی، خصلت ذاتی ادبیات است؛ حوادثی همچون سیل یا زلزله میتواند منبع الهام و محل توجه هنرمندان قرار بگیرد و طبیعی است که وقتی وقایعی نظیر اینها میتواند به ادبیات راه پیدا کند، حادثه مهم و تاثیرگذاری مثل جنگ که انسانهای زیادی با آن درگیر میشوند هم میتواند به دامنه داستان وارد شود.
قیصری خود را مدافع برگزاری جشنوارههای ادبی معرفی کرد و گفت: به اعتقاد من جایزه داستان کوتاه دفاع مقدس(یوسف) در عمر کوتاهش عملکرد قابل دفاعی داشته و در زمینه داستان کوتاه موفق عمل کرده است.
وی تاکید کرد: اگرچه ضرورت برگزاری جشنوارهها و جوایز ادبی قابل انکار نیست اما ارزیابی متولیان این جوایز از عملکرد خود باید واقعبینانه باشد تا بتوانند حضور موثر و چشمگیرتری در عرصه فرهنگ داشته باشند.
قیصری در پایان، ارزش مادی جایزه داستان کوتاه دفاع مقدس را مهم توصیف کرد و گفت: درست است که انگیزه مالی به تنهایی مشوق نویسندگان نیست اما از جمله مسائل مهمی است که میتواند بر روند خلق ادبی تاثیر بگذارد و موجب ارتقاء آن شود.
چهارمین مسابقه سراسری "داستان کوتاه دفاع مقدس" (جایزه ادبی یوسف) به همت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در بهمن ماه سال جاری برگزار میشود.
نظر شما