به گزارش خبرنگار مهر در یزد، محمدحسن علایی ظهر دوشنبه در جلسه کارگروه فرهنگی اجتماعی استان یزد اظهار داشت: به دلیل برخی مشغله ها شاید کتاب الکترونیک بتواند بخشی از خلاهای کتابخوانی در جامعه را جبران کند.
وی با بیان اینکه برای تشویق مردم به کتابخوانی باید در آنها رغبت ایجاد شود، افزود: تولید کتابهای مفید برای اقشار مختلف با سطح سواد مختلف، تولید کتابهای مورد نیاز برای رفع مشکلات امور روزمره مردم از یک سو و ایجاد فضاهای جذاب برای کتابخوانی از سوی دیگر می تواند در جذب مردم به کتابخوانی موثر باشد.
علایی در دسترس نبودن کتابخانه ها و عدم جذابیت محیط آنها را از دیگر آسیبهای حوزه کتابخوانی برشمرد و اظهار داشت: یکی از اقدامات اداره کل کتابخانه های عمومی استان یزد طی یک سال اخیر، توزیع عادلانه کتابخانه در همه مناطق شهری و روستایی است.
عضویت در کتابخانه های عمومی یزد رشد 182 درصدی داشته است
وی عنوان کرد: همچنین در راستای ایجاد جذابیت و نوسازی فضای کتابخانهها نیز در این مدت اقدامات بسیاری انجام شده است.
علایی یادآور شد: به دنبال تغییرات ایجاد شده، شاخص تعداد عضو در یک سال گذشته 182 درصد رشد داشته است.
وی، راه اندازی کافی نت در همه کتابخانه های استان را یکی از اصلی ترین اقدامات در افزایش جذابیت کتابخانه ها اعلام کرد.
کتاب هنوز جایی در اوقات فراغت عامه مردم ندارد
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان یزد از اینکه در شرایط کنونی کتاب و مطالعه هنوز جایی در اوقاف فراغت مردم ندارند، ابراز نگرانی کرد و افزود: عدم فرهنگ سازی برای مطالعه در جامعه ما یکی از چالشهای اصلی دستاندرکاران حوزه کتاب است.
علایی تاکید کرد: عشق و علاقه به کتاب همچنین احساس نیاز به آن باید به حدی برسد که کتاب علاوه بر برخورداری از جایگاه خاص در اوقات فراغت مردم، به یک نیاز روزانه تبدیل شود و همگان ضرورت وجود آن را احساس کنند.
وی خاطرنشان کرد: بخش اعظمی از این احساس نیاز به تولید کتاب وابسته است زیرا اگر کتابهای تولید شده متناسب با نیازها و علاقمندیهای جامعه نباشد، این احساس علاقه و نیاز ایجاد نخواهد شد.
نظر شما