۱۷ دی ۱۳۸۹، ۱۱:۲۳

انگیزه‏های تفکر-38/

علم تاریخ به دنبال انسان‌شناسی است

علم تاریخ به دنبال انسان‌شناسی است

استاد تاریخ دانشگاه پیام نوردرمورد انگیزه‏هایش به گرایش به رشته تخصصی‏اش گفت: پرسش از ماهیت انسان پرسش اصلی یک مورخ می‌تواند باشد.

دکتر محمدرضا ابویی مهریزی در گفتگو با خبرنگارمهر درمورد انگیزه‎های وی به گرایش به سمت رشته تخصصی خود گفت: هرانسانی با توجه به اینکه با پدیده‎های مختلفی در هستی مواجه است. ازدوردان کودکی برحسب علایقش یا نوع محیط یا بسته به شرایطی که در آن قرار دارد ،دغدغه‏ها و سؤالاتی برایش پیش می‎آید. باز بسته به شخصیت و نوع نگرش هر انسانی ممکن است نوع سؤالات خاصی بیشتر برای آن انسان یا ذهن آدمی شکل بگیرد و آنها بیش از دیگر مسائل مد نظر او باشند یا احیاناً در قالب یکنوع سؤالات یا رویکرد فکری خاصی، انسان ممکن است بتواند به تبیین موقعیت بشر و خودش در هستی بپردازد و پاسخ آن سؤالات را از قبال آن رشته تخصصی یا سؤالات مربوط به آن رشته برای خودش بیابد و به واکاوی آنها بپردازد.

وی افزود: به طبع برای بنده پاسخ به سؤالات هستی و پیرامون مسائلی که به انسان و زندگی او مربوط است از قبال تاریخ بیش از رشته‎های دیگر تخصصی ،موجودیت یافته و از این جهت من از کودکی به تاریخ بیش از سایر رشته‏ها علاقه‏مند بودم و آن را به عنوان رشته تخصصی خودم در زندگی پی‏گیری کردم.

این استاد تاریخ دانشگاه پیام نور درباره مطرح بودن انگیزه‏هایش در حال حاضر نیز اظهارداشت: این انگیزه‏ها هنوز هم دقیقاً برایم مطرح هستند چون اکر جز این بود ما به سمت این قضیه نمی‏رفتیم و آن را ادامه نمی‏دادیم. درواقع پی‏گیری این مسئله و تداوم آن بیانگر این است دغدغه‏ها و سؤالات و انگیزه‏هایی که باعث شده ما به سمت این رشته تخصصی خودمان برویم ،کماکان برای ما موضوعیت دارند و مطرح هستند.

ابویی درمورد پرسشهای اصلی وی در رشته تخصصی‎اش همچنین تصریح کرد: مهمترین مسئله‏ای که در رشته تاریخ به عنوان رشته تخصصی بنده به عنوان سؤال و دغدغه مطرح بوده و هست این است که هویت آدمی چیست؟ هویت فرد و جایگاه آدمی در اجتماع و پیوندش با عالم هستی و دیگر اجزای تشکیل دهنده عالم هستی چه بوده و چیست؟ درواقع آدمی در گذر حیات تاریخی و پیشینه خودش چه نوع ارتباطی توانسته با اجزاء هستی برقرار کند و از قبال آن چه اهدافی را توانسته پیش بگیرد و چه رسالاتی توانسته برای خودش مد نظر بگیرد؟

این محقق و پژوهشگر حوزه تاریخ و ادبیات خاطر نشان کرد: در واقع در قالب همه این کلیات،جایگاه و هویت آدمی چه بوده و چیست؟ این است که این مسائل به عنوان دغدغه‏ها و سؤالات اصلی بنده در تعقیب رشته تخصصی خودم یعنی تاریخ مد نظر بوده و هست. ارتباط و پیوند آدمی با مقوله هویت هم در گستره جامعه بشری می‏تواند مطرح باشد و هم می‏تواند در قالب اجزایی کوچکتر مثل هویت اجتماعی و ملی ما که به طور مشخص برای ما هویت ایرانی - اسلامی باشد مد نظر بوده و باشد.

کد خبر 1211133

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha