۲۸ آذر ۱۳۸۹، ۱۳:۴۴

میزگرد تخصصی-3/

گردشگر برای دیدن داربستها به ایران سفر نمی کند

گردشگر برای دیدن داربستها به ایران سفر نمی کند

اصفهان - خبرگزاری مهر: یک کارشناس گردشگری گفت: گردشگر برای دیدن داربستها به ایران سفر نمی کند.

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، فرخ میرشاهزاده صبح یکشنبه در میزگرد تخصصی راهکارهای نشر مفاهیم اسلامی با بهره‌گیری از صنعت گردشگری که در محل سالن جلسات پژوهشکده هنرهای سنتی اسلامی برگزار شد، افزود: ایران دارای جاذبه‌های خاص گردشگری در حوزه‌های مختلفی چون طبیعی و تاریخی است اما در واقع اولویت اول در حوزه فرهنگی است چراکه هنر به نوعی تجلی گر ساختار فرهنگی یک جامعه است.

وی یادآور شد: تاثیری که از لحاظ هنری اسلام بر ایران گذاشته با هنر در دیگر کشورهای مسلمان بسیار متفاوت است، چنانچه معماری موجود در ایران با هنر در افغانستان، پاکستان و ... فاصله زیادی دارد.

این فعال در عرصه گردشگری در ادامه با اشاره به ویژگیهای هنر در جزیره العرب گفت: در این منطقه نقش و نگار خاصی وجود ندارد و اما ( هنر و معماری) در ایران یک جلوه خاصی به هنر داده‌ایم که این امر مخاطب را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

میرشاهزاده تصریح کرد: مهمترین چیزی که اکنون در اختیار داریم معماری ماست که می‌توان از آن به عنوان یک انگاره شاخص استفاده کرد، البته حرکتی که تاکنون در این عرصه شده بعضا حرکتی کند بوده است.

گردشگر برای چروکهای گنبد و دیدن داربستها به اصفهان سفر نمی‌کند

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه از جمله شاخصه‌های هنری اسلامی در اصفهان مسجد امام است، گفت: آیا گنبد و مسجدی داربست سالهاست اطراف آن را گرفته دارای جاذبه است.

این فعال در عرصه گردشگری تصریح کرد: چون ما اهمیتی برای جاذبه‌های هنری خود نداده‌ایم و بدون هیچ توجهی از کنار آن عبور می‌کنیم همچنان اعتقاد هم نداریم که مردم می‌آیند که گنبد را ببینند و تنها احساس می‌کنیم که مردم می‌آیند که میدان امام را ببینند.

میرشاهزاده با اشاره به اینکه ایران جزء 10کشور برتر جاذب گردشگری در سطح دنیا به شمار می‌رود، ادامه داد: انتظار می‌رود بتوان با استفاده از غنای فرهنگی که در ایران جلای بیشتری دارد توسعه گردشگری را شاهد باشیم.

معرفی بناهای تاریخی به گردشگران نیازمند توجه بیشتری است

این کارشناس گردشگری با اشاره به اینکه معماری ابنیه تاریخ در ایران داری ویژگیهای برجسته و قابل توجهی است، گفت: باید در این عرصه فعالیتی دو چندان داشت.

میرشاهزاده با اشاره به اینکه برای معرفی بناهای تاریخی به گردشگران خارجی آنچنان کار نشده است، افزود: باید دید تاکنون چگونه بناهای تاریخی را معرفی و چه شاخصه‌هایی را برای معرفی گردشگری بیان کرده‌ایم.

وی با شاره به برخی از ویژگیهای خاص معماری اسلامی چون عدم استفاده از نقش و نگارها در بناهای مذهبی، اظهار داشت: این مهم تاثیر ویژه‌ای را بر گردشگر وارد و رمز و راز خارق العاده‌ای تداعی خواهد کرد.

این فعال عرصه گردشگری در ادامه با اشاره به بلیط‌ هایی که در ابنیه تاریخی به فروش می‌رسد نیز یادآور شد: به طور مثال عکس روی بلیط‌ ها برای ورود به ابنیه تاریخی یک عکس خاص است.

میرشاهزاده خاطرنشان کرد: معمولا گردشگران اروپایی علاقه‌مند هستند از هر مکانی که بازدید می‌کنند یک یادگاری تصویری از آنجا داشته باشند و یا ته بلیط را نگه می‌دارند، اما بلیط های ما بی ارزش شده و تمام بلیط ‌ها یک عکس ثابت دارد.

کد خبر 1212900

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha