۳۰ آذر ۱۳۸۹، ۱۰:۲۰

تبدیل سلولهای بدن به رایانه /

ساخت شبکه ای هوشمند و زنده برای کنترل بیماری در بدن

ساخت شبکه ای هوشمند و زنده برای کنترل بیماری در بدن

محققان دانشگاه گوتنبرگ موفق به ایجاد تغییرات ژنتیکی در سلولهای مخمر شده اند که می تواند مسیر ساخت رایانه های زیستی با قابلیت کنترل سلامت فرد و درمان بیماری ها در مراحل اولیه را در درون بدن انسان هموار کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، شاید روزی فرا برسد که تک تک سلولهای بدن ما برای کنترل سلامت و مبارزه با بیماری های مختلف در مراحل ابتدایی با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و به عنوان رایانه ای داخلی مورد استفاده قرار گیرند.

دانشمندان سوئدی با کمک گرفتن از مهندسی ژنتیک موفق به ساخت سلولهای مخمر شده اند که با ارسال سیگنال به دیگر سلولهای مخمر مداری ترکیبی به وجود می آورد. با استفاده از سلولها با تغییرات مختلف ژنتیکی می توان مدارهایی با قابلیتهای پیچیده تر الکترونیکی به وجود آورد، روندی که دانشمندان امیدوارند با کمک آن بتوانند مسیر ساخت رایانه های زیستی را هموار کنند، سیستمی که می تواند از درون بدن انسان سلامت وی را کنترل کند.

ترکیب بیولوژی و فناوری که به بیولوژی ترکیبی شهرت دارد طراحی سیستمهای بیولوژیکی است که در طبیعت یافت نمی شوند. با وجود زمینه های متعددی که در استفاده از این سیستمهای ترکیبی در حوزه های پزشکی و صنعتی وجود دارد، تحقیقاتی که تا به امروز صورت گرفته از محدودیتهای تکنیکی برخوردار بوده است، عمدتا به این دلیل که به ندرت پیش می آید سیستمهای ترکیبی و مصنوعی در سلولهای فرد آنطور که انتظار می رود کار کنند.

اکنون محققان دانشگاه گوتنبرگ اعلام کرده اند راه حلی برای غلبه بر این موانع و محدودیتها یافته اند. سلولهای بهبود یافته شده مخمر در مطالعات آنها می توانند محیط اطراف را احساس کرده و سپس سیگنالهایی را به سلولهای اطراف خود ارسال می کنند. سلولهای مخمر با دریافت تغییرات مختلف ژنتیکی را می توان مانند آجرهای لگو بر روی یکدیگر قرار داد تا مداری پیچیده تر به وجود بیاید و به این شکل کارایی این مدار در انجام فعالیتهای پیچیده تر الکترونیکی افزایش پیدا خواهد کرد.

به گفته دانشمندان با وجود اینکه سلولهای مهندسی شده نمی توانند همان کارهایی را انجام دهند که یک رایانه قادر به اجرای آنهااست، این مطالعات مسیر ساخت نمونه های پیچیده تر از این سلولها را هموار کرده است.

بر اساس گزارش نیچر، در آینده انتظار می رود امکان استفاده از این ارتباطات سلول به سلول به وجود آمده تا بتوان تغییرات به وجود آمده در سلامتی فرد را در ابتدایی ترین مراحل ردیابی کرده و به کنترل و درمان بیماری ها در اولین مراحل آغاز پرداخت.

کد خبر 1214285

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha