به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، علی صباغیان شامگاه یکشنبه در نشست تخصصی جایگاه تحقیقات کاربردی در برنامه ریزی فرهنگی افزود: در گذشته تاثیر فعالیتهای پژوهشی بر جامعه مهم نبود اما اکنون در بسیاری از نقاط دنیا این مرحله ارتقا و ارزش یافته است.
وی اظهار داشت: پژوهشها از یک فعالیت روشنفکری به یک فعالیت برای حل مسائل اجتماعی تبدیل شده است.
صباغیان با بیان اینکه پژوهش بررسی و مطالعه نظامند مواد و منابع به منظور رسیدن به نتایج جدید است، خاطرنشان کرد: پژوهشگران برای تشریح یک ایده به انجام پژوهش اقدام میکنند و تحقیق نیز تلاش سر سخت برای تفکر صحیح است.
رئیس پژوهشکده ارتباطات میان فرهنگی و بین الملل وزارت ارشاد افزود: سیاستگذاری اقدامی است که توسط دولت، احزاب و شرکتها اتخاذ میشود و سیاستگذاری تنها به حل یک مسئله مربوط نمیشود بلکه دارای یک فرآیند سیاسی است.
صباغیان با بیان اینکه فرهنگ موضوعی پیچیده و مبهم است، اظهار داشت: فرهنگ جزو سه واژه پیچیده زبان انگلیسی است و میتوان گفت که یک مفهوم قابل انعطاف دارد.
وی با اشاره به اینکه خدمات فرهنگی عینیت ندارد اما مبادلهپذیر و تاثیرگزار است، ادامه داد: کالاها و خدمات فرهنگی جزء محصولات فرهنگی به شمار میروند.
صباغیان با تاکید بر اینکه ارتباط خوبی میان پژوهش و سیاستگذاری وجود ندارد، تصریح کرد: در حوزه پژوهشهای فرهنگی مشکلات زیادی وجود دارد و این مشکلات صرف اختصاص بودجه مرتفع نمیشود و باید پژوهشها در عرصه سیاستگذاری به کار گرفته شود.
رئیس پژوهشکده ارتباطات میان فرهنگی و بین الملل وزارت ارشاد با اشاره به مدل عقلایی خطی در امر پژوهش گفت: در این مدل ارتباط و زبان مشترکی وجود ندارد و منابع پژوهش در این مدل ناکافی است که نبود منابع مالی مرحله پژوهش مورد توجه قرار نمیگیرد.
وی به اشاره به مدل "قدرت محور بیبرنامه مبتنی بر سیاست" اظهار داشت: در این مدل سیاستگذار و پژوهشگر نمیتوانند یکدیگر را تحمل کند چنانچه در این مدل زمان برای پژوهشگر دارای اهمیت نیست و سیاستگذار هم با محدودیت زمانی مواجه است.
رئیس پژوهشکده ارتباطات میان فرهنگی و بین الملل وزارت ارشاد خاطرنشان کرد: در این مدل "سیاستگذاری شبکهای" بسیاری از سازمانها و ادارات استانی درگیر هستند و در این مدل به خاطر زمانبر بودن تعامل مشروعیت کار را بالا میبرد.
نظر شما