به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، حسین ثبوتی ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران در گرگان افزود: بر اساس این مصوبه که در 24 ماده تنظیم شده است، ایجاد و فعالیت هر واحد فرهنگی دیجیتال و انتشار هر رسانه دیجیتال منوط به اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و متخلفان بر اساس قانون تعطیل مؤسسات و واحدهای آموزشی و تحقیقاتی و فرهنگی که بدون اخذ مجوز قانونی دایرشده و میشود ـ مصوب1372ـ و سایر قوانین موضوعه مورد پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
ثبوتی اضافه کرد: همه اشخاص حقیقی و حقوقی از جمله دارندگان مجوز از دستگاههای ذیربط مندرج در این آییننامه مکلفند برای انجام فعالیتهای تبلیغاتی، روابط عمومی و معرفی کالا یا خدمات برای فروش (از قبیل مشاوره، تهیه و انتشار محتوای تبلیغاتی)، مجوز فعالیت تبلیغاتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اخذ یا به کانونهای تبلیغاتی دارای مجوز معتبر از آن وزارتخانه مراجعه کنند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان اظهار داشت: هرگونه فعالیت تجاری در زمینه تولید، تکثیر، توزیع و عرضه کالای شامل آثار دیداری و شنیداری به هر طریق از قبیل حاملهای دیجیتال یا شبکه داده منوط به اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
به گفته وی، بر اساس این مصوبه، وزارت بازرگانی مکلف است با همکاری اتحادیهها و مجامع صنفی ظرف سه ماه پس از ابلاغ این آییننامه، صنوفی را که وفق ضوابط صنفی مجاز به عرضه تجاری هر یک از اشکال کالا و محصولات شامل آثار دیداری و شنیداری هستند به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتحادیهها و مجامع صنفی مربوط اعلام کند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز مکلف است، تقاضای صدور مجوز فعالیت تجاری در زمینههای یادشده را فقط از واحدهای صنفی دارنده جواز کسب صنوف مشخصشده توسط وزارت بازرگانی که به صورت کتبی از اتحادیه صنفی ذیربط معرفی شدهاند، دریافت کند.
ثبوتی تاکید کرد: وزارت صنایع و معادن مکلف است صدور و یا تمدید جواز تأسیس و پروانه تولید در زمینه نرمافزارهای رسانهای و رسانهپرداز و تولید یا تکثیر حاملهای دیجیتال حاوی داده را منوط به اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کرده یا فعالیتهای یادشده را از موضوع جواز تأسیس یا پروانه تولید مستثنی کند.
وی گفت: بر این اساس، تمامی دستگاههای اجرایی مکلفند با رعایت قوانین موضوعه، احکام این آییننامه و ضوابط و دستورالعملهای اجرایی آن و از محل اعتبارات مربوط، از تهیه و انتشار محتوای فرهنگی دیجیتال مربوط به حوزه وظایف قانونی خود که مروج فرهنگ اسلامی ـ ایرانی بوده و یا در ارتقای اطلاعات و آگاهیهای عمومی یا دانش و مهارتهای تخصصی مؤثر باشد، حمایت کنند.
ثبوتی افزود: بر اساس این آییننامه، معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور موظف است منابع لازم برای اعطای حمایتها و تسهیلات موضوع این آییننامه را در لوایح بودجه سنواتی پیشبینی کند.
وی ادامه داد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد موظفند در چارچوب قوانین موضوعه، برای ایجاد بخشهای ویژه رسانهها و فعالیتهای فرهنگی دیجیتال در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد همکاری لازم را با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عمل آورند.
نظر شما