به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، مهدی منتظر قائم شامگاه پنج شنبه و در نشست علمی تلویزیون حال و آینده که به همت دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به ورود شیوه های نوین و تکنولوژی های جدید به عرصه های ارتباطی، ایجاد محدودیت و ممنوعیت راهکاری مناسب برای مقابله با شبکه های ماهواره ای در عصر حاضر در کشور ما نیست.
وی عنوان کرد: مشکلی که امروز در کشور ما با آن مواجه هسیتم، ماهواره به معنی عام نیست بلکه برنامه ها و اطلاعاتی است که از طریق امواج ماهواره در سراسر جهان توزیع و به وسیله دستگاهی به نام تلویزیون در منزل هر شخصی دریافت و پخش می شود و لازم است در این حوزه برنامه ریزی بهتری در جهت تقویت و توسعه فعالیت ها و برنامه های تلویزیون ملی خود داشته باشیم.
منتظر قائم افزود: اقدامات بازدارنده و برخورد های محدودیتی در عصر حاضر به پایان راه خود رسیده و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در سال 73 که قانون محدودیت استفاده از ماهواره را تصویب کردند با توجه به درک شرایط سه سال را برای اجرای آن در نظر گرفتند و خود افراد قانونگذار نیز آن زمان به این درک رسیده بودند که شیوه ها و راهکارهای محدودیتی در این عرصه نمی تواند نتیجه ای داشته باشد.
تقویت تلویزیون ملی بهترین راهکار مقابله با شبکه های ماهواره ای
وی یکی از راهکارهای مقابله با ماهواره و شبکه های مختلف تلویزیونی را تقویت رسانه و تلویزیون ملی در داخل کشور عنوان کرد و گفت: ما باید تلویزیون ملی خود را آن میزان تقویت کرده و توسعه دهیم تا نیاز مخاطبان را به بهترین شکل ممکن پاسخ داده و انتخاب اول مردم کشورمان رسانه و تلویزیون ملی باشد.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: اگر ما نتوانیم طی چند سال اخیر یک برنامه جدی را در این حوزه تدوین و اجرا کنیم بدون شک وارد یک بحران خواهیم شد و در چند سال آینده به هیچ عنوان نمی توان این بحران در عرصه تلویزیون را به راحتی حل و با آن برخورد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تاریخچه ای از پیدایش تلویزیون پرداخت و خاطرنشان کرد: از سال 1920 میلادی که بحث تولید و پخش تصاویر ناطق در جهان کشف و مورد استفاده قرار گرفت شیوه های اطلاع رسانی و ارتباطی نیز دچار تغییر و تحول شده و با ورود رادیو و تلویزیون انقلاب مهمی در این عرصه شکل گرفت.
ورود تلویزیون تمامی محدودیت های اطلاع رسانی را برداشت
منتظر قائم یادآور شد: ورود تلویزیون تمامی محدودیت های زمانی و مکانی برای انتقال اطلاعات و ایجاد ارتباط در جهان را برداشت و با ظهور خود شیوه های نوینی را که تاکنون امکان استفاده از آنها وجود نداشت به همراه آورد و با توجه به ظرفیت های ویژه این تکنولوژی شیوه های اطلاع رسانی در جهان نیز دگرگون و دچار تحولی عظیم شد.
وی با اشاره به ویژگی اصلی تلویزیون اظهار داشت: هر رسانه دارای سه بعد سازمان، محتوا و مخاطب است که عده ای از معتقدند تلویزیون بعدی دیگری به نام تارخ نیز دارد چرا که با نمایش رویدادهای روز و به صورت زنده نوعی تاریخ سازی می کند که سایر رسانه های ارتباطی فاقد این ویژگی هستند.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران بیان داشت: یکی از چالش های پیش روی تلویزیون در عصر حاضر عدم تامین تمامی انتظارات طیف های مخاب است و به همین دلیل عده ای از کارشناسان حوزه ارتباطات و رسانه معتقدند که این چالش در سال های آینده وارد مرحله جدی تری خواهد شد.
وی عنوان کرد: تلویزیون تا دو الی سه دهه قبل به هیچ عنوان با چالشی این چنین مواجه نبود ولی به مرور زمان و با توجه به افزایش آگاهی مردم، امکان تولید یک برنامه برای تمامی طیف های جامعه از میان برداشته شد و تلویزیون هم با چالش جذب و حفظ مخاطب مواجه شد.
در ادامه این نشست که با حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مشاور فرهنگی و اجتماعی استاندار کردستان، جمعی از خبرنگاران رسانه های جمعی و دانشجویان دانشکده علوم انسانی برگزار شد، علاوه بر سخنرانی مهدی منتظر قائم، جلسه پرسش و پاسخ نیز برگزار شد.
نظر شما