به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، حسین عربی در همایش فرهنگسازی مصرف آبزیان در کشور به سرانه مصرف آبزیان در کشورهای مختلف و مقایسه آن با کشور ایران پرداخت و افزود: متاسفانه سرانه مصرف آبزیان در کشور ما در مقابل دیگر کشورهای جهان بسیار پایین است به طوریکه سرانه مصرف آبزیان توسط هر فرد ایرانی سالانه به 7.5 کیلوگرم میرسد.
وی با اشاره به سرانه مصرف آبزیان در کشورهای دیگر، اظهار داشت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، میانگین مصرف آبزیان و غذاهای دریایی در جهان بین 16.4 تا 25 کیلوگرم متغییر است که در مقایسه با سرانه مصرف در کشور ما دو تا سه برابر برآورد میشود.
مدیرکل گروه بهبود کیفیت سازمان شیلات ایران تصریح کرد: بر اساس آمارهای اعلام شده در سطح جهان، مصرف آبزیان در کشور اسپانیا 56 کیلوگرم، در مالدیو 156 کیلوگرم و در ژاپن 76 کیلوگرم در سال به ازای هر نفر است.
وی با تاکید بر اینکه کشورهای خارجی مصرف آبزیان را به عنوان مصرف غذا در سبد خانوار خود قرار ندادهاند، اضافه کرد: مصرف ماهی و آبزیان در کشورهای مختلف جهان بیشتر به عنوان یک دارو و غذای شفابخش صورت میگیرد و به همین دلیل مصرف این غذای بسیار سالم در کشورهای مختلف بسیار بالا است.
عربی با بیان اینکه قیمت بالای ماهی و آبزیان دلیل موجهی برای کم مصرف کردن آن در کشور نیست، تاکید کرد: برخی از مردم و کارشناسان بالا بودن قیمت آبزیان را دلیلی بر کم مصرف کردن آن در کشور تلقی میکنند اما باید تاکید کرد که این دلیل به هیچ عنوان دلیل موجهی محسوب نمیشود.
وی با انتقاد از نوع طبخ ماهی و آبزیان توسط بانوان ایرانی، بیان داشت: متاسفانه بسیاری از بانوان ایرانی با نوع طبخ آبزیان و ماهیهای مختلف در کشور آشنا نیستند و همین عامل یکی از دلایل کاهش مصرف این نوع غذا در کشور محسوب میشود.
مدیرکل گروه بهبود کیفیت سازمان شیلات ایران ادامه داد: باید اعتراف کرد که 90 درصد بانوان و زنان خانهدار ایرانی سرخ کردن ماهی را تنها روش مصرف و طبخ آن میدانند در حالی که این نوع مصرف از نظر اقتصادی به هیچ عنوان مقرون به صرفه نیست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیتهای بالای کشورمان برای تولید انواع آبزیان، گفت: جمهوری اسلامی ایران بیش از دو هزار و 700 متر مساحت ساحلی در اختیار دارد که همین مساحت ظرفیت بسیار مطلوبی برای تولید آبزیان در کشور به شمار میرود.
عربی مساحت ساحلی کشور را تنها منبع برای تولید آبزیان ندانست و افزود: برآوردهای صورت گرفته نشان میدهد که 350 هزار منبع آبی کوچک و بزرگ در کشور وجود دارد که رودخانههای دائمی و فصلی، قناتها و چاهها را در بر میگیرد.
وی به میزان تولید کنونی آبزیان در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: هماکنون میزان تولید آبزیان در کشور نزدیک به 600 هزار تن است که از این مقدار 400 هزار تن به صورت صید و 207 هزار تن به صورت پرورشی تولید میشود.
مدیرکل گروه بهبود کیفیت سازمان شیلات ایران تاکید کرد: قرار است تا پایان برنامه پنجم توسعه، تولید انواع مختلف آبزیان در کشور به بیش از یک میلیون و 25 هزار تن افزایش یابد.
نظر شما