دکتر عظیم حمزئیان درمورد اصالت در تفکر به خبرنگار مهر گفت: اصالت در تفکر با توجه به ماهیت انسان و عاقل بودن و اندیشمند بودن او به این معنی است که از مفاهیم و اصول اولیه عقلی تبعیت کند و این معیارها را مبنا قرار دهد و با توجه به این معیارها و مبناها و همان چیزی که به عنوان عقل سلیم یا فهم مشترک یا اصول اولیه عقلی است مورد توجه قرار بگیرد و پیرامون آن به عنوان اصول موضوعه، مسائل دیگر مطرح شوند.
این مدیر گروه فلسفه ادیان دانشگاه سمنان درمورد نیاز به تفکر اصیل همچنین اظهارداشت: نیاز ما به تفکر اصیل به چند جهت است. یکی بواسطه همدلی و تفاهم و ارتباط فکری و عقلانی که با سایر فرهنگها و یا ملل و افراد دیگر نیاز داریم و این ارتباطات ِ دوطرفه در جهان امروزی امری ضروری است و این امر باعث میشود که ما را به یکدیگر نزدیک کند . همین وجه تفکر اصیل است که به نحوی در همه انسانها وجود دارد ،عامل تفاهم و ارتباطات فکری آنها با هم میشود . از جهت دیگر با توجه به وضعیت موجود جهان امروز داوریهایی که در حوزه اخلاق ،ارزشهای انسانی و مسائل دیگر نیازداریم انجام بدهیم با توجه به پیچیدگیهای جهان امروز باعث شده که ما نیاز به محور مشترکی داشته باشیم،علاوه بر مباحثی مربوط به ادیان و مسائل مشترک دیگر این جنبهها هم از وجوه مشترک بین افراد است.
این استاد فلسفه گروه فلسفه دانشگاه سمنان درمورد شرایط رشد تفکر اصیل نسبت به چند دهه قبل در جامعه ما هم گفت: شرایط رشد تفکر اصیل در جامعه ما نسبت به چند دهه قبل فراهمتر است به دلیل اینکه آشنایی اندیشمندان ما با مباحث عقلی دنیا و همینطور اندیشههای دیگر بیشتر شده است. از جهت کلی سطح فکر عمومی و سطح تفکر فلسفی در جامعه ما نسبت به چند دهه قبل بالاتر آمده و بطور محسوسی میشود فهمید که جامعه ما بسیاری ازمباحثی که در دهههای گذشته به سختی برای او قابل فهم بود اکنون براحتی میفهمد و با توجه به اینکه جامعه پیچیدهتر شده ولی ارتباطات افراد بیشتر شده و این نشان میدهد که شرایط رشد تفکر اصیل در جامعه ما بهتر شده است و سطح عمومی نسبت به چند دهه قبل بالاتر آمده است.
نظر شما