به گزارش خبرنگار مهر، حمید علیخانی امروز سه شنبه در یک نشست مطبوعاتی گفت: دولت قیمت انواع نان را به نحوی تعیین کرده است که هیچگونه افزودنی نداشته باشد، اما اگر یک نانوایی مطابق با سلایق و خواست مشتری، انواع افزودنی ها نظیر سبزی را اضافه کرد، طبیعتا قیمت تمام شده بالاتری دارد، بنابراین نان را با قیمت بالاتری می فروشد.
معاون وزیر بازرگانی در پاسخ به این سئوال که برخی نانوایی های آزادپز با دریافت آرد یارانه ای اعلام می کنند که قیمتها را ثابت نگه می دارند و افزایش نمی دهند، افزود: هر نانوایی که آرد یارانه ای دریافت می کند موظف است تا طبق نرخنامه دولت، نان را عرضه کند.
وی همچنین در خصوص درآمد ناشی از تعیین قیمت ملی گندم و آرد برای دولت گفت: برآورد قیمتی تا پایان دی ماه مشخص می شود، اما آنچه که از محل این افزایش قیمت، نصیب دولت می شود، به طور قطع به خزانه واریز شده و سهمی برای وزارت بازرگانی در آن مشخص نشده است.
به گفته علیخانی، اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها از 28 آذرماه آغاز شده و براساس گزارشات رسیده از استانهای مختلف، مشکل قابل ملاحظه ای وجود ندارد و کار مطابق با زمان بندی در حال انجام است.
وی اظهار داشت: پیش از این دولت سالانه 4 هزار میلیارد تومان بابت گندم، آرد و نان پرداخت می کرد که بخش عمده ای از آن، به دلیل ضایعات نان که محصول نهایی است، دورریز می شود. این ساختار معیوب و ناکارآمد، موجب عدم رقابت پذیر، نبود قدرت انتخاب برای مشتری، نبود قدرت انتخاب برای آرد از سوی نانوا و نیز وجود رانت و انحصار و سهمیه بندی آرد شده است.
معاون وزیر بازرگانی تصریح کرد: هم اکنون با واقعی شدن قیمت نان پیش بینی می شود که 15 تا 20 درصد مصرف آرد و نان کاهش یابد، این درحالی است که میزان کاهش ضایعات نان در مقایسه گزارش تطبیقی آذرماه و دیماه که آخر دی ماه منتشر می شود، مشخص خواهد شد.
وی اظهار داشت: امسال ایران برای دومین بار صادرات گندم را تجربه کرد، ضمن اینکه برای اولین بار بخش خصوصی اقدام به خرید گندم کرد و توانست یک میلیون تن گندم خرید کند، این درحالی است که دولت در نظر دارد طبق یک برنامه زمان بندی 5 ساله، کل کار خرید گندم را به بخش خصوصی واگذار کند.
علیخانی گفت: امسال دولت توانست بیش از 40 هزار تن برنج پرمحصول داخلی را خرید کند که این کار تا بهمن ادامه می یابد و این میزان براساس توافقات بوده است و اگر کشاورزان نتوانند برنج را در بازار بفروشند، دولت از آنها خریداری می کند.
وی افزود: همچنین نزدیک به یک میلیون تن کالای استراتژیک نیز از سوی شرکت بازرگانی دولتی ایران ذخیره سازی شده است که شامل برنج، روغن و شکر است.
معاون وزیر بازرگانی گفت: همچنین تا پایان سال 88 نیز 6 میلیون و 900 هزار تن سیلو در کشور وجود داشت که هم اکنون به 8 میلیون و 250 هزار تن رسیده است. تا پایان سال نیز 750 هزار تن دیگر به این رقم اضافه می شود و ظرفیت سیلوسازی در کشور به 9 میلیون تن می رسد.
علیخانی به 4 واحد نان صنعتی موجود در کشور اشاره کرد و گفت: تا پایان امسال این واحدها به 7 واحد افزایش می یابد که ظرفیت آنها نیز 700 تن در روز خواهد بود.
وی در خصوص بهسازی نانوایی ها نیز گفت: بیش از 15 هزار نانوایی در کشور عملیات بهسازی را با اعتباری بالغ بر 42 میلیارد تومان انجام داده اند که بیش از 25 درصد بهبود یافته است.
علیخانی همچنین از برگزاری همایش ایران، مرکز تجارت غلات در بهمن ماه خبرداد و گفت: این همایش با حضور کشورهای صادرکننده و واردکننده گندم برگزار می شود، این درحالی است که ایران می تواند سواپ و ری اکسپورت گندم را انجام دهد. همچنین همایش کیفیت نان نیز هفته آینده برگزار می شود. وی اظهار داشت: حوزه گندم، آرد و نان 15 هزار میلیار تومان گردش مالی دارد.
علیخانی در مورد نگرانی برخیها از خشکسالی و تولید گندم در سال آینده گفت: موجودی گندم کشور بی بدیل است و مشکلی به لحاظ خشکسالی وجود ندارد.
نظر شما