به گزارش خبرگزاری مهر از تبریز، مسعود محمدیان با اشاره به اهمیت اقتصادی گیاهان دارویی در کشور بر ضرورت توجه علمی به مقوله توسعه تولید و فرآوری گیاهان دارویی تاکید کرده و افزود: درشورای پژوهشی سازمان جهاد کشاورزی بر این مسئله مهم تاکید شده که باید نتایج تحقیقات در مزارع متجلی شود و ارتقای جایگاه محصولات گیاهان دارویی نیز در این راستا باید مورد توجه باشد.
وی با اشاره به اینکه گیاهان دارویی از نعمات بزرگ الهی است و تاکنون در زمینه اصلاحات روشهای کاشت، داشت و برداشت در این بخش اقدامات چندانی صورت نگرفته است ادامه داد: با برنامه ریزی های صورت گرفته برای توسعه کشت صنعتی و تجاری سازی تولید داروهای گیاهی علاوه بر افزایش ارزش افزوده این محصولات شاهد ارتقای سلامت جامعه نیزخواهیم بود.
محمدیان با اشاره به اهمیت گیاهان دارویی گفت: ارزش افزوده در زمینه گیاهان دارویی مختلف با برنامهریزی بعمل آمده بیش از شرایط کنونی نیز قابلیت افزایش را دارد و این ظرفیت در کشور و استان موجود است.
مستند سازی محصولات سالم در اولویت قرار دارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بر مستند سازی محصولات سالم در راستای ارتقای رتبه کشور در خصوص تولید محصولات سالم تاکید کرد و گفت: رفع موانع موجود و همراهی با هدفمندی یارانه ها ، جهش بخش کشاورزی را در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات تیکمه داش بستان آباد به عنوان مرکز تحقیقات گیاهان دارویی کشور با هدف ایجاد اشتغال مولد و نیز شناساندن استعدادهای بالقوه استان در تولید گیاهان دارویی تبدیل می شود، ادامه داد: معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان از توسعه کشت گیاهان دارویی حمایت می کند .
همچنین رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان، ظرفیت آذربایجان شرقی را در راستای تولید و فرآوری گیاهان دارویی قابل توجه دانست و گفت: قدمت گیاهان دارویی به قدمت بشریت است و اشتیاق به مصرف آن در جهان در حال افزایش است.
حسن منیریفر با اشاره به اینکه درکشورهای توسعه یافته بیش از80 درصد مردم تمایل به مصرف داروهای گیاهی دارند، خاطر نشان کرد: عوارض جانبی مصرف داروهای شیمیای موجب شده تا گیاهان دارویی بیش از هر زمان دیگری مورد اقبال عمومی در جهان واقع شود.
منیری فر با اشاره اینکه منبع اصلی بیش از 25 درصد داروهای شیمیایی از گیاهان دارویی تامین میشود، افزود: تجارت گیاهان دارویی در حال افزایش است ولی با توجه به روشهای نادرست برداشت گیاهان دارویی در کشور این گیاهان در معرض انقراض قرار دارند.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همچنین از شناسایی 400 گونه گیاهان دارویی در استان خبرداد و گفت: آذربایجان شرقی پس از کردستان رتبه دوم کشور را دارا بوده و این تنوع زمینه فعالیت و سرمایهگذاری را موجب میشود.
منیری فر گفت: توجه به روشهای نوین خواهد توانست در زمینه ارتقای جایگاه و نقش گیاهان دارویی در سلامت عمومی و درآمدزایی نقش موثرتری داشته باشد.
نظر شما