محمد جواد محمدی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه تفاهم نامه امضا شده بین محیط زیست ایران و قطر در ادامه تبادل گونه های جانوری صورت گرفته در یک سال و نیم گذشته است گفت: سال گذشته دو راس آهوی ایرانی به قطری ها داده شد و در مقابل دو راس اوریکس عربی به ایران وارد شد و این آغاز همکاری طولانی مدت است.
وی اضافه کرد: امسال نیز در حوزه مبارزه با آلودگی های دریایی و همین طورعملیات تثبیت شنهای روان و جلوگیری از بروز پدیده گرد و غبار اعلام آمادگی شده و همین طور در رابطه با تقویت آبزیان و ذخایر دریایی توافق نامه ای امضا و توافقاتی نیز انجام شده است که به زودی نتایج آن را خواهیم دید.
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به امضای توافق نامه با وزیر محیط زیست قطر اعلام کرد: پرورش پرنده های شکاری و تجهیز امکانات سخت افزاری و همین طور برگزاری مسابقات قوش بازی راهی برای جلوگیری از قاچاق گونه های شکاری و هوبره به کشورهای عربی است.
معاون رئیس جمهوری تاکید کرد: موارد مطرح در تفاهم نامه امضا شده با وزارت محیط زیست قطر حفاظت و تقویت بنیه زیستی گونه های پرنده گان شکاری و گونه هوبره است که در خطر و تهدید شکار شکارچیان منطقه به خصوص مورد علاقه کشورهای حاشیه خلیج فارس هستند.
محمدی زاده افزود: بهترین راهکار با توجه به اینکه قاچاق پرندگان به عنوان پدیده ای ناپسند در منطقه وجود دارد این است که با کشور قطر از نزدیک همکاری داشته باشیم. قطری ها موظف شده اند با وارد کردن تجهیزات و امکانات سخت افزاری و هزینه آموزش نیروهای محلی، پرندگان شکاری را در ایران پرورش دهند.
وی اظهار داشت: پرورش پرندگان شکاری با هدف رهاسازی در زیستگاههای انجام می شود که همگی این زیستگاهها در ایران هستند. احیای زیستگاهها و تقویت گونه های در معرض خطر از هوبره تا پرندگان شکاری در دستور کار دو کشور است. هدف ما در درجه اول تکثیر این گونه ها و در مراحل بعد ارائه خدمات دیگر و حتی صادرات ست.
رئیس سازمان محیط زیست گفت: در تفاهم نامه امضا شده با قطری ها کار تکثیر در محوطه ای 100هکتاری با سقف پوشیده به امضا رسیده که به مدت سه سال در استان کرمان اجرا می شود.
محمدی زاده ادامه داد: بعد از سه سال بخشی از پرندگان به دنیا آمده را در محیط و زیستگاههای اطراف رهاسازی می کنیم تا به این شیوه از خطر انقراض خارج شوند و تعدادی از این گونه های پرورش یافته برای برگزاری مسابقات پرنده های شکاری(قوش بازی) در نظر گرفته شده است.
وی در مورد ضرورت برگزاری مسابقات قوش بازی گفت: این مسابقه ورزش و تفریح محسوب می شود و نوعی کار اشتغال زا به حساب می آید که در منطقه سیرجان می تواند از بیکاری منطقه بکاهد. اجرای این طرح از شکار غیرمجاز و قاچاق پرندگاه در ایران جلوگیری می کند و حتی اگر لازم باشد صادرات پرندگان را به عنوان پروژه ای اقتصادی تعریف می کنیم به شرطی که پرنده به اندازه کافی تکثیر شود.
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به تعهدات قطری ها در قبال ایران اظهار داشت: قطری ها تجهیزات مورد نیاز را وارد و نصب می کنند و قفسهای بزرگ و کارخانه های جوجه کشی راه می اندازند و تمام هزینه آموزش افراد محلی و کسانی را که با این پروژه همراه هستند به عهده دارند به این معنا که روستائیان منطقه با درامدی که از این راه بدست می آورند نیازی به شکار و قاچاق پرنده ندارند.
معاون رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه جوامع محلی با ایجاد اشتغال و آموزشهای لازم تشویق به انجام فعالیتهای مجاز و قانونی می شوند و در نتیجه از انجام کارهای خلاف مانند شکار و قاچاق در این مناطق جلوگیری می شود.
به گفته محمدی زاده، این سرمایه گذاری که در حدود 500 میلیون دلار است شامل مجموعه ای از فعالیتهای مختلف است که با سرمایه گذاری قطری ها و مدیریت کارشناسان و مدیران محیط زیست ایران در پنج سال در مناطق مرکزی ایران به خصوص کرمان اجرایی می شود.
نظر شما