به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس صدیقه واعظی فر- مجری طرح با تاکید بر اینکه نانوکاتالیزور تولید شده در هیدروژن زدایی از ایزوبوتان و تولید ایزوبوتن استفاده می شود، افزود: ایزوبوتن ماده اولیه تولید MTBE است که به عنوان یکی از افزودنی های سوخت برای افزایش عدد اکتان آن، مورد استفاده قرار می گیرد.
وی به نحوه اجرای این تحقیق اشاره کرد و اظهار داشت: با مطالعه بر روی کاتالیزور صنعتی DP803 مورد استفاده در پتروشیمی بندر امام، متوجه شدیم که این کاتالیزور با پایه گاما آلومینا و درصد مشخصی از Pt (پلاتینیم) و Sn (قلع) است از این رو برای بهبود رفتار کاتالیزور در ساخت آن از پایه زئولیت Y استفاده کردیم و Pt و Sn را روی آن قرار دادیم در نهایت در سامانه آزمون راکتوری از این کاتالیزور برای هیدروژن زدایی ایزوبوتان استفاده کردیم.
مجری طرح با اشاره به نتایج این تحقیق، خاطر نشان کرد: نتایج نشان داد که کاتالیزور تهیه شده با پایه زئولیت Y دارای بازدهی بیشتری نسبت به کاتالیزور صنعتی با پایه گاما آلومینا در فرایند هیدروژن زدایی ایزوبوتان است.
واعظی فر از تجاری سازی این محصول خبر داد و یاداور شد: تجاری سازی این محصول در برنامه کاری دو شرکت دانش بنیان مجتمع فناوریهای نوین فدک و شرکت نانوپارس اسپادانا قرار دارد.
نظر شما