موسی الرضا صفری در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: چمنهای میادین 15 خرداد، ولیعصر، بسیج و شهرداری به مساحت تقریبی هشت هزار و 900 متر مربع با تکنیک علمی (over seeding) احیا شد.
وی گفت: با شروع فصل سرما، قطعات خشکیده نامنظم و لکه های قهوه ای در سطوح چمن مشاهده می شود که باعث از بین رفتن شادابی و طراوت فضای سبز می شود.
وی اظهار داشت: کارشناسان فضای سبز شهرداری گرگان با بهره گیری از تکنیک علمی روز دنیا با عنوان (over seeding) توانستند حدود 8900 متر مربع از چمنهای چهار میدان بزرگ شهر را مرمت و با طراوت کنند.
وی افزود: عرصه های چمنکاری با عنوان پوشش زمینه ای برای گلهای زینتی، درختچه ها و درختان و پوشاننده زمین های خاکی سطح وسیعی از مساحت پارکها، میادین، رفیوژها و قطعات فضای سبز را به خود اختصاص می دهد که وجود گیاه پوششی چایر در قطعات چمنکاری چندین ساله و تفاوت فیزیولوژی رشد و نمو این گیاه باعث می شود چمنها لطافت خود را از دست بدهند.
صفری اظهار داشت: با استفاده از این سیستم که از اواخر شهریور تا اوایل آبان ماه سالجاری، با استفاده از بذر و چمن فصل سرد از جمله festuca و lolium در میادین ذکر شده چمنی کاملا سبز و یکدست بدست آمد.
رئیس فضای سبز شهرداری گرگان ادامه داد: روش over seeding نوعی روش کشت تلفیقی چمن- علف هرز است که با توجه به گونه علف هرز، آن را می توان بعنوان یک چمن سردسیر یا گرمسیر در نظر گرفت.
وی گفت: در این روش بر اساس نوع علف هرز و با شروع خشکیدگی اندامهای هوایی اقدام به چیدن (سرزنی) علفهای هرز با پایین ترین درجه ماشین چمن زن و یا برداشت قشر نازکی از سطح خاک کرده و پس از بستر سازی با مخلوط خاک زراعی، کود حیوانی و ماسه بادی اقدام به بذر پاشی نموده که با رویش چمن ضمن کنترل نسبی علف هرز ،کیفیت ظاهری چمن نیز در فصول نامساعد حفظ می شود.
وی افزود: استفاده از تکنیک over seeding توسط کارشناسان فضای سبز شهرداری گرگان دستاوردی از آموخته های پروفسور محمد پسرک لی استاد فیزیولوژی گیاهی دانشگاههای ایالات متحده امریکا که عنوان شهروند ماندگار گرگانی را نیز در سال 1387 از سوی شهرداری و شورای اسلامی شهر به خود اختصاص داده بود، در راستای احیای چمنهای فرسوده قطعات فضای سبز شهر است.
نظر شما