۱۲ دی ۱۳۸۹، ۱۹:۱۸

هاشمی:

حفاظت از بافت تاریخی تبریز ضروری است

حفاظت از بافت تاریخی تبریز ضروری است

تبریز - خبرگزاری مهر: عضو شورای شهر تبریز با اشاره به اهمیت حفظ بناهای تاریخی شهر تبریز، تاکید کرد: بافت تاریخی تبریز به ویژه در برخی نقاط شهر، بسیار زیبا و ارزشمند بوده و ضروری است بافت تاریخی خیابان های این شهر حفظ شود.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، حجت الاسلام سید صالح هاشمی عصر یکشنبه در جلسه علنی شورای شهر تبریز افزود: لازم است برای حفظ شکل و جداره های خیابان های تاریخی مانند خیابان فردوسی و خیابان تربیت برنامه ریزی و عملیات جدی انجام گیرد.

به گفته وی، در روند اتفاقات مربوط به میراث فرهنگی باید از همکاری و همراهی مردم شهر نیز بهره گرفته و روند اتفاقات باید به گونه ای باشد که مردم داوطلبانه و با اشتیاق اقدام به همکاری در این حوزه کنند.

هاشمی تاکید کرد: باید این تصور نادرست را که بر اساس آن حفظ مواریث فرهنگی را مانعی برای توسعه شهر می داند، تصحیح کرده و با جدیت اقدام به حفظ تاریخ و فرهنگ شهر کنیم و آن را به دست نسل های آتی بسپاریم.

 آذربایجان شرقی در جاذبه های تاریخی جزو  5 استان اول کشور است

همچنین دبیر کارگروه میراث فرهنگی و گردشگری استان در این جلسه گفت: آذربایجان شرقی به لحاظ کمیت و کیفیت و دارا بودن آثار و جاذبه های تاریخی و فرهنگی و طبیعی جزو پنج استان اول کشور است.

 تراب محمدی با اشاره به توانمندی های تاریخی و فرهنگی موجود، استان را دارای جاذبه هایی جهانی دانسته و خاطرنشان کرد: اقدامات موثری در راستای معرفی بخش های مختلف و ارزشمند تاریخ استان صورت گرفته و «ثبت ملی قالی آذربایجان»، برپایی «نمایشگاه مرد در افق تاریخ»، «ثبت معنوی مکان رویداد قیام 29 بهمن تبریز»، معرفی و ثبت نام تبریز به عنوان «نخستین پایتخت تشیع در جهان اسلام» و همچنین «ثبت جهانی بازار تاریخی تبریز در فهرست سازمان یونسکو» بخشی از مهمترین و موثرترین اقدامات سازمان در سالهای اخیر بوده است.

وی با اشاره به استمرار کاوش ها در نقاط مختلف استان و همچنین بافت تاریخی شهر تبریز گفت: در خصوص تونل های زیرزمینی شهر تبریز که گفته می شود بخشهای مختلف تبریز قدیم را به هم متصل می کرده، اطلاعات دقیقی در دست نیست و کارشناسان سازمان در حال تکمیل اطلاعات در این مورد هستند.

محمدی در خصوص ارک تبریز گفت: فعالیت مرمتگران چیره دست سازمان در این بنای ارزشمند تاریخی در جریان است و برنامه ریزی و اقدامات لازم برای آزادسازی اطراف ارک با همکاری بنیاد مصلی ادامه دارد.

وی افزود: با توجه به اینکه بخش مهمی از فعالیت های سازمان نیازمند حمایت و همکاری شهرداری و قانون گذاری اعضای شورای اسلامی شهر است، افزایش موثر همکاری ها با تشکیل کارگروه مشترکی میان سه نهاد شهرداری، شورای اسلامی و سازمان میراث فرهنگی به خوبی اجرائی خواهد شد.

افزایش رشد گردشگران در تبریز نشان گسترش زیر ساختهای گردشگری است

در بخش دیگری از این جلسه رئیس شورای اسلامی تبریز افزایش رشد حضور گردشگران داخلی و خارجی در شهر تبریز را نشانه توجه به گسترش و بهسازی زیر ساختهای گردشگری، معرفی شایسته داشته ها و توانمندی های تاریخی، طبیعی و فرهنگی شهر و منطقه دانست.

شهرام دبیری روند موجود در حفظ و احیا و معرفی آثار تاریخی تبریز را موثر و مثمر ثمر دانسته و افزود: ثبت جهانی بازار تبریز نقطه درخشانی در فعالیت های سالهای اخیر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی بوده و هرچند هر اقدامی ارزش و جایگاه خود را دارد، اما ثبت این مجموعه در فهرست آثار میراث جهانی سازمان یونسکو می تواند گردشگری و اقتصاد و اشتغال شهر تبریز را متحول کند.

جلسه علنی شورای اسلامی شهر تبریز با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی و برای بررسی مسائل مرتبط با این سازمان تشکیل شد.

کد خبر 1223406

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha