۱۵ دی ۱۳۸۹، ۱۰:۰۰

گزارش مهر از جام ملت‌ها -8/

اشتباهی به قیمت از دست رفتن جام/ عربستان در اولین حضور قهرمان شد

اشتباهی به قیمت از دست رفتن جام/ عربستان در اولین حضور قهرمان شد

تیم ملی فوتبال کشورمان در هشتمین دوره جام‌ملت‌های آسیا هم شانس اول قهرمانی بود اما با یک گل به خودی جام را به عربستان قدرت نوظهور فوتبال قاره کهن تقدیم کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، تیم ملی فوتبال ایران درحالی برای جبران ناکامی جام هفتم با هدایت ناصر ابراهیمی و ستارگانی همچون حمید درخشان، محمد پنجعلی، اصغر حاجیلو، حمید علیدوستی، ناصر و نادر محمدخانی، شاهرخ و شاهین بیانی و... مقتدرانه جواز حضور در جام ملت‌های 1984 سنگاپور را کسب کرد که اشتباهات و اتفاقات غیرمنتظره زمینه‌ساز از دست رفتن جام هشتم شد.

تیم ایران در بازی پایانی مرحله گروهی صدر جدول را به تیم چین تحویل داد تا حریف عربستان در دیدار نیمه نهایی شود. شاگردان ابراهیمی برابر این تیم عربی در دقیقه 89 با گل به خودی شاهین بیانی پیروزی را با تساوی عوض کردند و در ضربات پنالتی مغلوب شدند و به همین راحتی از رسیدن به فینال بازماندند.

مرحله مقدماتی:
تیم ملی فوتبال ایران که پس از چهار دوره در مرحله مقدماتی جام ملت‌های آسیا شرکت می‌کرد، در گروه A با تیم‌های سوریه، اندونزی، تایلند، بنگلادش و فیلیپین همگروه بود که با پنج پیروزی به عنوان صدرنشین جواز حضور در جام هشتم را کسب کرد.

سوریه هم که پس از پیروزی 2 بر صفر برابر فیلیپین، از ایران شکست خورد، در بازی سوم با نتیجه 2 بر یک بنگلادش را شکست داد اما با شکست 3 بر 2 برابر تایلند در خطر حذف قرار گرفت. پیروزی 2 بر یک سوریه در بازی حساس و سرنوشت ساز برابر اندونزی باعث شد این دو تیم در امتیاز 6 مساوی شوند اما به خاطر تفاضل گل بهتر سوریه پس از ایران و به عنوان تیم دوم گروه راهی جام ملت‌ها شد.

نتایج دیدارهای ایران:
* ایران 5 - بنگلادش صفر
گل‌ها:
 ناصر محمدخانی (65، 78، 81 و 89) و حمید علیدوستی (90)

* ایران 3 - سوریه یک
گل‌ها:
حمید علیدوستی (3 و 76) و ناصر محمدخانی (67) برای ایران و حسن (4) برای سوریه

* ایران 5 - تایلند صفر
گل‌ها:
حمید علیدوستی (31 و 81)، محمود معمار (25)، ناصر محمدخانی (55) و حمید درخشان (63)

* ایران یک - اندونزی صفر
گل:
ناصر محمدخانی (78)  

* ایران 7 - فیلیپین یک
گل‌ها:
 ناصر محمدخانی (20 و 52)، رضا احدی (50 و 89)، ضیا عربشاهی (16)، حمید علیدوستی (48) و جعفر مختاری‌فر (77) برای ایران و ماریانو آرانتا (30) برای فیلیپین

در گروه B عربستان با چهار پیروزی برابر امارات، سریلانکا، عمان و نپال به عنوان صدرنشین گروه و امارات به عنوان تیم دوم راهی جام ملت‌ها شدند. در گروه C کره جنوبی با سه پیروزی برابر هند، پاکستان و یمن و یک تساوی مقابل مالزی صدرنشین شد و هند هم که از کره جنوبی شکست خورده بود، با برتری برابر دیگر تیم‌های گروه در رده دوم قرار گرفت و صعود کرد. در گروه D چین با 4 پیروزی برابر قطر، اردن، هنگ‌کنگ و افغانستان صدرنشین شد و قطر هم با سه پیروزی و یک شکست برابر چین به عنوان تیم دوم گروه به هشتمین دوره جام ملت‌ها راه یافت.

مرحله نهایی:
جام هشتم درحالی در سنگاپور برگزار شد که این کشور دومین میزبان جام ملت‌ها بین کشورهای جنوب شرق آسیا بود. کویت قهرمانی دوره گذشته به همراه عربستان، قطر، سوریه و کره‌شمالی در گروه A قرار گرفت و تیم‌های ایران، چین، امارات، سنگاپور و هند در گروه B با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در گروه A عربستان پس از تساوی یک بر یک برابر کره‌جنوبی، برابر سوریه به برتری یک بر صفر دست یافت اما در بازی سوم مقابل قطر به نتیجه تساوی یک بر یک رضایت داد. این تیم در بازی آخر با یک گل از سد کویت گذشت تا صدرنشین گروه شود. کویت هم پس از برتری یک بر صفر برابر قطر، برابر کره‌جنوبی به تساوی بدون گل رضایت داد و با پیروزی 3 بر یک مقابل سوریه پیش از دیدار با عربستان صدرنشین گروه شد. گرچه در نهایت با شکست از این تیم عربی به عنوان تیم دوم گروه راهی مرحله نیمه نهایی شد. کره‌جنوبی با 2 امتیاز قعرنشین این گروه شد.

در گروه B ایران مسابقات را با قدرت آغاز کرد. ابتدا امارات با سه گل حمید علیدوستی، شاهرخ بیانی و محمدخانی مغلوب ایران شد و سپس چین با گل‌های محدخانی و عربشاهی با 2 گل نتیجه را به کشورمان واگذار کرد اما دو تساوی بدون گل برابر هند و یک بر یک مقابل سنگاپور میزبان مسابقات، باعث شد ایران در بازی آخر و به خاطر تفاضل گل صدر جدول را به چین واگذار کند.

چین که در بازی نخست برابر ایران شکست خورده بود، با پیروزی 2 بر صفر برابر سنگاپور و 3 بر صفر برابر هند خود را به عنوان یکی از مدعیان صعود معرفی کرد و در بازی پایانی‌اش با پنج گل امارات را مغلوب کرد تا ضمن حذف این تیم، با تفاضل گل بهتر نسبت به ایران به عنوان صدرنشین راهی مرحله نیمه نهایی شود.

در این گروه چین با 6 امتیاز و تفاضل گل 8+ و ایران با 6 امتیاز و تفاضل گل 5+ به عنوان تیم‌های اول و دوم گروه راهی مرحله بعد شدند. تیم‌های امارات با 4، سنگاپور با 3 و هند با یک امتیاز از گردونه مسابقات کنار رفتند.

تیم‌های ملی ایران و عربستان نخستین دیدار مرحله نیمه نهایی را برگزار کردند. در این بازی در حالیکه تیم کشورمان با گل دقیقه 42 شاهرخ بیانی پیش افتاده بود، با اشتباه شاهین بیانی که در دقیقه 89 دروازه ایران را باز کرد، بازی به تساوی کشیده شد. در نهایت تیم عربستان در ضربات پنالتی با نتیجه 5 بر 4 و در نهایت 6 بر 5 ایران را شکست داد. در ضربات پنالتی تنها ضربه محمد پنجعلی از دست رفت.

در دیگر دیدار این مرحله تیم‌های چین و کویت برابر هم به میدان رفتند که در پایان 90 دقیقه بازی دو تیم به تساوی بدون گل رضایت دادند اما چین با گل دقیقه 108 "لی هوآیون" در این بازی پیروز شد و دومین فینالیست جام لقب گرفت.

در دیدار رده بندی تیم ایران درحالیکه تا دقیقه 81 با یک گل از کویت عقب بود، موفق شد توسط ناصر محمدخانی بازی را به تساوی بکشاند اما در نهایت در ضربات پنالتی با نتیجه 4 بر 3 مغلوب شد تا در مجموع با شکست 5 بر 4 از رسیدن به مقام سوم هم باز ماند.

تیم عربستان در دیدار نهایی هشتمین دوره جام ملت‌های آسیا با درخشش ماجد عبدالله برابر چین به پیروزی 2 بر صفر دست یافت و در نخستین حضورش در جام ملت‌های آسیا به نخستین عنوان قهرمانی دست یافت. شایع النفیسا (70) و ماجد عبدالله (47) گل‌های عربستان را در این بازی به ثمر رساندند.

در پایان این مسابقات ناصر محمدخانی، شاهرخ بیانی و جیا ژیوکوان از چین با سه گل زده به عنوان مشترک آقای گلی جام دست یافتند و جیا ژیوکوان از چین بهترین بازیکن جام لقب گرفت.

نتایج کامل دیدارهای ایران در جام هشتم:
دهم آذرماه 1363، ورزشگاه ملی سنگاپور
* ایران 3 - امارات صفر
گل‌ها:
حمید علیدوستی (27)، شاهرخ بیانی (85 - پنالتی) و ناصر محمدخانی (87)
بازیکنان تیم ایران:
بهروز سلطانی، اصغر حاجیلو، شاهین بیانی، محمد پنجعلی، رحیم میرآخوری، حمید درخشان (66 - رضا احدی)، ضیا عربشاهی، شاهرخ بیانی، عبدالعلی چنگیز (85 - جعفر مختاری‌فر)، ناصر محمدخانی و حمید علیدوستی
سرمربی: ناصر ابراهیمی

دوازدهم آذرماه 1363، ورزشگاه ملی سنگاپور
* ایران 2 - چین صفر
گل‌ها:
ناصر محمدخانی (57) و ضیا عربشاهی (72)
بازیکنان تیم ایران: بهروز سلطانی، اصغر حاجیلو، شاهین بیانی، محمد پنجعلی، رحیم میرآخوری، حمید درخشان، ضیا عربشاهی، شاهرخ بیانی (72 - رضا احدی)، عبدالعلی چنگیز، ناصر محمدخانی و حمید علیدوستی (52 - جعفر مختاری‌فر)
سرمربی: ناصر ابراهیمی

شانزدهم آذرماه سال 1363، ورزشگاه ملی سنگاپور
* ایران صفر - هند صفر
بازیکنان تیم ایران:
بهروز سلطانی، اصغر حاجیلو، شاهین بیانی، محمد پنجعلی، رحیم میرآخوری، حمید درخشان (46 - جعفر مختاری‌فر)، ضیا عربشاهی، شاهرخ بیانی، عبدالعلی چنگیز، ناصر محمدخانی (75 - غلامرضا فتح آبادی) و رضا احدی
سرمربی: ناصر ابراهیمی

نوزدهم آذرماه سال 1363، ورزشگاه ملی سنگاپور
* ایران یک - سنگاپور یک
گل‌ها:
شاهرخ بیانی (56 - پنالتی) برای ایران و رازالی سعید (63) برای سنگاپور
بازیکنان تیم ایران:
بهروز سلطانی، اصغر حاجیلو، محمدرضا شکورزاده، محمد پنجعلی، رحیم میرآخوری، حمید درخشان، ضیا عربشاهی، شاهرخ بیانی، عبدالعلی چنگیز، غلامرضا فتح آبادی و جعفر مختاری‌فر
سرمربی: ناصر ابراهیمی

بیست و دوم آذرماه سال 1363، ورزشگاه ملی سنگاپور
* ایران یک (4) - عربستان یک (5)
گل‌ها:
 شاهرخ بیانی (43) برای ایران و شاهین بیانی (89 - گل به خودی) برای عربستان
ضربات پنالتی: اصغر حاجیلو، جعفر مختاری‌فر، حمید درخشان و شاهرخ بیانی ضربات خود را گل کردند ولی محمد پنجعلی ضربه چهارم ایران را از دست داد
بازیکنان تیم ایران: بهروز سلطانی (117 - حافظ طاحونی)، اصغر حاجیلو، شاهین بیانی، محمد پنجعلی، رحیم میرآخوری، حمید درخشان، ضیا عربشاهی، شاهرخ بیانی، عبدالعلی چنگیز، جعفر مختاری‌فر و ناصر محمدخانی (74 - رضا احدی)
سرمربی: ناصر ابراهیمی

بیست و پنجم آذرماه سال 1363، ورزشگاه ملی سنگاپور
* ایران یک (3) - کویت یک (4)
گل‌ها:
ناصر محمدخانی (81) برای ایران و موید الحداد (27) برای کویت
ضربات پنالتی: اصغر حاجیلو، حمید درخشان و رضا احدی ضربات خود را گل کردند
بازیکنان تیم ایران: بهروز سلطانی، اصغر حاجیلو، شاهین بیانی، محمد پنجعلی، رحیم میرآخوری، حمید درخشان، ضیا عربشاهی، شاهرخ بیانی، عبدالعلی چنگیز (86 - رضا احدی)، جعفر مختاری‌فر و ناصر محمدخانی
سرمربی: ناصر ابراهیمی

کد خبر 1224865

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha