به گزارش خبرنگار مهر، خرداد ماه امسال علی قنواتی که با حکم علیاکبر اشعری مشاور فرهنگی رئیس جمهور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی به عنوان سرپرست معاونت آموزش، پژوهش و فناوری این سازمان منصوب شده بود، بعد از چهار ماه از این سمت استعفا کرد.
از آن زمان تاکنون هیچ شخصی برای تصدی معاونت آموزش، پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی منصوب و یا پیشنهاد نشده است و از این رو مسئولان سازمان مذکور اخیراً اساسنامهای را با هدف حذف این معاونت از چارت تشکیلاتی این سازمان تدوین کردهاند.
البته قرار است این معاونت پس از حذف تبدیل به یک پژوهشگاه تخصصی در حوزه آموزش، پژوهش و فناوری شود.
بر اساس اطلاع خبرنگار مهر، طرح تشکیل این پژوهشگاه هم تدوین و به مسئولان ارشد کتابخانه ملی ارائه شده است. در تدوین این طرح اهدافی از قبیل توسعه پژوهش در حوزههایی مانند علوم کتابداری و اطلاعرسانی، آرشیو، ایرانشناسی و اسلامشناسی دیده شده است.
همچنین اعضایی متشکل از رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و نیز آموزش و پرورش، روسای فرهنگستانهای هنر و علوم و رئیس پژوهشگاه و دو کارشناس حوزه مسائل آرشیوی این پژوهشگاه به عنوان هیئت امنای این پژوهشگاه مشغول فعالیت خواهند شد.
شورای علمی پژوهشگاه مذکور را نیز افرادی مانند رئیس پژوهشگاه، معاونان تخصصی سازمان اسناد و کتابخانه ملی و روسای پژوهشکدههای مرتبط تشکیل میدهند.
در این پژوهشگاه، سه پژوهشکده کتابداری، اسناد و مطالعات آرشیوی و ایرانشناسی و اسلامشناسی تشکیل خواهد شد و گروههای پژوهشی در ذیل مجموعه این پژوهشکدهها فعالیت خواهند کرد.
نظر شما