به گزارش خبرنگار مهر، محسن کرمی در نخستین همایش مهندسی فرهنگ نامگزینی که روز چهارشنبه در مرکز آموزش و تجهیز نیروی انسانی سازمان ثبت احوال کشور برگزار شد، در خصوص فراوانی نامها در کشور افزود: از سال 1297 که سازمان ثبت احوال در کشور تأسیس شده، اکثر نامها از ائمه معصومین (علیهمالسلام) الهام گرفته شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: در سالهای تأسیس سازمان ثبت احوال در کشور، بیشترین تعداد اسامی در پسران به نامهای محمد، علی، حسین، مهدی و حسن و در دختران به فاطمه، زهرا، معصومه، مریم و زینب تعلق داشته است.
معاون حقوقی و سجلی سازمان ثبت احوال افزود: در 9 ماهه سال 89 اسامی انتخابشده از سوی پدران و مادران تغییر کرده که آن هم نشانهگر علاقهمندی ملت ایران به خاندان عصمت و طهارت است و این اسامی در میان پسران عبارت از امیرعلی، ابوالفضل، امیرحسین، علی، امیرمحمد و در میان دختران عبارت از فاطمه، زهرا، ستایش، هستی و زینب است.
کرمی گفت: برای اینکه مردم به راحتی بتوانند نامهای مجاز را انتخاب کنند، سازمان ثبتاحوال کشور کتابی را تهیه کرده که در آن پنج هزار نام مجاز برای پسران و دختران وجود دارد ضمن اینکه این نامها در سایت سازمان هم قابل دسترسی است.
وی با بیان اینکه سازمان ثبتاحوال مجاز به تعیین نامهایی که تحقیرکننده فرزندان بوده و با ارزشهای والای انسانی منافات داشته باشد، نیست، اضافه کرد: مردم مجاز نیستند نامهایی را انتخاب کنند که با عنوان مقام، تحصیلات و منصب باشد؛ به طور مثال فردی که دکتر یا مهندس باشد، نمیتواند در شناسنامه خود سمت و جایگاه خود را ثبت کند.
معاون حقوقی و سجلی سازمان ثبتاحوال در پایان بیان کرد: والدین مجاز نیستند اسامی را انتخاب کنند که فاقد معنای کامل باشد یا با منزلت اجتماعی مغایرت داشته باشد.
نظر شما