به گزارش خبرنگار مهر، نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی "عصر جمعه" چهارشنبه 15 دیماه در خانه هنرمندان برگزار شد، جهانگیر کوثری تهیهکننده، مونا زندی کارگردان، مهرداد صدیقیان بازیگر و نغمه ثمینی فیلمنامهنویس و منتقد سینما در این نشست حضور داشتند. رامتین شهبازی اجرای جلسه را برعهده داشت.
مونا زندی کارگردان "عصر جمعه" با اشاره به حضور رخشان بنیاعتماد به عنوان مشاور کارگردان گفت: حضور خانم بنیاعتماد از ابتدا به این دلیل بود که در آن زمان لازم بود فیلمسازانی که میخواستند فیلم اولشان را بسازند، حتما باید یک مشاور داشته باشند. در آن زمان رابطه من با خانم بنیاعتماد و همین طور علاقه من به سینمای ایشان باعث شد که به سراغ ایشان بروم. خانم بنی اعتماد را هم این موضوع را پذیرفت و در ابتدای کار، یک بار فیلمنامه را خواند و نظر داد و بعد از آن دیگر حاضر نشد سر هیچ صحنهای از فیلم حاضر شود.
این کارگردان ادامه داد: رویا نونهالی بازیگری بسیار پرتلاش است و من فکر میکنم از بزرگترین شانسهای هر کارگردانی حضور رویا نونهالی در فیلمش باشد. او هر بار با ایده درباره نقش سر صحنه میآید و بسیار علاقمند به کارش است.
جهانگیرکوثری درباره اکران این فیلم گفت: فیلم از نظر مسیر قانونی کار خود را شروع کرد و براساس همان فیلمنامهای که مصوب شده بود ساخته شد و اگر چه برای آن پروانه نمایش صادر شد، اما طی این پنج سال همواره با مشکلات اکران مواجه بود.
وی ادامه داد: ما ممکن است بتوانیم از بحث اقتصادی یک فیلم بگذریم، اما اثر یک کارگردان اول و به خصوص یک کارگردان زن هنگامی که در جشنواره فجر جایزه بهترین کارگردانی را میگیرد و در 9 بخش مختلف کاندیدا شده و جایزه میگیرد، سازنده آن انتظار دارد که اکران شود، اما زمانی که در این اکران پنج سال وقفه میافتد استعدادی که به گفته داوران جشنواره فجر در سطح اولین کارگردانی جشنواره بوده پنج سال راکد میماند.
کوثری درباره شرایط اکران عمومی فیلم گفت: "عصر جمعه" برای همین چند سالن محدود هم موفق به دریافت پوزتیو دولتی نشده و مجبور بودیم برای آن پوزتیو آزاد بخریم. اما بقیه فیلمهای گیشهای علی رغم در دست داشتن سالنهای متعدد، پوزتیو دولتی گرفتهاند. حتی کوچکترین حمایتها از ما صورت نگرفته است. با چنین شیوهای افرادی که نگرانی فرهنگی دارند مجبور به عقب نشینی میشوند.
نغمه ثمینی با اشااره به امتیازهای فیلم گفت: "عصر جمعه" جسورانه است، این فیلم پنج سال در سکوت بوده و شاید دلیل این پنج سال، بزرگی این تابو است که حتی گاه تماشاگر هم در برابر آن مقاومت میکند و واکنش نشان میدهد. به هر حال 5 سال پیش یک کارگردان فیلم اولی با چنین جسارتی فیلم خود را ساخته است و اگر این جسارت وارد فضاهای دیگر میشد، امروز سینمای ایران دستاوردهای بهتری داشت، ولی به هر حال این اتفاق نیفتاده و مجموعه این حوادث میتواند هر کارگردان و تهیهکنندگی را دلسرد کند.
در این مراسم حسن فتحی، علیرضا شجاع نوری، محسن امیریوسفی، ایرج رامینفر، غوغا بیات و امید روحانی حضور داشتند.
نظر شما