به گزارش خبرگزاری مهر، علی کفاشیان که در دوحه بسر می برد، در گفتگویی پیرامون انتخابات اخیر کنفدراسیون فوتبال آسیا اظهار داشت: از ایران دو نفر برای کرسیهای AFC نامزد بودند. آقای سعیدلو برای پست نایب رئیسی جنوب غرب آسیا و بنده برای عضویت در کمیته اجرایی اما به جهت اینکه این شبهه پیش نیاید که چون ایشان را نمی شناسند، رای نیاورد و من رای بیاورم، انصراف دادم تا فقط ایشان در انتخابات بمانند.
وی افزود: متاسفانه دوسال است که یک نوع دوگانگی یا به عبارتی دودستگی در AFC به وجود آمده که یک طرف آن به رهبری کشور کویت موفق شدهاند برخی کشورها را با خود همراه کنند و یک طرف هم جناح بن همام است. این دودستگی باعث شده که هیئت اجرایی از اهداف اصلی خود که باید فعالیت در جهت رشد و گسترش فوتبال آسیا باشد و کشورهای مطرح فوتبال آسیا را در داخل خود جذب کند، دور افتاده و به شکل یارکشی و جناح بندی تبدیل شده که به نظر من این برای آینده AFC مفید نخواهد بود.
کفاشیان ادامه داد: در انتخابات اخیر یک گروه از ایران حمایت کرده و گروهی دیگر که مربوط به جناح بن همام بود، این کار را نکرد. این مسئله برای کره جنوبی هم پیش آمد و آقای چانگ که 16 سال عضو هیئت اجرایی کنفدراسیون آسیا و نایب رئیس فیفا بود به دلیل وجود همین مسائل انتخاب نشد در حالیکه بن همام بسیار علاقه داشت که وی بار دیگر انتخاب شود اما متاسفانه این جناح بندیها در داخل AFC وحدت را ازبین برده و زمانی که وحدت نباشد همیشه گروهی ضربه می خورند.
رئیس فدراسیون فوتبال تاکید کرد: از آنجا که بن همام می خواهد کشورهایی را به AFC وارد کند که صرفا همسو با او باشند، گروه طرفدارش از ایران حمایت نکرد و نتیجه آن شد که اغلب کشورهایی که در فوتبال آسیا محلی از اعراب ندارند کرسیها را بدست بیاورند که این مسئله آینده فوتبال آسیا را تهدید می کند زیرا وقتی تنها گرفتن کرسی مطرح باشد و کارمفیدی انجام نشود، فوتبال آسیا به قهقرا خواهد رفت.
کفاشیان خاطر نشان کرد: در این انتخابات به جز ما و کره جنوبی، کشورهایی مانند ژاپن، چین و عراق و لبنان هم نتوانستند پستهای مورد نظر خود را کسب کنند و کشورهایی که رای آوردند مانند نپال، سریلانکا، گوام و میانمار که فوتبال مطرحی ندارند به دلیل آن بود که کاملا با یکی از جناحها هماهنگ هستند و البته هزینه هم می کنند، البته ما همچنان در کمیتهها نقش داریم و خود من در چند کمیته آسیا و فیفا عضو هستم و فعالیت خود را ادامه خواهم داد.
وی یادآور شد: پیش از انتخابات نمایندگان بسیاری از کشورهای آسیایی نزد ما آمدند و اعلام همکاری کردند و ما را مانند کره جنوبی، یک قطب در فوتبال آسیا می خواندند. قطعا اگر جناح بندیها وجود نداشت، صرفنظر از نام افراد، به ایران رای می دادند، همانگونه که 20 کشور هم رای دادند. آنها کشورهایی بودند که ایران را می شناختند و آن را قبول داشتند.
رئیس فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سئوال که "ثبات افراد تا چه میزان در موفقیت آنها در انتخابات AFC موثراست؟"، گفت: تمام آنهایی که انتخاب شدند از جمله همان نپال، گوام، سریلانکا و دیگران گذشته از مسئله جناح بندی که قطعا در این انتخاب دخیل است، افرادی هستند که سالها در هیئت اجرایی بوده و هستند. چهره آنها برای همه آشناست، البته هزینه می کنند و امتیازهای خاصی هم می دهند.
کفاشیان تصریح کرد: تعارفی وجود ندارد زیرا برای انتخاب شدن در چنین مجامعی باید هزینه کرد. ما حدود 30 کشور در آسیا داریم که در فوتبال فعال نیستند اما رای آنها موثر است و اینها کشورهایی هستند که نامزدها روی آنها با دادن همان امتیازها کار می کنند تا رای آنها را برای خود جذب کنند.
وی افزود: از شاخصهای مهم موفقیت در اینگونه انتخابات، ثبات مدیریت، توانمندی در زمینه برقراری ارتباطات بین المللی و دانستن زبان خارجی، هزینه کردن و اعطای برخی امتیازهاست. بن همام بارها گفته که حق ایران در هیئت اجرایی و کمیتهها بیش از این است اما بدلیل تغییرات مداوم در فدراسیون شما، این کار صورت نمی گیرد.
رئیس فدراسیون فوتبال یادآور شد: در این انتخابات هم آقای سعیدلو از سوی جناح بن همام حمایت نشد و نتوانست رای لازم را بدست بیاورد. شاید اگر من می ماندم انتخاب می شدم اما سیاست ما بر این قرارگرفت که برای نایب رئیسی نامزد شویم که مانند کره جنوبی رای نیاوردیم.
کفاشیان در پاسخ به این سئوال که "چرا چانگ از کره جنوبی که از ثبات مدیریتی خوبی در این کشور برخوردار است برای عضویت در هیئت اجرایی انتخاب نشد؟"، گفت: اگر تحلیل دقیقی داشته باشیم موضوع به همان تلاش دو سال اخیر کویت و شورای المپیک آسیا که مقر آن در کویت است، برمی گردد. آنها در حال تلاش و برنامه ریزی هستند تا در هیئت رئیسه، بن همام تغییراتی ایجاد کنند که نتیجه آن خروج چانگ از هیئت رئیسه بود و نفر مورد نظر خودشان انتخاب شد. البته ایران هم 20 رای آورد که این دقیقا همان دودستگی موجود در AFC را نشان می دهد.
وی در پایان گفت: به هرحال در سطح کلان تصمیم گرفتیم که آقای سعیدلو نامزد نایب رئیسی شود و از آن پس ما باید با تمام توان از ایشان حمایت می کردیم که این کار را هم انجام دادیم البته نه از ایشان که از ایران حمایت کردیم اما متاسفانه بدلیل حمایت نکردن جناح طرفدار بن همام موفق نشدیم.
نظر شما