۲۰ دی ۱۳۸۹، ۱۳:۵۲

در گفتگو با مهر عنوان شد:

کمبود پرستار ماهر در بخشهای مراقبت ویژه از نوزادان نارس

کمبود پرستار ماهر در بخشهای مراقبت ویژه از نوزادان نارس

عضو گروه کودکان دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی با اشاره اهمیت بخش مراقبت ویژه از نوزادان نارس در بیمارستانها گفت: کمبود پرستار ماهر در این بخشها یکی از چالشهای اساسی در کاهش مرگ و میر نوزادان است.

دکتر مریم رسولی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: مشکل عمده ما آمار بالای مرگ و میر نوزادانی است که دچار ناهنجاری هستند و به نظر می رسد تربیت نیروی انسانی ماهر در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان نارس تا حدود زیادی می تواند به کاهش این آمار منجر شود.

دبیر علمی نخستین همایش توانمندسازی و اصول مراقبتها و چالشهای پزشکی و پرستاری در NICU گفت: بر همین اساس تربیت دانشجویان پرستاری NICU از دو سال قبل در دستور کار قرار گرفت و اولین گروه از این دانشجویان سال آینده فارغ التحصیل شده و در بخشهای ویژه مراقبت از نوزادان نارس در بیمارستانها مشغول خدمت خواهند شد.

رسولی در پاسخ به این سئوال که هم اکنون بخش مراقبتهای ویژه نوزادان نارس در بیمارستانها چگونه اداره می شود، افزود: در حال حاضر پرستاران دوره کارشناسی با گذراندن یک دوره آموزشی کوتاه مدت وارد این بخشها می شوند.

عضو گروه کودکان دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی در مورد استاندارد تعداد پرستاران مورد نیاز در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان نارس نیز گفت: هم اکنون به ازای دو تا سه نوزاد یک پرستار در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی حضور دارد که این آمار به استاندارد کشورهای پیشرفته تا حدودی نزدیک است.

رسولی در پاسخ به این سئوال که آیا فارغ التحصیلان این رشته مجازند فقط در بیمارستانهای دولتی مشغول به کار شوند، اظهارداشت: خیر هیچ الزامی نیست که حتما در بخش دولتی حضور داشته باشند. بلکه می توانند بعد دوره تعهدی که به دانشگاه دارند، در هر مرکز درمانی مشغول به کار شوند. البته ملاک و هدف از تربیت پرستاران این رشته کاهش شاخص مرگ و میر نوزادان نارس است که فرقی ندارد در کدام بخش این اتفاق بیافتد.

دبیر علمی نخستین همایش توانمندسازی و اصول مراقبتها و چالشهای پزشکی و پرستاری در NICU با اشاره به وضعیت کشورهای پیشرفته دنیا در زمینه استفاده از پرستاران متخصص NICU ، گفت: البته این رشته در دنیا چندان هم قدیمی نیست و تدریس آن از حدود 12 تا 14 سال قبل در دانشگاههای جهان آغاز شده است. 

رسولی با عنوان این مطلب که هیچ الزامی نیست که بخش NICU در همه بیمارستانها وجود داشته باشد، افزود: ایجاد و راه اندازی بخش NICU در بیمارستانهایی که زایمانهای پرخطر انجام می شود لازم و ضروری است.
 
نخستین همایش توانمندسازی و اصول مراقبتها و چالشهای پزشکی و پرستاری در NICU از 21 لغایت 23 دی ماه جاری در دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی برگزار می شود.
کد خبر 1228452

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha