به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا حاجیبابایی وزیر آموزش و پرورش به مناسبت سالروز تصویب قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش در کشور، پیامی صادر کرد.
در متن این پیام خطاب به اعضای شوراهای آموزش و پرورش آمده است: بدون شک رسالت عظیم آموزش و پرورش به عنوان مهمترین نهاد تربیتی کشور، قوامبخش فرهنگ عمومی و تعالیبخش جامعه بصیرتمحور و بزرگترین سرمایه اجتماعی و ارزشمند آینده ماست که مأموریتی مهم در امتداد رسالت پیامبران عظیمالشأن الهی بر عهده داریم.
این پیام میافزاید: عزت، سربلندی، استقلال، خودباوری، رفاه، منزلت، کرامت و معنویت هر جامعه وابسته به جایگاه و عظمت آموزش و پرورش است و این عظمت با توفیق الهی و حضور آگاهانه و داوطلبانه تمامی عوامل سهیم و مؤثر نظام آموزش و پرورش به ویژه فرهنگیان تبیین و محقق میشود.
این پیام با بیان اینکه تصویب قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش در دی ماه 1372 در مجلس شورای اسلامی، نویدبخش آغاز تحولی اساسی در نظام تعلیم و تربیت کشورمان به شمار میرود، ادامه میدهد: شوراهای آموزش و پرورش به منظور تحقق خرد جمعی، مشارکت و نظارت مردم در امر تعلیم و تربیت رسمی و عمومی و بهرهگیری و استفاده بهینه از تمام منابع و امکانات جهت تأسیس، توسعه و تجهیز فضاهای آموزشی و پرورشی و تسهیل در فعالیتهای اجرایی در استانها و شهرستانها تشکیل میشود.
در ادامه این پیام آمده است: تکلیف قانون برای حضور ائمه جمعه استانها، شهرستانها و مناطق، استانداران و معاونان برنامهریزی آنها، فرمانداران و معاونان آنها، شهرداران، مدیران کل و معاونان آنان، رؤسای ادارات و معاونان پرورشی آموزش و پرورش به عنوان مسئولان حلقه نخست امور فرهنگی، تربیتی، آموزشی و اجتماعی کشور است و ترکیب این شخصیتها موجب میشود به طور رسمی و عملی از تمام ظرفیتهای مادی و معنوی کشور در جهت مهمترین رکن زیربنایی کشور یعنی آموزش و پرورش بهرهبرداری شود.
در این پیام آمده است: از این جهت به مناسبت سالروز تصویب این قانون از مشارکت و هماندیشی اعضای شوراهای آموزش و پرورش در کشور سپاسگزارم و از اعضا میخواهم تا نگرش جامع به مسائل آموزش و پرورش مبنی بر فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی و منشور تحول بنیادین از نگاه مقام معظم رهبری و قوانین بالادستی به ویژه ظرفیتهای قانونی داشته باشند.
این پیام در ادامه بیان میکند: اعضا در خصوص تشکیل منظم جلسات شورای آموزش و پرورش استانها، شهرستانها و مناطق به منظور بهرهمندی از اندیشه و تفکر گروهی صاحبنظران برای تبیین و اجرای سیاستها و برنامههای موردنظر در آموزش و پرورش و توجه ویژه به ارتقای کیفیت مصوبات شوراهای آموزش و پرورش با عنایت به آمایش سرزمینی و عملیاتی کردن آن همچنین بهرهگیری از ظرفیت رسانههای ملی و محلی در جهت افزایش آگاهی مردم نسبت به اصل مشارکت و تبیین قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش و دیگر قوانین بالادستی مرتبط توجه لازم را داشته باشند.
در بخش دیگری از این پیام آمده است: توجه ویژه به اهداف قانون شوراها به عنوان یک سند معتبر در تدوین سند استانی، بهکارگیری راهکارهای منطقی و مناسب جهت تقویت ارتباط شوراهای آموزش و پرورش با سایر دستگاهها و نهادها به ویژه شوراهای اسلامی، شورای برنامهریزی و توسعه استان و تعامل و ایجاد زمینه برای اجرای دقیق قانون برنامه پنجم توسعه در آموزش و پرورش از دیگر نکاتی است که اعضای شوراهای آموزش و پرورش باید به آن توجه لازم را داشته باشند.
در پایان پیام وزیر آموزش و پرورش آمده است: امیدوارم با اتکال به خداوند سبحان و بهرهگیری از هماندیشی اندیشمندان و صاحبنظران کشور که عضو شوراها هستند، بتوانیم شاهد یاری و مشارکت بیشتر در تحقق تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش باشیم.
نظر شما