به گزارش خبرگزاری مهر، این ماده به خاطر ظاهر شفافی که دارد "بخار منجمد" نام گرفته و از مواد ژلاتینی تولید شده که در آن عناصر ژلاتینی به واسطه گاز جایگزین شده اند و در نتیجه این تغییر و تحولات سبک ترین ماده جامد جهان به وجود آمده است.
می توان از این "ژل گازی نانو لوله های کربنی چند لایه" در ساخت حسگرهایی استفاده کرد که می توانند آلودگی ها و مواد سمی، رآکتورهای شیمیایی و تجهیزات الکترونیکی را ردیابی کند.
سبکترین جامد در جهان
با وجود اینکه تا به حال ژلهای گازی از سیلیس، اکسیدهای فلزی، پلیمرها و مواد کربنی ساخته شده و در تولید محصولات مختلف به کار گرفته شده اند، تعداد محدودی از دانشمندان توانسته اند در ساخت ژلهای گازی با استفاده از نانولوله های کربنی موفق شوند.
ژل جدید مانند فنر از قابلیت ارتجاعی برخوردار است و قابلیت کشسانی آن هزار برابر ابعاد اصلی جرم است و در صورتی که نانولوله های یک مکعب یک اونسی از این ژل از هم باز شده و پهلو به پهلو یا انتها به انتهای یکدیگر چیده شوند، می توان با استفاده از آن یک زمین فوتبال را پوشش داد.
بر اساس گزارش گیزمگ، این ژل در عین حال رسانای الکتریسیته بوده و از این رو برای تولید تجهیزات حسگر در قطعات الکترونیکی بسیار کاربردی خواهد بود.
نظر شما