حسین رحمانی نیا در گفتگو با مهر با تشریح کامل جزئیات جلسه شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی که با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزرای اقتصادی دولت مانند وزیر اقتصاد، بازرگانی، تعاون، همچنین مسئولان برخی دستگاه های اجرایی همچون گمرک، اتاقهای تعاون و بازرگانی برگزار شد، گفت: این جلسات به ریاست رئیس جمهور و یا معاون اول وی برگزار می شود.
برنامههای تعاون برای صادرات
دبیرکل اتاق تعاون ایران با اعلام اینکه آخرین جلسه به بررسی و ارائه برنامه های اتاق تعاون ایران به نمایندگی از بخش تعاون در مورد برنامه های آینده توسعه صادرات غیرنفتی و همچنین پیشنهادات این اتاق گذشت، اظهار داشت: در نشست مشترکی که برگزار شد، موضوع تقویت صادرات در کشور به ویژه توسط دو بخش تعاون و خصوصی مورد بررسی قرار گرفت.
رحمانی نیا ادامه داد: امروز رویکرد دولت نسبت به گذشته در مورد لزوم تقویت توسعه صادرات غیرنفتی دو بخش تعاون و خصوصی بیشتر شده است و در این راستا معاون اول رئیس جمهور از حمایت اتاق های تعاون استان ها و همچنین اتاق های بازرگانی سخن گفت.
این مقام مسئول در بخش تعاون افزود: همچنین اتاق تعاون به تشریح برنامه ها و پیشنهادات خود در مورد توسعه صادرات غیرنفتی کشور به ویژه در بخش تعاون پرداخت. البته بیان شد که تعاونی ها در جریان هدفمندسازی یارانه ها نقش بسیار مهمی را مانند گذشته در بخش توزیع اقلام مصرفی خانواده ها ایفا خواهند کرد.
حضور تعاونیها در واردات کالاهای اساسی
وی خاطر نشان کرد: به نمایندگی از بخش تعاون، توانمندی ها و همچنین برنامه های تعاون را در بخش صادرات اعلام کردیم. همچنین مطرح شد که تعاونی های بزرگی مانند امکان، اسکاد، فروشگاه های زنجیره ای سپه، مصرف فرهنگیان و مصرف محلی آماده هستند تا در جریان هدفمندسازی یارانه ها دولت را یاری دهند.
دبیرکل اتاق تعاون ایران با اشاره به اینکه بخش تعاون اعلام آمادگی کرد تا در حوزه واردات کالاهای اساسی نیز وارد شود، تاکید کرد: هم اکنون اتاق تعاون ایران آماده است تا به نمایندگی از بخش تعاون در کشورهای هدف منطقه مراکز تجاری ایجاد کند.
به گفته رحمانی نیا، اولین مرکز تجاری ایران در کشور عراق بدون کمک مالی دولت افتتاح و آغاز به کار کرده است و در صورت حمایت و کمک دولت بخش تعاون قادر خواهد بود در سایر کشورها نیز فعالیت های تجاری و صادراتی داشته باشد.
ماموریت جدید شورایعالی توسعه صادرات
این مقام مسئول در بخش تعاون با اشاره به اینکه پس از شنیدن پیشنهادات اتاق تعاون، معاون اول رئیس جمهور؛ آقامحمدی از مسئولان شورای عالی توسعه صادرات را مامور کرد تا وضعیت مرز باشماق را بررسی و در مورد رفع مسائل و مشکلات صدور کالا از ایران به عراق، اقدام کند.
وی تصریح کرد: معاون اول رئیس جمهور نیز در سخنانی با تاکید بر این موضوع که تعاون باید در تمام زمینه ها وارد شود و از توانمندی های این بخش باید در توسعه صادرات و همچنین برقراری ارتباطات اقتصادی با کشورهای هدف استفاده شود، افزود: در مورد لزوم پرداخت جوایز صادراتی سال گذشته، امسال و همچنین تسویه معوقات این بخش نیز تصمیم گیری شد.
رحمانی نیا با اعلام اینکه معاون اول رئیس جمهور قول داد تا این موضوع را به فوریت پیگیری خواهد کرد، گفت: این موضوع در نشستها هیئت دولت و همچنین توسط سازمان مدیریت دنبال خواهد شد.
رفع قوانین مزاحم در صادرات تعاونیها
دبیرکل اتاق تعاون ایران اظهار داشت: باید شرایطی فراهم شود تا تعاونی ها با تمام نیرو و توان خود در پروژه های صادراتی و اقتصادی کشور حاضر شوند و اگر در این راه موانعی از سوی دولت وجود دارد، نسبت به رفع آنها اقدام می شود تا بتوان رونق صادرات را از طریق بخش تعاون و اتاق پیگیری کرد.
این مقام مسئول در بخش تعاون تاکید کرد: معاون اول رئیس جمهور اعلام کرد که در این راه دولت حاضر است تا برای رفع قوانین مزاحم نیز کمک کند و هرجا که لزم است تا تعاونی ها حضور داشته باشند دولت خود را کنار بکشد.
عضو شورای عالی توسعه صادرات گفت: از این رو قرار شد تا با همکاری دو اتاق تعاون و بازرگانی کارگروهی برای بررسی موانع و مشکلات صادراتی دو بخش تعاونی و خصوصی شکل گیرد و مسئولیت آن نیز برعهده اتاق تعاون و بازرگانی باشد.
کارگروه شناسایی موانع صادراتی
رحمانی نیا ادامه داد: حتی در نشست از سوی معاون اول رئیس جمهور مطرح شد که اگر لازم باشد قوانینی در دولت و حتی در مجلس مطرح و برای تقویت امر صادرات در دو بخش تعاونی و خصوصی، تصویب می شود. این موضوع به این دلیل است که ما به اتاقهای تعاون و بازرگانی در این بخش اعتماد داریم.
وی اظهار داشت: معاون اول رئیس جمهور خواستار ایجاد نهضت تقویت تعاون در کشور شد و همچنین به لزوم حضور اتاق تعاون در عرصه های مختلف اقتصادی، تعاملات بین المللی و اتحادیه های جهانی اشاره کرد و بر حمایت دولت در این بخش نیز تاکید کرد.
عضو شورای عالی توسعه صادرات افزود: در راستای ایجاد مراکز تجاری و اقتصادی ایران در کشورهای هدف نیز موضوعی را که 2 سال پیش رئیس جمهور در روز ملی صادرات مطرح کرده بود را پیگیر شدیم که معاون اول قول داد این موضوع را با رئیس جمهور مطرح و آن را دنبال خواهد کرد.
تسهیلات 1میلیارد دلاری مراکز تجاری
به گفته رحمانی نیا، رئیس جمهور 2 سال قبل در روز ملی صادرات اعلام کرده بود که اگر دستگاه ها و بخشهای مختلف اقتصادی بتوانند در کشورهای دیگر مراکز تجاری ایجاد کنند از کمک تسهیلاتی 1 میلیارد دلاری دولت در این بخش برخوردار می شوند.
دبیرکل اتاق تعاون ایران با اشاره به این مطلب که قرار شد معاون اول رئیس جمهور ضمن طرح این موضوع با رئیس جمهور، آن را با بانک مرکزی و همچنین وزیربازرگانی نیز مطرح کند، گفت: البته آن موضوع پرداخت جوایز صادراتی نیز برای تشویق صادرکنندگان در افزایش تعاملات اقتصادی با سایر کشورها صورت می گیرد.
نظر شما