۲۶ دی ۱۳۸۹، ۸:۵۰

گزارش خبری تحلیلی مهر/

خشم اسرائیل از سقوط دیکتاتوری در جهان عرب؛ نگرانی از انتفاضه مردمی

خشم اسرائیل از سقوط دیکتاتوری در جهان عرب؛ نگرانی از انتفاضه مردمی

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: سرنگونی حکومت بن علی در تونس به عنوان نخستین سقوط دیکتاتوری در جهان عرب خشم رژیم صهیونیستی و کشورهایی همچون مصر و اردن را در پی داشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، رسانه های جهان عصر روز گذشته در خبری فوری از سقوط دولت تونس و سقوط زین العابدین بن علی از قدرت پس از 24 سال خبر دادند.

خشم مردم شهرهای مختلف تونس که طی سال های گذشته همواره از بیکاری و تورم در این کشور رنج می بردند سرانجام روز 18 دسامبر 2010 پس از خودسوزی یک فروشنده دوره گرد سرتاسر این کشور را فراگرفت. این فروشنده دوره گرد پس از آن خود را در میان چشم مردم به آتش کشید که ماموران شهرداری مانع از کسب و کار وی شده بودند.
 
شهرهای مختلف تونس به ویژه "تاله" و "القصرین" پس از این اتفاق شاهد تظاهرات خشمگینانه مردمی بود. شدت این تظاهرات به حدی بود که مدارس و دانشگاه ها را به تعطیلی کشاند، بسیاری از مراکز دولتی به تصرف نیروهای مردمی درآمد و بیش از 60 نفر در درگیری با پلیس کشته شدند. سرانجام تظاهرات مردمی تا جایی پیش رفت که بن علی و خانواده وی ناگزیر به فرار از این کشور شدند.
 
سقوط دولت تونس در حالی شادمانی مردم این کشور را در پی دارد که این حادثه سبب دغدغه و نگرانی های کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی شده است.
 
منابع رژیم صهیونیستی اخیرا فاش کردند که این رژیم طی یک ماه گذشته ناآرامی های تونس را از طریق مسئولان اسرائیلی در تونس و سران اقلیت یهودی در تونس به دقت پیگیری می کرد و از سقوط دولت زین العابدین بن علی به شدت ناراحت شده است، زیرا به عقیده صهیونیستها بن علی از مهمترین رهبران جهان عرب بود که به طور پنهانی از سیاستهای رژیم صهیونیستی حمایت می کرد.
 
به گفته منابع صهیونیستی، تل آویو در حال حاضر از تغییر سیاست تونس در قبال این رژیم به شدت نگران است، زیرا رئیس جمهور جدید نه تنها حامی اسرائیل نخواهد بود، بلکه این رژیم را دشمن سرسخت خود خواهد دانست.
 
به عنوان مثال با وجود اینکه مقر سازمان آزادیبخش فلسطین(ساف) در تونس قرار دارد، اما بن علی تنها به رهبران این سازمان اجازه می داد وارد اراضی تونس شوند.
 
بن علی همچنین در جریان جنگ 22 روزه غزه که تمام ملتهای جهان در اعتراض به جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی تظاهرات برپا می کردند، در راستای همسویی با سیاستهای اسرائیل مانع برگزاری تظاهرات خیابانی مردم تونس و ابراز همبستگی آنها با ملت فلسطین شده بود.
 
وی تنها به این اقدام کفایت نکرد، بلکه مانع  جمع آوری کمکهای مالی شهروندان تونس برای مردم ستمدیده و جنگ زده غزه شده بود.
 
از سوی دیگر کشورهای عربی همچون اردن و مصر نیز از سقوط دولت تونس نگران شده اند چرا که این نخستین بار است جهان عرب شاهد سقوط یک حکومت بر اثر فشارهای مردمی است. در این راستا مصر به سبب شباهت دیکتاتوری حسنی مبارک رئیس جمهور این کشور با دیکتاتوری بن علی و انحصار قدرت طی چندین سال بیش از دیگر کشورهای عربی نگران الگوپذیری شهروندان مصری از مردم تونس است.
 
نگرانی مبارک 82 ساله به واقعیت تبدیل شده است و مردم مصر از شب گذشته تاکنون دو بار در برابر سفارت تونس در  قاهره تظاهرات ضددولتی برپا و حمایت خود را از سقوط دیکتاتوری در تونس اعلام کرده اند.
 
اردن نیز از این قاعده مستثنی نیست. شهر "معن" در این کشور هفته گذشته شاهد تظاهرات علیه رژیم پادشاهی در این کشور بود. اما نیروهای امنیتی این کشور توانستند زمام امور را در دست بگیرند و اوضاع را کنترل کنند هر چند که این تظاهرات به طور کامل متوقف نشده است و اوضاع این کشور بسیار شبیه تونس فعلی است.
 
ملتهای عرب که در جریان جنگ 22 روزه و با حمایتهای خود از ملت مظلوم فلسطین برای نخستین بار ثابت کردند از حکومتهای خود جدا هستند این بار نیز با الگوبرداری از شهروندان تونس می توانند با اتکا به قوای مردمی خود رژیم های دیکتاتوری عرب و همسو با قدرتهای بزرگ را سرنگون کنند.
 --------------------
گزارش: سمیه خمارباقی 
کد خبر 1232787

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha