۲۶ دی ۱۳۸۹، ۱۲:۰۳

گفتگوی مهر با ثمره‌هاشمی-1/

احتمال تجدیدنظر قیمت آب برخی مشترکان/ روایتی از قبض آب منزل ثمره‌هاشمی

احتمال تجدیدنظر قیمت آب برخی مشترکان/ روایتی از قبض آب منزل ثمره‌هاشمی

مدیرعامل شرکت آبفای کشور با تشریح طراحی جدید قبوض آب، از قبض آب منزلش قبل و بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و تعیین قیمت تمام شده آب تا دو ماه آینده سخن گفت و تاکید کرد: اگر آب‌بهای برخی از مشترکان غیرمنطقی باشد قطعا تجدیدنظر خواهد شد.

سیدمهدی ثمره هاشمی در گفتگوی مشروح با مهر اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها را گام بسیار بزرگی در جهت توسعه و پیشرفت کشور و تحقق و اجرای عدالت دانست و گفت: در اجرای این قانون، هیچ کس شکی ندارد و به نظر می رسد که راه نجات اقتصاد و حفظ ذخایر و منافع ملی کشور، اجرای این قانون باشد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور افزود: از روزی که رئیس جمهور اجرای این قانون در کشور را اعلام کردند، همراهی خوبی از مردم را شاهد هستیم و هر روز که از آغاز اجرای این قانون می‌گذرد، رفتار مردم نشان می دهد که بیش از دیگران به اهمیت اجرای این قانون پی برده و منافع آن را برای آینده کشور کامل درک کرده اند.
 
به گفته وی، مردم هوشمندانه مدیریت و اجرای این قانون را در دست گرفته اند و به نظر می رسد برای سال آینده که قرار است طرحهای دیگری از مجموعه طرحهای تحول اقتصادی کشور، اجرایی شود زمینه بیش از گذشته فراهم است و این امر، اجرای کارها را ساده تر می کند.
 
ثمره هاشمی افزود: بانک، بیمه، گمرک و اشتغال از جمله مواردی هستند که رئیس جمهور آنها را در بخش دوم اجرای طرح تحول اقتصادی، اعلام کرده اند و تصور می رود که اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، زمینه سازیهای خوبی را برای انجام کارهای بعدی فراهم می کند.
 
تعیین قیمت تمام شده آب تا دو ماه دیگر
 
وی اظهار داشت: در چند ماه اخیر، وزارت نیرو کار بسیار سنگینی را برای تعیین قیمت تمام شده آب در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها انجام داده و کارشناسان در بخش های مختلف آب کشاورزی، شرب، صنعت و فاضلاب بحث‌های زیادی را صورت داده و راجع به نحوه تعیین قیمت تمام شده این کالا، به جمع بندی رسیده اند.
 
ثمره هاشمی ادامه داد: در نهایت حدود دو ماه قبل، بسته هدفمند کردن یارانه ها در بخش آب از طرف وزارت نیرو تهیه و به کارگروه طرح تحول اقتصادی دولت ارسال شد.
 
 
وی تصریح کرد: کارگروه طرح تحول اقتصادی نیز بعد از برگزاری چند جلسه بحث و تبادل نظر، برای اینکه قیمت تمام شده آب، به شکل دقیق‌تری تعیین شود، طرح تعیین قیمت را به سازمان حسابرسی ارسال کردند که تا به حال نیز چندین جلسه در این سازمان تشکیل شده است و نمایندگان و کارشناسان وزار نیرو نیز شرکت کرده اند.
 
جزئیات افزایش قیمت آب قبل و بعد از اجرای قانون
 
به اعتقاد ثمره هاشمی، تصور می رود تا دو ماه دیگر قیمت تمام شده فعلی آب در کشور تعیین و برای اجرا در موارد بعدی آماده شود اما در این مرحله، آنچه که برای اجرا به وزارت نیرو ابلاغ شد، متوسط قیمت آب شرب در بخش خانگی 2500 ریال تعیین شد در حالی که قیمتی که قبل از اجرای قانون از مردم دریافت می شد، به طور متوسط 1125 ریال بود که این افزایش قیمت تا سطح 2500 ریال برای متوسط کشوری است.
 
وی اظهار داشت: در بخش غیرخانگی نیز بسته به نوع مصارف صنعتی، تجاری یا مراکز آموزش، عمومی، دولتی و مصارف آزاد قیمت‌های متنوعی در نظر گرفته شده است که بر این اساس، میانگین قیمت فروش آب در کشور هم در بخش خانگی و هم در بخش غیرخانگی، قبل از اجرای قانون 1385 ریال بوده که بعد از اجرا به 2885 ریال رسیده است.
 
مدیرعامل شرکت آبفای کشور افزود: برای مصارف خانگی 10 پله مصرف مشخص و از 0 تا 50 مترمکعب تدارک دیده شده است. در جداولی که دولت ابلاغ کرد، میانگین قیمتی هر یک از این پله ها مشخص شده و برای هر استان نیز ضریبی تحت عنوان ضریب تعدیل در نظر گرفته شده که بسته به هر استان متفاوت است.
 
ثمره هاشمی گفت: این ضرایب در قیمت میانگین پلکان مربوطه، به نسبت مصرف مازاد نسبت به پلکان قبل از آن، محاسبه و در آن ضرب می شود؛ بر این اساس جداول تهیه شده است، ضمن اینکه میزان افزایش نیز مشخص و برای آن، فرمول در نظر گرفته شده است.
 
به گفته وی، هر مصرف کننده می تواند با استفاده از فرمول‌های در نظر گرفته شده، آب‌بهای خود را محاسبه کند. البته در این قبوض، تبصره 3 و آبونمان نیز حذف شده و تنها آب‌بها به علاوه فاضلاب‌بها برای مشترکانی که از طرح فاضلاب بهره مند هستند، در نظر گرفته می شود.
 
این مقام مسئول در شرکت مهندسی آبفای کشور خاطرنشان کرد: قیمتها ساده و شفاف بوده و برای مصارف مختلف، محاسبه شده است. بر این اساس، تصور می رود که مشکلی پیش نیاید اما در عین حال اگر برای برخی از مشترکان مشکلی بوجود آید که آب‌بهای آن غیرمنطقی باشد، قطعا تجدیدنظر صورت خواهد گرفت، ولی بعید می دانم که مشکلی پیش آید؛ چراکه محاسبه صورت گرفته و ارقام منطقی استخراج شده اند.
 
 
آب‌بهای تصاعدی برای 15 درصد مشترکان
 
به گفته وی، میزان افزایش آب‌بهای حدود 85 درصد مصرف کنندگان آب شرب، حدود 3 هزار تومان در ماه است که تصور می رود تغییر محسوسی در قبوض مردم ایجاد نشود؛ بنابراین افزایش آب‌بها برای یک خانوار 4 نفره به ازای هر نفر کمتر از 800 تومان در ماه می شود که رشد چشمگیر نیست.
 
ثمره هاشمی اظهار داشت: این تعرفه ها در پلکانهای مختلف به نحوی طراحی شده اند که افرادی که مصارف بالا دارند، باید پول بیشتری بپردازند. چراکه محاسبه آب بهای آنها به صورت تصاعدی خواهد بود.
 
وی افزود: تا به حال مصارف زیر 7 مترمکعب رایگان بوده است، ولی هم اکنون مجانی نیست و هر چقدر هر مشترک مصرف کند، باید پول آن را بپردازد. مشوق برای آنهایی که زیر الگو مصرف دارند، این است که اگر حدود 5 مترمکعب در ماه مصرف داشته باشند، بین 30 تا 40 درصد آب‌بها کاهش می یابد که این رقم خوبی است.
 
به اعتقاد ثمره هاشمی، صرفه جویی 5 مترمکعب نیز به راحتی امکان پذیر است. بنابر محاسبات وزارت نیرو، درصد مصارف آب در ماشین لباسشویی، آشپزخانه و حمام صورت گرفته و مردم با رعایت الگو و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف می توانند به راحتی 5 مترمکعب در ماه مصرف داشته باشند.
 
روایت ثمره هاشمی از قبض آب و برق منزلش

ثمره هاشمی درباره قبض برق منزلش نیز گفت: اصولا خانواده ما در مصرف آب و برق صرفه جو هستند و قبوض برق منزل ما حداکثر 5 تا 6 هزار تومان صادر می شود؛ البته تقریبا تمامی لوازم خانگی برقی در منزل ما مورد استفاده قرار می گیرد، اما این به معنای اسراف و زیاده روی نیست.
 
وی در مورد قبض آب منزلش اظهار داشت: در مورد آب نیز مصارف بهینه است و در ماه بیش از 10 تا 15 مترمکعب آب مصرف نمی کنیم.
 
بخشهای دیگر این گفتگو در روزهای آینده منتشر می‌شود.
----------
گفتگو از محبوبه فکوری
کد خبر 1232898

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha