۲۷ دی ۱۳۸۹، ۹:۰۶

اختصاصی مهر/

34 روز گذشت/ طرح نجات در معدن هجدک ادامه دارد

34 روز گذشت/ طرح نجات در معدن هجدک ادامه دارد

کرمان - خبرگزاری مهر: پس از شکست طرح نجات و حفر کانال انحرافی برای خارج کردن معدنکاران کرمانی مدفون در عمق 600 متری زمین هم اکنون تلاشها برای بیرون آوردن اجساد معدنچیان کرمانی از زیر 1.5 میلیون تن سنگ ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، پس از گذشته 34 روز از حادثه معدن هجدک و ریزش این معدن زغالسنگ و مدفون شدن کارگران این معدن همچنان سه کارگر این معدن در عمق 600 متری زمین گرفتارند.

هر چند در روزهایی ابتدایی عملیات نجات معدنکاران برخی مسئولان از احتمال فراوان کشته شدن معدنچیان در این حادثه سخن گفتند اما پس از گذشت بیش از یک ماه عملا از لحاظ پزشکی زنده مانده سه کارگر مدفون دور از انتظار است.

این درحالی است که به دلیل رانشهای مکرر زمین در منطقه، حفر تونل نجات و ادامه کار این کانال به بن بست رسید و هم اکنون نیز پس از برداشت خاک از بستر معدن حفر تونلی به طول 120 متر از یک مسیر جدید برای رسیدن به محل حادثه و خارج کردن اجساد قربانیان ادامه دارد.

حفر تونل 120 متری نجات ادامه دارد

مدیر روابط عمومی شرکت زغالسنگ کرمان در گفتگویی با خبرنگار مهر در کرمان در این خصوص گفت: حفر تونل انحرافی برای رسیدن به محل حادثه با تلاش چندین گروه در حال انجام است و امیدواریم طی روزهای آینده به محل حادثه برسیم.

یعقوب فضلی دلایل شکست امداد رسانی از طریق حفر کانال را فعال بودن زمین و رانش های مکرر دانست و گفت: در صورت ادامه این پروژه جان امداد گران نیز به دلیل رانش زمین به خطر می افتاد.

وی افزود: کانال تنها چند متر به محل حادثه فاصله داشت که بر اثر رانش زمین مجبور به توقف عملیات شدیم.

امکان مکانیزاسیون معادن زغالسنگ به دلیل نوع ساختار زمین وجود ندارد

رئیس سازمان صنایع و معادن استان کرمان نیز در خصوص بروز حادثه معدن هجدک گفت: این معدن از نظر ما استاندارد بود و مشکل ایمنی نداشت اما به دلیل رانش زمین و فعالیت های زمین شناسی هزاران تن سنگ معدن و خاک در این معدن ریزش کرد.

محمد عابدی نژاد در خصوص مکانیزاسیون معادن زغالسنگ کرمان گفت: شاخصهای خاصی برای مکانیزاسیون باید در معدن فراهم باشد که می توان به عمق لایه های زغال و مسائل زمین شناسی اشاره کرد که این شاخصها در معادن زغالسنگ کرمان وجود ندارد و عملا امکان مکانیزاسیون وجود ندارد.

وی ادامه داد: در این معادن به دلیل نوع ساختار استخراج باید دستی صورت گیرد.

حادثه معدن ربطی به رعایت استانداردها ندارد

عابدی نژاد افزود: این حادثه در معدن زغالسنگ هجدک ربطی به رعایت نکردن استانداردها نداشت بلکه بر اثر رانش زمین صورت گرفته است همان طور که یک زمین لرزه قوی یک خانه ضد زلزله را ویران می کند این معدن نیز ریزش کرد.

این مسئول ادامه داد: فعالیت زمین و رانشهای مکرر کاملا در محل حادثه قابل مشاهده است به همین دلیل نحوه امداد رسانی سخت شد حتی در مراحلی تیمهای نجات نیز نزدیک بود دچار حادثه شوند.

وی گفت: هم اکنون نیز عملیات خارج کردن معدنکاران ادامه دارد و تونلی برای این منظور در محل درحال ساخت است.

رئیس سازمان صنایع و معادن استان کرمان افزود: در حادثه معدن حدود 1.5 تن سنگ، خاک و زغالسنگ ریزش کرده است.
 

کد خبر 1233746

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha