جبار کوچکی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه برنامه ریزان استان باید یک رویکرد اصولی به شهرستان رشت (مرکزاستان گیلان) داشته باشند، افزود: دور سوم سفر رئیس جمهوری فرصت مناسبی برای رفع مشکلات ساختاری این منطقه است.
وی خاطرنشان کرد: شهرستان رشت 1.2جمعیت استان، 75 هزار هکتار زمین کشاورزی، یک شهرک صنعتی و یک شهرک صنعتی بزرگ با شش بخش مستقل دارد که هر یک ازاین بخش ها به اندازه یک شهرستان هستند.
نماینده مردم رشت با بیان اینکه بخش کشاورزی این شهرستان با توجه به اینکه اراضی شالیکاری این شهرستان نزدیکترین به سد سپید رود واقع شده است، گفت: مناطقی مثل خشکبیجار، لشت نشاء حتی سنگر که زیر سد قرار گرفته هرسال با بحران خشکسالی مواجه می شود.
شهرستان رشت در مرکز جلگه گیلان قرارگرفته و مساحت در حدود هزار و 251 کیلومتر دارد، رشت از شمال به دریای خزر از شرق به آستانه اشرفیه، لاهیجان و سیاهکل از جنوب به رودبار و از غرب به صومعه سرا و شفت محدود شده است.
رشت دارای شش بخش 18 دهستان و شش شهر و 292 آبادی مسکونی است و جمعیت آن بر اساس آمار سرشماری نفوس و مسکن در سال 1385 به میزان 841 هزار و 680 نفر است، از نظر آب و هوا نیز دارای خصوصیات اقلیم مرطوب معتدل است که از مرطوب خزری در شمال تا معتدل مرطوب در جنوب تنوع دارد.
شهرستان رشت هرچند از نظر وسعت بعد از شهرستانهای رودبار، تالش و رودسر در مرتبه چهارم قرار دارد ولی بیشترین خاک جگله ای استان یعنی حدود یک چهارم آن را در اختیار دارد.
رشت علاوه بر موقعیت سیاسی و اداری خود که در بسیاری از موارد سیاست گذاری بخش کشاورزی را عهده دار است از نظر اقتصاد در تولید محصولات کشاورزی هم دارای اهمیت ویژه ای است. صنعت و تولیدات صنعتی نیز در این شهرستان تنوع و جایگاه خاص خود را دارد که نمونه بارز آن را می توان در شهر صنعتی رشت و شهرک صنعتی سفیدرود مشاهده کرد که به تازگی به بهره برداری رسیده است.
نظر شما