۴ بهمن ۱۳۸۹، ۸:۲۴

اختصاصی مهر/

چرخ "رواق اوراق شده" راه می‌افتد

چرخ "رواق اوراق شده" راه می‌افتد

انتشارات "رواق" یادآور جلال و شمس آل‌احمد است جایی که بیشتر کتابهای جلال را تجدید چاپ کرد و برای حافظه تاریخی ادبیات پیش‌روی مخاطبان قرار داد، حال بازماندگان این خانواده تصمیم دارند دوباره چرخ این انتشارات را بچرخانند اما نیازمند حمایت هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، حالا جلال آل احمد و شمس آل آحمد  هر دو از میان ما پر کشیده‌اند و در خاموشی و بی‌صدایی رفته‌اند. حالا "خسی در میقات" تنها مانده و "گاهواره" از حرکت باز ایستاده و از صاحب "حدیث انقلاب" دیگر صدایی به گوش نمی‌رسد و این مسئله دوستداران ادبیات را برای چاپ آثار به‌جای مانده از این دو نگران کرده است.

زمانی جلال یک تنه بار جماعتی را به دوش کشید و شمس بار او را و  حال فرزندان شمس می‌خواهند بار پدر و عمو را برای حفظ ادبیات ایران و ایرانی به دوش کشند اما این کار نیاز به حمایت مسئولان فرهنگ کشور برای راه‌اندازی انتشارات رواق دارد؛انتشاراتی که بعد از فوت جلال آل احمد، در سال 1356 با موافقت سیمین دانشور و پرویز داریوش، توسط شمس آل‌احمد با هزینه مختصر فرزندانش شخصا احیا شد و او درکمال احتیاط چهار کتاب کم حجم جلال را برای انتشار آماده و به بازار فرستاد.

مهمترین این اثر در سال 60 با رضایت دانشور کتاب معروف "سنگی بر گوری" نوشته جلال آل احمد در سال 42 بود که شمس آن را هم در این انتشارات به زیر چاپ برد و بعد از آن هم شمس کتاب "گاهواره" و "عقیقه" ‌خودش را به چاپ رساند.

حال تصمیم فرزندان شمس آل حمد بر این است که برای چاپ آثار پدر و عموی خود این انتشارات را راه‌اندازی کنند. این خبر را احمد آل احمد به خبرگزاری مهر داد و گفت: ما تصمیم داریم این انتشارات را برای زنده‌ نگه‌داشتن یاد و خاطره آل‌احمدها راه‌اندازی کنیم.

وی با اشاره به اینکه مجوز نشری به نام جلال را هم داریم افزود: مهم این است که تصمیم داریم کتابهای پدر و عموی خود را به بازار عرضه کنیم اما این مهم نیازمند حمایت مسئولان فرهنگی برای راه‌اندازی انتشارات رواق یا جلال است.

آل‌احمد با تاکید بر اینکه بسیاری از آثار به‌جای مانده از آل‌احمدها هنوز به ادبیات ایران عرضه نشده بیان کرد: هم‌اکنون  یاداشتهای روزانه و دو سفرنامه از میان چهار سفرنامه، آثار چاپ نشده شمس آل‌احمد و تعدادی از کتابهای جلال آل‌احمد در انتظار چاپ هستند که در حال آماده‌سازی آنها هستیم.

وی درباره این کتابها اینچنین توضیح داد:‌ سفرنامه‌های آلمان و اسپانیای پدرم به چاپ رسیده‌اند ولی سفرنامه کوبا و نیکاراگوئه او همراه با مجموعه یادداشتهای روزانه‌اش هنوز منتشر نشده‌اند که می‌خواهیم به‌وسیله انتشارات رواق آنها را به دست مخاطبان برسانیم.

احمد آل‌احمد درباره چگونگی راه‌اندازی انتشارات رواق ادامه داد: این انتشارات  نیاز به نقدینگی بسیاری دارد که نیازمند همکاری مسئولان فرهنگی کشور است.

وی افزود: اگر مسئولان فرهنگی کشور همیاری و همکاری کنند می‌توانیم آثار عمویم (جلال) را که در بازار موجود نیست هم به زیر چاپ ببریم و در کنار آن هم کتابهای پدرم (شمس) را  چاپ کنیم.

فرزند شمس‌ آل احمد با ذکر خاطره‌ای از پدرش گفت: زمانی پدرم به دفتر مسئولان وقت برای راه‌اندازی انتشارات رواق رفت و به آنها گفت که چرخ "رواق اوراق شده" را باید بچرخانیم این در یادداشتهای روزانه‌اش آمده است و ما هم‌اکنون تصمیم داریم رواق اوراق شده را باز کنیم تا روح این دو مرحوم شاد شود.
 
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که به زودی این انتشارات با حمایت مسئولان فرهنگی راه‌اندازی شود.

کد خبر 1234911

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha