به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محسن لشگری عصر چهارشنبه در اولین همایش تعاونیها و تشکلهای صنایع دستی خراسان رضوی با تاکید بر تخصصی کردن صنایع دستی اظهار داشت: هر یک از رشته های بومی صنایع دستی در باید شهرستان فعال شوند مثلا صنعت سفال گناباد، دست بافت قوچانی و ابریشم بافی کلات در صورت تخصصی شدن توسعه و رونق خواهد یافت.
وی گفت: مقرر شده دستگاه های اجرایی از محل بودجه های عمرانی یک درصد صنایع دستی خریدکنند که در صورتی که این امر محقق شود کمک بزرگی برای ما خواهد بود.
لشکری افزود: یک گروه برای بازاریابی صنایع دستی و مذاکره برای ارائه صنایع دستی دو کشور به ترکمنستان اعزام شده اند.
وی خواستار تشکیل کنسرسیوم های صادراتی تخصصی صنایع دستی شد و افزود: وزارت بازرگانی این امر را تصویب کرده است.
وی همچنین بر تشکیل اتحادیه سراسری صنایع دستی تاکید کرد.
معاون صنایع دستی این سازمان هم در این مراسم گفت: اتحادیهسراسری صنایع دستی خراسان رضوی کمک بزرگی به هنرمندان صنایع دستی استان می باشد که بتوانند تمام جوانب تولید، آموزش،فروش و بازاریابی را انجام دهند.
حسین عابدی با بیان اینکه اتحادیه صنایع دستی تاکنون در بیش از 15 استان کشور راه اندازی شده است، افزود: تشکیل تعاونی در رشتههایی که قابلیت تعاونی را ندارند، به خصوص رشتههای بومی استان یک امر ضروری است.
معاون صنایع دستی استان خراسان رضوی گفت: اتحادیه سراسری استانی در ۲۰ استان کشور انجام شده است.
عابدی افزود: متاسفانه شرکت تعاونی صنایع دستی در استان وجود ندارد و اگر هم باشد فعال نیست.
مدیرکل تعاون خراسان رضوی هم ضمن این که مشاغل دستی خانگی در قالب تعاونی ها باید جایگاه حقوقی پیدا کنند گفت: تفاهم نامه هایی با صندوق مهر امام رضا.(ع) به امضا رسیده است و صنعت گران در صورتی که شرکت تعاونی تشکیل دهند تا سقف ۱۰۰میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه ۵ ساله دریافت می کنند.
قاسمی تصریح کرد: این اداره کل آمادگی دارد تا کمک های آموزشی رایگان را نیز در قالب تعاونی به هنرمندان صنایع دستی ارائه کند.
رئیس اتحادیه سراسری صنایع دستی کشور با اشاره به این که اتحادیه سراسری صنایع دستی از سال ۸۴ تشکیل شده است، گفت: از اواسط سال جاری این اتحادیه با استراتژی تهاجمی فعالیت خود را شروع کرده است.
عبدلی به فعالیت های صنایع دستی اشاره کرد و افزود: اتحادیه صنایع دستی در سال های گذشته کارهای خوبی انجام داده است که از جمله می توان به بیمه صنعت گران در سال جاری اشاره کرد.
عبدلی ضمن تاکید بر این که صنایع دستی و صنعت گران باید در بخش های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی هم زمان فعالیت کنند گفت: فعالیت در بخش های اجتماعی و فرهنگی باید برای ارتقای بخش اقتصادی باشد.
وی با اشاره به فعالیت های بخش اجتماعی و فرهنگی صنایع دستی گفت: در سبد جوایز قرض الحسنه بانک ها ۱۰ درصد جوایز را برای بخش صنایع دستی قرار دادند که منفعت اقتصادی به دنبال داشت.
عبدلی گفت: نظارت وسازماندهی مجموعه صنایع دستی باید یک اصل تلقی شود و به این منظور در سال جاری تفاهم نامه ای با معاون پارلمانی وزارت رفاه و تامین اجتماعی منعقد کردیم تا مشکلات درون بخشی را کمتر کنیم.
نظر شما