به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، جبار وطن فدا صبح شنبه در کارگاه تخصصی ارزیابی شکست سدها و برنامه اقدام اضطراری در گرگان افزود: همچنین باید امکان هماهنگی بین سازمانهای مختلف را فراهم آورد و همچنین از ایجاد ناهماهنگی و دوباره کاری در عملیات امداد و نجات هنگام وقوع حادثه جلوگیری کرد.
به گفته وطن فدا، برنامه شرایط اضطراری سیلاب را باید برای سیلابهای طبیعی و نیز سیلابهای با منشاء عوامل انسانی نظیر سیلابهای ناشی از شکست سد تهیه کرد.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه زمان مورد نیاز برای عکس العمل در برابر سیلاب ناشی از شکست سد در اکثر مواقع بسیار اندک است، تهیه برنامه عملیاتی شرایط اضطراری شکست سد، یکی از الزامات مطالعات احداث سد است.
وی در تشریح موارد مهم در تهیه برنامه عملیاتی شرایط اضطراری در شکست سد، گفت: باید تمام احتمالات منجر به شکست سد و سیلاب ناشی از آنها در نظر گرفته شده و پهنه سیل گیر برای هر یک از این نوع سیلاب را برآورد کرده و محدوده مناطق مسکونی و تجاری در معرض خطر سیل تعیین شود.
وی افزود: گلستان از نظر سیل خیزی از استانهای اول کشور بوده که تاکنون بیشترین میزان خسارات ناشی از سیل در کشور را داشته است.
به گفته وی، وقوع چندین سیل بزرگ در گلستان در سالهای اخیر و آمادگی همیشگی مسئولان استان در برابر تهدید سیلاب موجب کسب تجربیات گرانبهایی شده که باید در اختیار مسوولان سایر استانها قرار گیرد.
مشاور معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با مثبت ارزیابی کردن برگزاری این کارگاه، تصریح کرد: بهره گیری از نظرات کارشناسان برجسته کشور و استان در زمینه حفاظت از سدها و بررسی نقش سدها در مدیریت سیلاب و همچنین آشنایی با جزییات برنامه های کنترل سیلاب گلستان از جمله دستاوردهای برگزاری این کارگاه است.
به گفته وی، تبادل تجربیات بین استانها و کارگروه ملی و آشنایی بیشتر با آخرین یافته های علمی در زمینه شکست سدها و آمادگی برای این پدیده نادر از دیگر دستاوردهای این کارگاه است.
دبیر کارگروه سیل و طغیان رودخانه های کشور پدیده سیل در کشور را یک پدیده فراگیر و اجتناب ناپذیر دانست و افزود: تقریبا تمامی نواحی کشور به نوعی متحمل خسارات هنگفت ناشی از آن شده اند و همه مناطق با این مسئله درگیر هستند.
نظر شما