به گزارش خبرگزاری مهر، رضا مقدسی مدیرعامل خبرگزاری مهر در گفتگو با ستاد خبری دومین همایش وقف و رسانه گفت: موضوع وقف در کشور یک موضوع تاریخی، سنتی و دیرینه است و باید به مدد رسانه غباری را که بر روی سنت اصیل وقف ایجاد شده پاک کنیم.
وی افزود: موضوع احیای فرهنگ وقف از طریق ابزاری چون رسانه موضوعی جدی است که نیازمند تعامل دوگانه رسانه ها و واقفان و دستگاههای مرتبط با وقف چون سازمان اوقاف و امور خیریه است.
مدیر مسئول روزنامه بین المللی تهران تایمز افزود: با مراجعه به تاریخ می توان انواع مختلف وقف با موضوعات مختلف را یافت که هریک به نسبت مسائل هرزمان نیازهای عصرخود را رفع می کردند. برخی ازاین موضوعات شامل درمان، آموزش، خدمات اجتماعی و کمک به محرومان است که برخی از آنها تاکنون هم جاری و ساری است و این به دلیل برکات نگاه خیراندیشانی است که با پرداختن به این سنت حسنه برکات آن را در دنیا و اخرت نصیب خود کرده اند.
مدیرعامل خبرگزاری مهر تقویت وضعیت وقف در جامعه را نیازمند فرهنگسازی دانست و گفت: رسانه ها به عنوان ابزار می توانند با تشریح آثار و برکات سنت حسنه وقف در جامعه فرهنگ لازم برای گرایش اقشار مختلف را به وقف فراهم کنند.
وی مهمترین موضوع برای فرهنگ سازی در جامعه امروز را احیای فرهنگ وقف دانست و اظهار داشت: جامعه ایرانی با موضوع وقف آشنا است و شاهد مثال این مسئله جاری و ساری بودن آثار و برکات این سنت حسنه در کشور است.
مدیرعامل خبرگزاری مهر گفت: برای اینکه مردم به ویژه نسل جدید جامعه باموضوع وقف آشنا شوند نیازمند آن هستیم غباری را که بر روی سنت اصیل وقف ایجاد شده پاک کنیم و با ارجاع مردم به سابقه تاریخی شان در موضوع وقف که ریشه در اعتقادات و فرهنگ اصیل اسلامی دارد می توان به این مهم دست یافت.
مقدسی اظهار داشت: رسانه ها با معرفی موقوفات و نیت افراد و واقفین در کنار جستجو و معرفی نیازهای کنونی جامعه به خیرین و واقفین می توانند در کنار فرهنگ سازی به نیات واقفین خیر اندیش جهت بدهند.
وی گفت: مردم انگیزه لازم برای وقف را به دلیل اصالت دینی و اعتقادی خود دارند و به همین دلیل در امر خیر نیز پیش قدم هستند در این میان متولیان امر وقف چون سازمان اوقاف باید با یک برنامه ریزی و سیاست گذاری مناسب به این انگیزه ها در جهت مطلوب و مورد نیاز جامعه سمت و سو دهد.
مدیر عامل خبرگزاری مهر تصریح کرد: نیاز به رسانهها، همانند نیاز به زبان است. رسانهها نقش زبان جامعه را ایفا میکنند. همان گونه که زبان، یک نعمت بزرگ الهی است که وجود آن صدها و هزاران نیاز ارتباطی انسان را تأمین میکند، رسانهها در زندگی اجتماعی همین نقش حیاتی را دارند و نیازهای ارتباطی جامعه را پاسخ میگویند.
وی افزود: تبیین مسائل مربوط به وقف باید از طریق رسانه ها صورت پذیرد. رسانه ها می توانند درافراد متمکن و خیر جامعه این امید را ایجاد کنند که با پرداختن به این سنت حسنه وقف می توانند سرمایه خود را برای همیشه ماندگار و جاری سازند و بدین ترتیب بر هر دو دنیای قبل و بعد از مرگ اثر گذار است.
مقدسی گفت: عدم وجود تعامل مطلوب میان اصحاب وقف و رسانه به عنوان نقطه منفی در این ماجرا محسوب می شود که چندی است جامعه به آن دچار شده است. عدم توجه مطلوب رسانه به موضوع وقف به دلیل نداشتن اطلاعات کافی است که این مهم نیازمند تعامل مطلوب سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان متولی امر وقف در کشور با رسانه ها برای دادن اطلاعات و تولید محتوای لازم در این زمینه است.
مدیرمسئول روزنامه بین المللی تهران تایمز اظهار داشت: مسائل روز و جاری برای اهالی رسانه و مطبوعات جذابیت بیشتری در مقایسه با مسائلی چون وقف دارند. دستگاه های مسئول در صورتی که بتوانند محتوای مناسبی در اختیار رسانه در باب وقف قرار دهند، رسانه های مکتوب و مجازی نیز می توانند با توجه به مختصات خود از آن استفاده کنند.
نظر شما