۲ بهمن ۱۳۸۹، ۱۳:۵۳

الگوی اسلامی-ایرانی کیفیت طراحی می‌شود

دبیر نخستین جشنواره ملی تجلیل از تلاشگران کیفیت کشور اعلام کرد: تا پایان سال 92 الگوی اسلامی-ایرانی کیفیت طراحی و معرفی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، بهروز ریاحی در نشستی خبری با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران گفت: ما با 8 هزار مسئول کنترل کیفیت در کشور و با حدود 13 هزار ممیز و مشاور کیفیت به بلوغی رسیدیم که می توانیم الگوی کیفیت اسلامی ایرانی را به جهان معرفی کنیم.

وی فراهم کردن زمینه و امکان مشارکت تمام دست اندرکاران امر بهبود کیفیت کشور، تعیین معیارهای کاربردی مبتنی بر تلفیق دستاوردهای علمی و تجربی نامزدها، برقراری روشها و مکانیزمهای ارزیابی 360 درجه در سطوح و مراحل چندگانه را از اهداف و اصول برگزاری نخستین جشنواره ملی تجلیل از تلاشگران کیفیت کشور اعلام کرد.

ریاحی ارزیابی تلاشگران در انتخاب کیفیت را از طریق تعیین میزان اثرگذاری آنان در هفت محور مرتبط با امر کیفیت دانست و اظهار داشت: در این مدل میزان اثرگذاری تلاشگران از طریق جمع آوری اطلاعات و بررسی کارشناسی توسط هیات داوری و همین طور از طریق نظرسنجی از اعضای جامعه کیفیت در محورهای هفت گانه(میزان تاثیر علمی کاربردی، رشد توسعه، میزان اثرگذاری بر سازمان ها، موازین حرفه ای، جامعه حرفه ای، جامعه و میزان تاثیر بین المللی شکل) اندازه گیری می شود.

وی، تلاش در ارتقاء آگاهی عمومی و تخصصی و فرهنگ سازی کیفیت، خلاقیت و نوآوری و عرضه شیوه ها و روشهای جدید و توسعه دانش کیفیت، همکاری در آموزش و ارتقای سطح مهارتهای جامعه حرفه ای کیفیت، مشارکت سازمانی در زمینه هایی از صنایع و خدمات در راستای کاربرد کیفیت، حمایت از موازین حرفه ای و نیازهای منابع انسانی در بخش هایی از جامعه کیفیت، فعالیتهای علمی در راستای توسعه کاربردی اصول و مبانی یا فنون کیفیت و مشارکت در فعالیت های بین المللی مرتبط با کیفیت را از جمله معیارهای ارزیابی در این جشنواره اعلام کرد.

دبیر نخستین جشنواره ملی تجلیل از تلاشگران کیفیت کشور، گروه های انتخاب برترین های کیفیت و تعالی سازمانی را در شش سطح و شامل مدیر ارشد برتر، مدیر تعالی و نماینده مدیریت برتر، مشاور و راهبر برتر، ممیز و ارزیاب برتر، مدرس و مربی برتر، و کارشناس و متخصص برتر اعلام کرد.

در ادامه منوچهر منطقی نایب رئیس جشنواره ملی تجلیل از تلاشگران کیفیت کشور گفت: تاکنون جشنواره های کیفیت در سطح ایران با نگاه به بنگاه و شرکت ها برگزار شده است در حالیکه منابع انسانی موضوع کیفیت را رقم می زنند.

وی ادامه داد: جشنواره ملی تجلیل از تلاشگران کیفیت کشور مکمل جشنواره های موجود کشور در حوزه کیفیت است و با توجه به رویکرد تقدیر از منابع انسانی، به مراتب در جایگاه بالاتری قرار می گیرد.

منطقی خواستار فرهنگ سازی بیشتر برای اثرگذاری جشنواره های مرتبط با موضوع کیفیت شد و متذکر شد: چنانچه مقوله کیفیت را به سمت و سوی انسانها سوق دهیم و تشکر و قدردانی از منابع انسانی را الگوسازی کنیم شاهد اثرگذاری بیشتر کیفیت در تولیدات و محصولات خواهیم بود.

عباسعلی نورا نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: سهم منابع در رشد تولید ناخالص داخلی(GDP) کشورهای پیشرفته 15 درصد و سهم منابع انسانی در آن 85 درصد است درحالی که این رقم برای کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه برعکس می باشد.

وی با بیان اینکه اعداد و ارقام فوق نشان می دهد که حیات کشورهای توسعه نیافته فقط به منابع غیر انسانی بستگی دارد، اضافه کرد: متاسفانه کشور ما نیز به حد مناسبی از بهره وری انسانی نرسیده است و بیشتر اداره کشور(فعالیت های اقتصادی) بر پایه منابع غیر انسانی استوار است.

نورا در پایان خاطرنشان کرد: چنانچه اهداف مورد نظر در QM(مدیریت کیفیت)، TQM(مدیریت کیفیت فراگیر) و EFQM(مدیریت کیفیت تعالی) را به خوبی در کشور پیاده سازی کنیم سهم منابع انسانی در تولید بیشتر می شود و این افزایش نقش در شرایط رقابت پذیری برگ برنده ماست.

نخستین جشنواره ملی تجلیل از تلاشگران کیفیت کشور 19 اسفندماه امسال با حضور بیش از 600 نفر از نخبگان کشور در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما برگزار می شود.

کد خبر 1237329

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha