۳ بهمن ۱۳۸۹، ۹:۰۱

تونسی ها جرقه قیام را در جهان عرب زدند/ غرب مسئول مصائب مردم تونس

تونسی ها جرقه قیام را در جهان عرب زدند/ غرب مسئول مصائب مردم تونس

یک تحلیلگر لبنانی در مقاله ای با اشاره به سقوط حکومت دیکتاتوری در تونس نوشت: در آینده احتمالا شاهد برپایی تظاهراتی مشابه قیام مردم تونس در دیگر کشورهای عربی خواهیم بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، "رامی خوری" سردبیر روزنامه لبنانی دیلی استار و مدیر "مؤسسه عصام فارس" در مؤسسه سیاست عمومی و امور بین الملل در دانشگاه آمریکایی بیروت طی مقاله ای می گوید: قیام مردم تونس نقطه عطفی در تاریخ جهان عرب بود که بسیاری آن را پیش بینی کرده و دهه ها در انتظارش بودند.

این تحلیلگر لبنانی در ادامه می نویسد : براندازی رژیم "زین العابدین بن علی" رئیس جمهور مخلوع تونس توسط مردمی شجاع که از پلیس و ارتش نمی هراسیدند، به چند دلیل بسیار برای مردم جهان عرب حائز اهمیت است.

رامی خوری در ادامه این گزارش به دلایل اهمیت قیام مردم تونس برای جهان عرب می پردازد و می نویسد: قیام مردم تونس پایانی بر ظلم موجود علیه شهروندان عربی بود که دهه ها بله قربان گوی قدرت رو به گسترش دولتهای عربی، پلیس و رژیم دیکتاتوری بودند.

قدرتهای غربی مسئول دهه ها رنج و محنت تونسی ها بودند.

این تحلیلگر لبنانی در ادامه می نویسد: نارضایتی تظاهرکنندگان تونسی در حقیقت حرف مردم  جهان عرب به استثنای شمار ناچیزی از کشورهای ثروتمند در خلیج فارس بود.
 
وی بر این باور است : نارضایتی تونسی ها نه تنها به دلیل افزایش قیمتها و بیکاری بلکه به دلیل رفتار ظالمانه سردمداران قدرت علیه مردم مظلوم و نادیده گرفتن حقوق اساسی آنها، محرومیت از شرکت در محافل سیاسی و استفاده از بازارهای آزاد، بی اعتنایی به قوانین مربوط به رعایت مساوات بود.
 
وی معتقد است: مهمترین چیز درباره آنچه که در تونس رخ داد، این است که ساختار حمایتی از رژیم بن علی بسیار سست و ضعیف بود. بار دیگر یاد گرفتیم دیکتاتورها که تا حد زیادی توسط سربازان و سرویسهای اطلاعاتی حمایت می شوند، زمانی که مردم به آنها نشان دهند از رویارویی با سربازان نمی هراسند و خطر مرگ، کتک و زندان را به جان می خرند، شدیدا خرد خواهند شد.

ساختار حمایتی از رژیم  "زین العابدین بن علی" بسیار سست و ضعیف بود.

 
 
خوری در این گزارش می نویسد: بن علی یکی از آشکارترین دیکتاتورهای مستبد در جهان عرب بود که به طور گسترده از سوی قدرتهای غربی حمایت می شد و تظاهرات معترضین را سرکوب می کرد، اما در نهایت توسط مردم مظلوم به چالش کشیده شد.
 
این تحلیلگر لبنانی در پایان می نویسد: سیستم حکومتی بن علی جرقه قیام را در میان تونسی ها زد و چنین دیکتاتورهایی در جهان عرب بسیار زیاد است و این احتمال وجود دارد که در آینده شاهد آغاز پروسه ای تاریخی و برپایی تظاهراتی مشابه در دیگر کشورهای عربی باشیم.
 
این در حالی است که برخی کشورهای عربی رسانه های گروهی خود را از پوشش خبری و تصویری شورشهای مردمی تونس منع کرده اند. اما واقعیت این است که رهبران خودکامه جهان عرب در حال حاضر این موضوع را تا حدودی درک کرده اند که خشم ملتها اتفاق هرچند دور از ذهن را به حقیقت تبدیل خواهد کرد و بنابراین تنها راه حفظ حکومتها تحقق خواسته های مردمی است.
کد خبر 1237676

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha