۳ بهمن ۱۳۸۹، ۱۵:۴۷

سازندگان تجهیزات صنعت نفت قطب بندی می‌شوند

وزیر نفت از قطب بندی سازندگان تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: سازندگان می توانند با توجه به حوزه فعالیت و تقسیم وظایف، در گروه‌های بزرگتر فعالیت کنند تا امکان مذاکره و سپردن پروژه به آنها فراهم شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید مسعود میر کاظمی با تاکید بر هدفمندی پروژه های پژوهشی افزود: در خصوص انتقال فناوری نیز باید مدلی انتخاب شود که فقط منجر به انتقال دانش نشده و توسعه فناوری را به همراه داشته باشد.

به گفته وی به این منظور وزارت نفت خواستار تهیه مدلی از انتقال فناوری است که منجر به بومی شدن و توسعه آن فناوری شود که برای تحقق این هدف وزارت نفت حاضر به حمایت است.
 
وزیر نفت با اشاره به این که نظام نامه پژوهشی جدید صنعت نفت نیز با این هدف تنظیم و ابلاغ شده است، توضیح داد: به این ترتیب وزارت نفت به عنوان مصرف کننده خدمات و نتایج پژوهش، نیاز دارد شرکت های بخش خصوصی به همراه قطب های علمی همچون مراکز دانشگاهی به طور مشترک یک پروژه را تحویل گرفته و در پایان محصول صنعتی با تولید انبوه به دست آوردند.
 
وی در ادامه بر ضرورت وجود تاییدیه هایی برای محصولات تولیدی تاکید و تصریح کرد: باتوجه به اینکه در آینده بر اساس اصل 44 قانون اساسی عمده بخش های شرکت های تابع وزارت نفت نیز خصوصی می شوند و فقط بخش حاکمیتی باقی می ماند، رقابت پذیر بودن این محصولات از نظر قیمت، کیفیت و تاییدیه های لازم یک اصل اساسی برای خرید آنها شمرده می شود.
 
میرکاظمی با بیان این که فاز اول سامانه الکترونیکی خرید کالا به زودی راه اندازی می شود، خاطرنشان شد: به این ترتیب اگر تجهیزاتی در کشور ساخته شود و از نظر کیفیت و قیمت قابل رقابت باشد، خرید آنها توسط شرکت ها ضروری خواهد شد. بنابراین سامانه الکترونیکی خرید کالا در حمایت از ساخت داخل است.
 
وی با اشاره به اینکه براساس برخی گزارشها بعضی شرکت های تولیدی با حدود 30 درصد ظرفیت خالی فعالیت می کنند، تاکید کرد: بنابراین لازم است شرکت های دانش بنیان که وجود آنها برای رشد صنعت ضروری است، از ابتدا با شرکت های صنعتی که ظرفیت خالی تولید دارند، همکاری کنند.
 
این عضو کابینه دولت درباره ورود شرکت های دانش بنیان به مرحله تولید محصولات مورد نیاز کشور، توضیح داد: اگر این شرکت ها به تنهایی وارد مرحله تولید شوند تا تامین زیرساخت ها و تولیدی شدن زمان و هزینه زیادی نیاز خواهند داشت؛ درحالی که همکاری آنها با شرکت های تولیدی که ظرفیت خالی دارند، نه تنها توسعه را تسریع می کند بلکه در بالا رفتن سطح کیفی محصولات نیز موثر خواهد بود.
 
وی با بیان اینکه بهتر است سازندگان نیز مانند مراکز علمی قطب بندی شوند، گفت: باید به سمتی رویم که به جای مذاکره وزارت نفت با شرکت ها برای تحویل یک پروژه به طور جداگانه، با مجموعه و قطبی از سازندگان وارد مذاکره شویم.
 
به گفته وزیر نفت سازندگان می توانند با توجه به حوزه فعالیت و تقسیم وظایف، در گروه های بزرگتر فعالیت کنند تا امکان مذاکره و سپردن پروژه به آنها تسهیل و از موازی کاری نیز پرهیز شود.
کد خبر 1238290

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha