محسن شکرنیا، مدیر کل صدا و سیمای آذربایجان غربی در پاسخ به این سئوال که با توجه تنوع قومی، مذهبی و زبانی در این استان چه برنامهریزی برای پاسخگویی به نیاز همه اقوام دارید به خبرنگار مهر گفت: با توجه به اینکه استان آذربایجان غربی با کشورهای جمهوری آذربایجان، عراق و ترکیه دارای مرز مشترک است، لذا موقعیت و حساسیت استراتژیک خاصی دارد و تنوع قومیتی نیز بر ظرفیت و اهمیت این استان افزوده است.
وی در ادامه افزود: بر این اساس صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی در حوزههای سیما و صدا با تولید برنامههایی به زبانهای محلی آذری و کردی پاسخگوی نیاز مردم استان است. در حوزه صدا به چهار زبان آذری، فارسی، کردی و آشوری و در حوزه سیما به سه زبان کردی، فارسی و آذری با محوریت فرهنگ بومی و فولکلور برنامه تولید میشود.
مدیر کل صدا و سیمای آذربایجان غربی خاطر نشان ساخت: علاوه بر آن توجه به آداب و رسوم و دیگر رویدادهای مربوط به اقوام که در جریان زندگی مسالمتآمیز نوعی همگرایی محسوب میشود، مد نظر قرار دادیم.
شکرنیا درباره مخاطبان این شبکه توضیح داد: طبق آخرین نظر سنجیها در پائیز سال جاری میزان مخاطب در شبکه استانی سیما 71 درصد و میزان رضایت مخاطبان از برنامههای این شبکه 73 درصد بوده که جزو مراکز برتر در جذب مخاطب در سطح کشور هستیم که این میزان مخاطب قابل قبول است. در حوزه صدا میزان مخاطب 42 درصد و میزان رضایتمندی مخاطبان 86 درصد است که یکی از پر مخاطبترین شبکهها در بین مراکز صدا و سیما محسوب میشود.
وی درباره تعداد مخاطبان در حوزه اطلاعات و اخبار مرکز آذربایجانغربی گفت: طبق نظرسنجی نیز دارای 66 درصد مخاطب هستیم که این میزان مخاطب در سه حوزه قابل توجه و نشانگر توجه به نیاز مخاطبان در حوزههای برنامهسازی است.
مدیر کل صدا و سیمای آذربایجان غربی درباره تولید سری جدید سریال موفق "باجناقلار" توضیح داد: با توجه به استقبال مخاطبان در دو سری قبل تصمیم گرفتیم تا سری سوم آن در دست تهیه قرار بگیرد. سریال "باجناقلار" بعد از تصویب طرح و تحقیق نگارش آن به موقع زیر نظر مشاور فیلمنامه که از جانب سیمای استانها معرفی شده بود، انجام شد. بعد از تائید و نگارش برآورد مالی تولید آن نیز از سوی سیمای استانها اقدام شد و در کمیته برآورد مصوب شد که این سریال به زبانهای فارسی و آذری تولید میشود.
شکرنیا اشاره کرد: پیش تولید این سریال از ابتدای دی شروع شده و امیداورم ازابتدای بهمن سال جاری تصویربرداری آن آغاز شود. تصمیم داریم این سریال از شبکههای سراسری با زبان فارسی پخش شود.
وی درباره تولید مستند در این مرکز گفت: رویکرد مستندها بومی و محلی است. در حال حاضر تولید مستندهای "اریشته"، "ماهیان خاک" و "سار" به پایان رسیده و مستند "چشمههای آئینی استان" در سه قسمت مراحل تدوین را سپری میکند. مستند "اقلیم دریاچه ارومیه" مراحل تصویربرداری را سپری میکند. همچنین مستند "ماکوی سنگ" و "با ارس از چشمه تا دریا" در 25 قسمت 20 دقیقهای مراحل تحقیق و نگارش را سپری میکند. همه این مستندها ویژگیهای بومی دارند.
مدیر کل صدا و سیمای آذربایجان غربی درباره اینکه در آثار نمایشی چقدر سعی میکنید از نیروهای بومی استفاده کنید؟ توضیح داد: انتخاب عوامل بر اساس نوع فیلمنامه و ایفای نقش هنرمندان است و به آن بستگی دارد. تلاش میکنیم از نیروهای استان بهره ببریم، مگر آنکه در مواردی کارگردان تشخیص دهد به صورت محدود از هنرمندان غیر بومی و ملی استفاده کند. ظرفیت و توان هنری هنرمندان بومی قابل توجه است و آنها هنرمندیشان را در فیلمها و سریالها نشان دادهاند.
شکرنیا درباره ظرفیت تولیدات نمایشی در صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی گفت: مرکز آذربایجان غربی ظرفیت لازم برای تولید چند پروژه فیلم و سریال را به طور همزمان دارد. هم اکنون سه سریال، دو تله فیلم و هشت انیمیشن در مرحله تولید داریم و به دنبال طرحهای دیگر برای تولیدات فاخر هستیم.
وی در ادامه گفت: انیمیشنهای "کبودان"، "سفرهای من و فلامی" زیر نظر ناظر کیفی منطقه در حال تولید است و تصویربرداری تله فیلم "آنسوی آرزوها" رو به پایان است و به موقع تحویل سیمای استانها میشود. پیش تولید تله فیلمهای "مد" و "یک سرباز" شروعشده و به زودی تصویربرداری آن آغاز میشود.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی درباره اینکه برای حفظ و ارتقای کیفی آثارتان چه تدابیری دارید؟ توضیح داد: همیشه نظارت قبل از تولید را جدی میگیریم و با بهره گرفتن از عوامل حرفهای، استفاده از تجهیزات فنی پیشرفته و بهره بردن از نظرات مشاوران و کارشناسان سعی میکنیم تولیدات مناسبی داشته باشیم.
نظر شما