۶ بهمن ۱۳۸۹، ۱۵:۵۳

37 هزار قالیباف آذربایجان غربی کارت شناسایی دریافت کرد

37 هزار قالیباف آذربایجان غربی کارت شناسایی دریافت کرد

ارومیه - خبرگزاری مهر: رئیس اداره فرش سازمان بازرگانی آذربایجان غربی گفت: در حال حاضر 37 هزار نفر قالیباف در سطح استان کارت شناسایی و مجوز کسب دریافت کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه،خلیل نوری در گفتگو با خبرنگاران  با اشاره به فعالیت 45  تعاونی فرش روستایی و 17 اتحادیه صنفی تولید کنندگان فرش در استان، گفت:هم اکنون 110 هزار بافنده فرش در 35 هزار واحد قالی بافی در استان فعالند که برای 37 هزار نفر از این افراد کارت شناسایی قالیبافی و مجوز کسب صادر شده است.

وی همچنین  به فعالیت 12 مجتمع بزرگ قالیبافی و 90 واحد کارگاه در صنعت فرش دستباف آذربایجان غربی اشاره کرد و  بیان داشت: تا کنون از محل اعتبارات بنگاههای زود بازده اقتصادی دو هزار و 230 میلیارد ریال تسهیلات بانکی به فعالان صنعت فرش دستباف استان پرداخت شده است.

نوری با اشاره به ظرفیت‌ های کشور و به تبع آن ظرفیت‌هایی که در زمینه هنر صنعت فرش‌ بافی در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: کشورمان 30 تا 40 درصد از سهم بازار جهانی را دارد که این میزان بیشترین سهم از بازار بین‌المللی است که برای حفظ و توسعه این سهم باید آموزش‌های به ‌‌بافی دستباف را بیشتر از این، مورد توجه قرار دهیم.

وی با اشاره به اثرات آموزش به ‌بافی در استان، اعلام کرد: این دوره‌های آموزشی در راستای توسعه ترویج علمی تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف، ارتقای سطح کمی و کیفی فرش‌های تولیدی و توسعه بازارهای داخلی فرش ایران برگزار می‌شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه امسال دوره‌های آموزش به‌ بافی در 17 شهرستان استان برگزار شده، گفت: این دوره‌های آموزشی به مدت 20 ساعت است و در هر دوره 30 نفر آموزش می‌بینند.

نوری با بیان اینکه شرکت ‌کنندگان در این دوره‌های آموزشی با نحوه پیشگیری و رفع عیوب احتمالی فرش‌های حین بافت، شناخت و شناسایی مواد اولیه مرغوب، نقوش و طرح‌های اصیل استان و حقوق اجتماعی آشنا می‌شوند، یادآور شد: شناخت و آشنایی بیشتر با سلیقه مشتریان و مصرف‌کنندگان فرش ایرانی نیز در این دوره‌های برای قالیبافان آموزش داده می‌شود.

رئیس اداره فرش سازمان بازرگانی آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه در حال حاضر امرار و معاش مرزنشینان از طریق قالیبافی مد نظر قرار دارد اظهارداشت: در حال حاضر 570 کارگاه قالیبافی در سردشت و 232 کارگاه خانگی قالیبافی در پلدشت وجود دارد.

وی با اشاره به برگزاری دو دروه آموزش به‌ بافی در مناطق مرزنشین استان، ‌گفت: میزان اعتبار هزینه شده از محل بنگاه‌های زودبازده اقتصادی در زمینه ترویج هنر صنعت قالیبافی در مرزهای استان 220 میلیارد ریال است.

نوری با بیان اینکه با ایجاد اشتغال در مرز‌ها می‌توان جلوی قاچاق را گرفت، گفت: قاچاق سبب اتلاف منابع موجود و در کشور و خروج غیرقانونی این منابع از کشور می‌شود که عملا هیچ سودی عاید کشور نمی‌شود.

رئیس گروه فرش سازمان بازرگانی آذربایجان غربی اظهار داشت: باید این هنر را در سطح بین‌المللی معرفی کنیم تا دسترنج قالیبافان استان به قیمت مطلوب و واقعی به فروش برسد.

این مقام مسئول با اشاره به مشکلات پیش ‌روی هنر صنعت فرش ‌بافی در استان، افزود: شهرستان سردشت که نقطه مرزی است با وجود اینکه اتحادیه ‌ای در آن فعالیت ندارد، ولی در حال حاضر در این شهرستان فرش 115 متری برش داده می‌شود.

آذربایجان غربی به واسطه تولید فرش آهنین افشار در تکاب و ریز ماهی در شهرستان خوی یکی از قطب های مهم تولید و صادرات فرش دستباف کشور محسوب می شود.

کد خبر 1240077

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha