دانشگاهها به ترویج گفتگوهای بین دینی بپردازند
وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی امارات و رئیس دانشگاه زاید امارات بین ادیان گفت: دانشگاهها باید در تقویت گفتگوهای بین دینی پیشگام باشند، دنیای آکادمیک نقش مهمی در مقابله با چالشهای دنیا معاصر دارند.
شیخ نهیان بن مبارک وزیر آموزش عالی وتحقیقات علمی امارات اظهار داشت: دانشگاه زاید باید فعالیتهای شیخ زاید رئیس فقید خود را که به شدت به صلح و تساهل اعتقاد داشت، ادامه دهد.
مرکز اسلامی جدید دانشگاه زاید که قرار است سال جاری میلادی افتتاح شود میزبان رویدادها و سمینارهایی به منظور پیشبرد گفتگوی بین ادیان خواهد شد.
سلیمان الجاسم معاون این دانشگاه اظهار داشت : آموزش نیروی مؤثری برای درک، پیشرفت و ثبات است، اما آموزش نیز مخالفان خود را دارد. افراط گرایان و نیروهای خارجی به شدت برای القای تردید و انحراف در ثبات جامعه تلاش می کنند.
حبیب علی الجعفری رئیس بنیاد مطالعات اسلامی طبا در ابوظبی از امارات خواست همایشهای بین ادیان چون همایشهای دانشگاههای یل و جورج واشنگتن برگزار کند.
اسحاق انبا بیشوی کشیش کلیسای جامع مسیحیان قبطی مصر در ابوظبی نیز در اظهارات خود علیه افراط گرایی و افرادی که به آن دامن می زنند گفت: پیروان ادیان باید جدا از محکومیتهای لفظی یک گام فراتر گذاشته و فعالانه به درک حقیقی ادیان بپرداند.
همایش بین ادیان با عنوان " 15 قرن عشق و محبت" در دانشگاه زاید برگزار شد.
گفتگوی ادیان ضرورتی برای رسیدن به صلح جهانی است
سخنگوی مجمع ملی پاکستان بر ضرورت گفتگوی بین ادیان برای صلح جهانی و همچنین ایفای نقش فعال اعضای پارلمانهای شرق و غرب در گفتگوهای دینی به منظور ایجاد درک بهتر میان ملل و ادیان و مقابله با فلسفه برخورد تمدنها تأکید کرد.
دکتر فهمیده میرزا سخنگوی مجمع ملی پاکستان طی اظهارات خود در دومین جلسه فوق العاده اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی در امارات اظهار داشت: اگر ملل جهان تحت تسلط قدرتهای دیگر قرار گیرند و آزادی نداشته باشند صلح تحقق نمی یابد. از این رو، صلح و ثبات پایدار تنها به واسطه یافتن راه حلهای دوستانه برای تمام مناقشات برپایه قوانین بین المللی ممکن است.
وی تأکید کرد که اسلام نخستین اساسنامه جهانی حقوق بشر ا بدون درنظر گیری ملاحظات دینی، نژادی ، فرهنگی و جنسی لحاظ و ارائه کرده است. پیام تساوی و برادری در دین و فرهنگ اسلامی تبلور یافته و پایه ای برای ثبات پذیری و ساخت جامعه ای سالم را فراهم کرده است.
دکتر فهمیده افزود : تروریسم بسیاری از جوامع را با مشکل مواجه و پیام حقیقی دین بزرگ اسلام را لکه دار کرده است، به منظور مقابله با این پدیده باید استراتژی مشترکی برای از بین بردن این تأثیر منفی میان کشورهای اسلامی اجرا شود.
سخنگوی مجمع ملی پاکستان بااشاره به اینکه قانون اساسی این کشور حق مساوی برای تمام شهروندان و حمایت از اقلیتها را تضمین کرده گفت: گروه های دینی متفاوتی در بخشهای مختلف این کشور به صورت مسالمت آمیز زندگی می کنند.
وی اظهارداشت: این اجلاس می تواند سکوی ایده آلی برای ترویج بیانیه های رسمی دیپلماسی پارلمانی باشد که اعضای آن بتوانند به درک بهتری از دیگران دست یابند.
رهبران دینی بریتانیا همواره آماده پاسخ به خبرنگاران باشند
رئیس شورای مساجد بریتانیا تأکید کرد: رهبران دینی بریتانیا باید بیشتر در دسترس خبرنگاران باشند تا دیدگاههای موثقی را به منظور غلبه بر عدم تساهل و سوء تفاهم برای عموم جامعه ارائه کنند.
ابراهیم مگرا رئیس شورای مساجد بریتانیا در واکنش به اظهارات وارسی یکی از وزرای مسلمان کابینه دولت ائتلافی دیوید کمرون که روز 20 ژانویه (30 دی ماه) در دانشگاه لیستر ارائه کرد ضرورت در دسترس بودن رهبران دینی بریتانیا را مورد تأکید قرار داد.
وارسی با اشاره به این که طی یک دهه گذشته جمعیت مسلمانان بریتانیا از 6/1 میلیون نفر به 9/2 میلیون رسیده اظهار داشت: برخی از جوامع اسلامی باید اقدامات بیشتری مبنی بر غیرقابل قبول بودن اعتقادات و اعمال افراطگرایان انجام دهند. آنهایی که اقدامات تروریستی انجام میدهند نباید صرفاً در معرض برخورد قانونی قرار بگیرند بلکه باید با عدم پذیرش اجتماعی و انزوا در جامعه مواجه شوند. از سوی دیگر اقدامات آنها نباید به عنوان فرصتی برای لکهدار کردن نام تمام مسلمانان به شمار آید.
وارسی که رئیس حزب محافظهکار است گفت که این ایده که تمامی پیروان اسلام را میتوان میانهرو و یا افراطگرا تلقی کرد میتواند عاملی برای افزایش سوءتعابیر و عدم تساهل باشد.
وی همچنین انتشار گزارشهای سرسری و رئیسمأبانه برخی از روزنامهنگاران بریتانیایی علیه مسلمانان را محکوم کرد.
ابراهیم مگرا نیز با انعکاس این دیدگاه اظهار داشت: گاهی ما خود بدترین دشمن خود میشویم. رهبران دینی باید همواره آماده پاسخگویی به خبرنگاران باشند و به آنها موثقترین دیدگاههای خود را درباره تمام موضوعات مطرح شده در جامعه ارائه دهند تا از ایجاد سوءتفاهم جلوگیری شود.
نسخ خطی گمشده واتیکان در دالاس به نمایش گذاشته شدند
نسخ خطی گمشده واتیکان از کلیسای کوچک سیستین که در قرن هجدهم توسط ارتش ناپلوئن به یغما رفته بودند از روز یکشنبه سوم بهمنماه در دالاس آمریکا به نمایش گذاشته شدهاند.
نمایش نسخه خطی گمشده واتیکان در موزه میدوز دانشگاه متودیست جنوبی به نمایش گذاشته شده و این نمایشگاه تا 23 آوریل (3 اردیبهشت ماه) ادامه دارد و تنها فرصت مشاهده این نسخ خطی و قدیمی محسوب میشود.
این نمایشگاه با عنوان "نسخ خطی گمشده کلیسای کوچک سیستین: سیاحتی حماسی از رم تا تولدو" دربرگیرنده 40 نسخه خطی است که تاریخ آنها بین قرون یازدهم تا هجدهم میلادی متغیر است.
براساس اظهارات مدیر این نمایشگاه، این نسخ خطی در محل نگاهداری اشیاء مقدس کلیسای سیستین نگاهداری میشدند چرا که این نسخ خصوصیترین کتابهایی بودند که توسط پاپ و کاردینالها در مراسم ویژه مطالعه میشدند.
گفته شده است که در این کلیسای کوچک که نقاشیهای مشهور سقف آن برعهده میکل آنژ بوده نسخ خطی نگهداری میشدند که میکل آنژ نیز از آنها مطلع بوده است.
مارک روگلان مدیر این نمایشگاه اظهار داشت: این نسخ خطی منحصر به فرد هستند، به طور دستی به نگارش در آمدهاند و یک هنر به حساب میآیند.
جدا از ارزشهای هنری، محتوای این نسخ خطی گنجینههای عبادی است که دربرگیرنده کتاب دعا و آمادگی برای مراسم عشای ربانی است.
نسخ خطی گمشده کلیسای سیستین واتیکان در اواخر قرن هجدهم توسط تاخ و تاز ارتش ناپلوئن در واتیکان به یغما رفتند و بسیاری از آنها تکه تکه و فروخته شدند.
این درحالی است که اقدامات اسقف اعظم شهر تولدو در اسپانیا موجب نجات بسیاری از این نسخ طی سالها شد. احیای دوباره این نسخ خطی در سال 1997 صورت گرفت. در آن زمان النا دی لارنتیس از دانشگاه جنوا به طور اتفاقی به تصویری از یکی از این نسخ خطی در یک آرشیو برخورد و اهمیت آن را اعلام کرد.
پاپ زوال شخصیت و انزوا را از خطرات شبکههای اجتماعی دانست
پاپ بندیکت شانزدهم با اشاره به اینکه امکانات رسانههای جدید و شبکههای اجتماعی فرصتهای بزرگی در عصر ما محسوب میشوند تأکید کرد: این رسانههای جدید خطر زوال شخصیت، انزوا، تن آسایی و افزایش دوستان مجازی نسبت به دوستان حقیقی را افزایش میدهند.
رهبر کاتولیکهای جهان طی پیامی به مناسبت روز جهانی ارتباطات در کلیسای کاتولیک گفت: باید به خاطر داشته باشیم ارتباطهای مجازی در هر سطحی از زندگی ما نمی توانند جایگزین ارتباط مستقیم انسانی شوند.
وی از کاربران شبکههای اجتماعی خواست از خود بپرسند که همسایه من در این دنیای جدید چه کسی است . وی خطرهایی که همواره در جهان آنلاین وجود دارد و نسبت به خطر همواره آنلاین بودن و حضور کمتر در زندگی روزمره را متذکر شد.
رهبر کاتولیکهای جهان افزود: افقهای وسیع رسانه جدید مصرانه نیازمند تعمق جدی درباره اهمیت ارتباطات در جهان دیجیتال است.
پاپ در اظهارات خود به نام هیچ سایت و شبکه اجتماعی و یا هیچ برنامه کاربردی اشاره نکرد اما در اظهارات وی واژه هایی چون به اشتراک گذاشتن، دوستان و یا پروفایل به چشم می خورد.
وی همچنین اظهار داشت که شبکه های اجتماعی می توانند به گفتگو، تبادل، انسجام و خلق روابط مثبت کمک کنند اما از سوی دیگر خطراتی را هم در پی دارند. وارد شدن به فضای مجازی می تواند نشانه جستجوی برای ارتباطات فردی باشد که نیازمند توجه و پرهیز از خطراتی چون محدود کردن خود به حضور موازی یا حضور بیش از اندازه در جهان مجازی باشد.
بندیکت شانزدهم به نویشتن بیشتر سخنرانیهای خود با دست شهرت دارد، در این میان دستیار وی متن این سخنرانی ها را در فضای مجازی منتشر می کند.
برلوسکونی هدف انتقادهای کلیسای کاتولیک است
یکی از اسقفهای ارشد رم انتقادات تندی علیه برلوسکونی نخست وزیر ایتالیا برای نقش وی در یک رسوایی اخلاقی منتشر و نسبت به خطرات این نوع رسواییها برای کشور و اعتبار آن هشدار داده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از چین دیلی، کاردینال آنجلو باگناسکو رئیس کنفرانس اسقفهای ایتالیا اظهار داشت که مردم ایتالیا از این رسواییها خسته شده اند و این موضوع باید به سرعت حل شود.
کاردینال طی سخنرانی در جلسه هئیت تصمیمگیری اسقفها هشدار داد : پیش بینی این امر که چنین رسوایی در روح جمعی مردم زخمهای حقیقی ایجاد کند، بسیار ساده است.
دادستانهای ایتالیا برلوسکونی و سه همدست وی را مورد بازجویی قرار داده اند چرا که نخست وزیر ایتالیا در این رسوایی جنسی از مقام خود برای سرپوش گذاشتن استفاده کرده است. این درحالی است که وی این اتهام را تکذیب کرده و انگیزه های مطرح شدن این موضوع را سیاسی می داند.
به رغم انکار برلوسکونی وی از سوی کلیسای کاتولیک رم به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است به طوری که کاردینال تارچیزیو برتونه وزیر امور خارجه و مقام شماره دو واتیکان به طور مستقیم به این مسئله اشاره کرد و خواستار حفظ بیشتر اخلاق و قانون میان مقامات عمومی ایتالیا شد.
پاپ بندیکت شانزدهم نیز درخواست مشابهی کرده، اما از اشاره به نام برلوسکونی پرهیز کرده است.
رئیس کنفرانس اسقفهای کاتولیک ایتالیا نیز به نام برلوسکونی در اظهارات هفته گذشته خود اشاره نکرد اما اظهارات خود در یک اتاق کوچک تردیدی برای فردی که مورد خطاب قرار گرفته باقی نگذاشته است.
کاردینال آنجلو باگناسکو با ابراز تأسف از این خبر اظهار داشت که این رفتار با آداب عمومی منافات دارد و چه حقیقی باشد و احتمالی، حفره هایی را آشکار کرده که نشان دهنده سبک غیرقابل انطباق با متانت است.
وی تأکید کرد که ایتالیایی ها از این رسوایی ها و صدماتی که به کشور وارد می کند خسته شده اند آنها تنها نظاره گر هراسان بازیگرانی در صحنه عمومی هستند و در هوای نامطلوب اخلاقی تنفس می کنند.
این مقام ارشد کلیسای کاتولیک تأکید کرد که ما می دانیم زندگی دموکرانیک نیازمند یک تعادل ضروری و ظریف براساس توانایی هرفردی به منظور کنترل خود است. با این اوصاف در کشور فضای آشفتگی و اضطراب وعدم مشرو عیت دوگانه به وجود آمده است.
رهبران اسلامی و مسیحی روسیه انفجارهای فرودگاه مسکو را محکوم کردند
رئیس شورای مفتیان روسیه و پاتریاک کلیسای ارتدکس روسیه حملات تروریستی در شلوغترین فرودگاه مسکو را با عبارات گناه وحشتناک، انحراف از ماهیت انسانی و تمدن محکوم کرده و اظهار داشتند که کشتن بیگناهان حتی در زمان جنگ نیز امری تقبیح شده است.
کریل اول پاتریاک کلیسای ارتدکس روسیه در مراسم روز تاتیانای قدیس در کلیسا که با حضور مقامات و دانشجویان دانشگاه مسکو روز سه شنبه پنجم بهمن ماه به عنوان روز دینی دانشجویی برگزار شده بود محکومیت اقدام تروریستی در فرودگاه شهر مسکو در روز دوشنبه 4 بهمن ماه را مورد تأکید قرار داد.
در جریان انفجار انتحاری فرودگاه مسکو دست کم 35 نفر کشته و بیش از 150 نفر مجروح شدند. عاملین این انفجار تاکنون شناسایی نشدهاند اما برخی چون حملات ترویستی پیشین این اقدام را به یک جنبش جداییطلب در جنوب روسیه نسبت میدهند.
این مراسم در کلیسای تاتیانا قدیس که تنها چند قدم با کرملین و میدان مانژ محل شورشهای طرفداران ناسیونالیست فوتبال در ماه دسامبر و حمله به عابران قفقاز فاصله دارد برگزار شد.
پاتریاک کریل در این مراسم اظهار داشت: امروز تمام مردم جامعه باید برای مقابله با این حملات غیر انسانی که بیگناهان را به کشتن میدهند متحد شوند. تمام منابع دولت و جامعه باید به منظور اطمنیان حاصل کردن از حمایت قابل اطمینان شهروندان مورد استفاده قرار گیرند.
وی تأکید کرد که برای قربانیان، مجروحان، اقوام و نزدیکان آنها دعا میکند.
راویل عین الدین رئیس شورای مفتیان روسیه با اشاره به آیهای از قرآن گفت: دوزخ سوزان در انتظار افرادی است که دست به اقدامات تروریستی زدهاند.
واتیکان به حضور الازهر در اجلاس گفتگوی دینی آسیسی امیدوار است
سخنگوی کلیسای کاتولیک قبطی مصر با ابراز نگرانی نسبت به تصمیم الازهر مبنی بر متوقف کردن گفتگو با واتیکان و اظهار امیدواری نسبت به از سرگیری این گفتگوها گفت: واتیکان امیدوار است الازهر در اجلاس رهبران ادیان جهان که قرار است ماه اکتبر ( مهر ماه آتی) در شهر آسیسی ایتالیا برگزار شود حضور یابند.
قرار است واتیکان در اکتبر ( مهرماه آتی) همایشی را با حضور رهبران و نمایندگان ادیان جهان در شهر آسیسی ایتالیا برگزار کند. این اجلاس به دعوت پاپ بندیکت شانزدهم با هدف گرامیداشت نخستین اجلاس که 25 سال پیش از سوی ژان پل دوم برگزار شد تشکیل خواهد شد.
به دنبال اظهارات پاپ بندیکت شانزدهم در رابطه با درخواست وی از دولتهای غربی برای حمایت از مسیحیان و عدم اشاره به هیچ تبعیض و شرایط نامطلوبی که مسلمانان با آن رو به رو هستند علمای الازهر با تشکیل جلسهای ادامه گفتگوها با واتیکان را لغو کردند.
یک هفته پیش هیئتی از کلیسای کاتولیک از جمله اسقفهای کمکی اسکندریه با احمد الطیب شیخ الازهر دیدار کرده و تلاش کردند اظهارات پاپ را توضیح دهند. این گروه اعتقاد دارند که تحریفها و دستکاریهای رسانهای در جملات پاپ موجب شده این اظهارات نامطلوب به نظر برسند. در پایان این دیدار قرار شد که الازهر بیانیهای درباره این دیدار صادر کند، اما به جای بیانیه اعلامیه توقف گفتگوی الازهر با واتیکان منتشر شد.
نظر شما