۸ بهمن ۱۳۸۹، ۱۱:۲۱

شاغلان بخوانند /

5 روش درخواست مشاغل سخت و زیان آور/ تشکیل پرونده‎های پزشکی

5 روش درخواست مشاغل سخت و زیان آور/ تشکیل پرونده‎های پزشکی

نماینده کارگران کشور در شورای ‎عالی حفاظت فنی اعلام کرد: افراد در صورت ادعا درباره زیان آور بودن شغل خود می‎توانند توسط خود، کارفرما، تشکل کارگری، وزارت بهداشت و یا تامین اجتماعی درخواست خود را ارائه کنند ولی تشخیص آن با کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار است.

علی‌اکبر عیوضی در گفتگو با مهر درباره نحوه شناسایی و معرفی مشاغل سخت و زیان آور جهت استفاده از مزایای این قانون گفت: در حال حاضر شرایط به نحوی است که هر شغلی می تواند این ادعا را مطرح کند که باید در ردیف مشاغل سخت و زیان آور قرار بگیرد.

نماینده کارگران کشور در شورای عالی حفاظت فنی اظهار داشت: بنابراین افرادی که فکر می کنند کار آنها در شرایط سخت و زیان آور قرار دارد و لازم است تا آنها از مزایای قانون مربوط به مشاغل زیان آور استفاده کنند می توانند از طریق کمیته های حفاظت فنی و بهداشت اقدام کنند.

عیوضی با بیان اینکه پس از ارائه پیشنهادات این کمیته ها هستند که تشخیص می دهند آیا شغلی سخت و زیان آور است یا خیر، ادامه داد: هم اکنون 18 شغل شناخته شده در قانون کار وجود دارند که مشمول قانون سخت و زیان آور می شوند.

وی با تاکید بر این مطلب که ماهیت مشاغل سخت و زیان آور مشخص است، خاطر نشان کرد: هم اکنون هم افراد می توانند نسبت به شغل های خود درخواست استفاده از قانون سخت و زیان آور را بدهند و هم اینکه از طریق کارفرمایان آنها اقدام شود.

این مقام مسئول کارگری افزود: همچنین این موضوع از طریق تشکل های کارگری، وزارت بهداشت و تامین اجتماعی نیز قابل پیگیری است.

به گفته عیوضی، هم اکنون بسیاری از کارگاه ها و بنگاه های کوچک فاقد کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار هستند ولی اگر متقاضی باشند می توانند از طریق حمایت وزارت کار این کمیته ها را تشکیل دهند.

نماینده کارگران کشور در شورای عالی حفاظت فنی، گفت: در این مرحله وزارت کار از طریق اعزام نماینده ای موضوع ایجاد کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار را در کارگاه هایی که فاقد آن هستند، دنبال می کند. البته نمایندگان وزارت کار در بنگاه های بزرگ مستقر می شوند.

وی در خصوص این موضوع که متاسفانه بسیاری از افراد شاغل در بنگاه های مختلف پرونده پزشکی ندارند، تصریح کرد: متاسفانه این موضوع به عنوان یک ضعف مطرح است که تلاش می شود تا در قالب اصلاح قانون مشاغل سخت و زیان آور دنبال و مورد بازنگری قرار بگیرد.

کد خبر 1240289

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha