به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر چعفری در همایش مدیریت مصرف بهینه انرژی مازندران در ساری با ابراز رضایت از صرفه جویی عمومی در مصرف برق گفت: صاحبان صنایع در راستای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها الگوی مصرف بهینه را رعایت می کنند.
وی خاطرنشان کرد: این صرفه جویی در ذخیره سازی انرژی و توسعه و پیشرفت صنعت برق تاثیرگذار است.
وی با اشاره به اینکه حدود 82 درصد مشترکین برق در مازندران را مشترکین خانگی تشکیل داده اند، بیان داشت، از لحاظ مصرف این میزان 45 درصد مصرف برق است که مصرف برق خانگی در مازندران نسبت به میانگین کشوری بالاتر است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مازندران تصریح کرد: کمتر از هفت دهم مشترکین را مشترکین صنعتی با میزان 28 درصد برق مصرفی، چهار درصد کشاورزی و مابقی را سایر مصارف تشکیل داده اند.
وی مدیریت مصرف را یک اقدام جدی در طرح هدفمندی یارانه ها عنوان کرد و افزود: ضرورت مصرف بهینه و منطقی در گذشته به خوبی احساس می شد و تاکنون اقدامات زیادی در مجموعه این شرکت انجام شد.
جعفری با اعلام اینکه دولت مدیریت مصرف را سرلوحه کار قرارداده است ، گفت: در دوسال اخیر با کمک صنایع و مصارف خانگی در زمان پیک بار صرفه جویی خوبی صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مازندران با اشاره به اینکه در تابستان امسال دو هزار مگاوات برق صرفه جویی شد، ادامه داد: در چند سال اخیر کنترل زیادی در مصرف حامل های انرژی در کشور صورت نگرفت وکشور ما در مقایسه با سایر کشورها با مصرف 2.5 برابری انرژی مواجه بوده است.
جعفری خاطرنشان کرد: اجرای طرح هدفمندی یارانه ها نخستین گام از طرح تحول اقتصادی در کشور است که از اقدام بزرگ و ماندگار دولت دهم بشمار می رود از آثار و نتایج مثبت این طرح می توان به اصلاح روند اقتصادی کشور، افزایش بهره وری در بخش های مختلف تولید و صنعت، اصلاح الگوی مصرف، حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه و تحقق عدالت اجتماعی است.
وی با بیان اینکه برای ساخت یک واحد نیروگاه یک مگاواتی 450 میلیون تا یک میلیارد تومان سرمایه اولیه نیاز دارد، خاطرنشان کرد: تولید انرژی هزینه بالایی دارد که نیازمند کنترل صحیح مصرف انرژی توسط مردم و صاحبان صنایع هستیم.
جعفری، میزان هدررفت در بخش انتقال برق در کشور را دو درصد عنوان کرد و افزود: عمده تلفات در بخش توزیع کشور 18 درصد است که این رقم در مازندران 15.8 درصد است که هدف دولت این است که این میزان را به کمتر از 10 درصد برساند که برای اینکار نیاز به سرمایه گذاری زیادی دارد.
وی با اشاره به اینکه حاملهای انرژی با قیمت واقعی نیاز به مدیریت صحیح دارد، بیان داشت: صاحبان صنایع سیستمهای خود را اصلاح کنند تا تلفات نداشته باشیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مازندران تصریح کرد: بسیاری از صنایع طرح های جدیدی را برای کنترل مصرف و هزینه صنایع و کارخانجات خود انجام داده اند که سایر صنایع باید از این واحدها الگوبرداری کنند.
وی با اشاره به اینکه دولت با دادن تسهیلات به واحدهای صنعتی در این بخش کمک می کند، گفت: در تابستان امسال اگر صنایع به ما کمک نمی کردند به همان میزان خاموشی در استان انجام می شد.
جعفری یادآور شد: از 64 مگاوات صرفه جویی که در تابستان امسال در زمان پیک بار انجام شد 44 مگاوات آن توسط صنایع استان صورت گرفت.
نظر شما