۷ بهمن ۱۳۸۹، ۱۷:۴۴

حیدری خبر داد؛

آبخوان دشت اردبیل 11 متر کاهش یافت

آبخوان دشت اردبیل 11 متر کاهش یافت

اردبیل - خبرگزاری مهر: مدیرعامل آب منطقه‌ای اردبیل گفت: به دلیل برداشتهای اضافی و غیر مجاز، آبخوان دشت اردبیل هم اکنون با 11 متر افت مواجه است.

به گزارش خبرنگار مهر در اردبیل، علی حیدری ظهر پنج شنبه در جلسه بررسی وضعیت آبهای زیرزمینی استان اظهار داشت: عمده مصرف و برداشت آب زیرزمینی در دشت اردبیل انجام می‌شود که گاهی مصرف بی‌رویه، اضافی و برداشتهای غیر مجاز سبب شده این دشت در معرض تهدید قرار گیرد.

وی با بیان اینکه آبخوان استان اردبیل در چهار محدوده مورد مطالعه و ارزیابی قرار می‌گیرد، افزود: این آبخوانها شامل دشت اردبیل، مغان، مشگین‌شهر و خلخال است.
 
مدیرعامل آب منطقه‌ای اردبیل ظرفیت آب زیر‌زمینی تجدید شونده استان اردبیل را 298 میلیون متر‌مکعب عنوان کرد و یاد آور شد: بر اساس مطالعات انجام شده، در حال حاضر ای ‌سی آب دشت اردبیل بالا رفته و در نتیجه آب برداشت شده برای مصرف از آبخوانهای اردبیل شور است.
 
وی این شوری آب را برای کشاورزی مضر دانست و اضافه کرد: استفاده از آب شور برای آبیاری مزارع به دلیل تبخیر و باقی ماندن املاح بر روی خاک باعث می شود به مرور زمان خاصیت عمل‌آوری خاک از بین برود.
 
حیدری ابراز داشت: دشتی که امرار معاش مردم از آن انجام می‌شود و بهترین دشت همتراز با دشت مغان است، در معرض یک تهدید و آسیب جدی است، به همین خاطر باید مدیریت بهره‌برداری از این دشت اعمال شود.
 
وی کسری مخزن آبخوان اردبیل را 550 میلیون متر‌مکعب برشمرد و خاطرنشان کرد: برای مدیریت منابع آب در این دشت به دنبال چاره‌اندیشی هستیم و بهترین راه نیز از لحاظ کارشناسی و فنی انتقال آب قزل‌اوزن به دشت اردبیل است.
 
مدیرعامل آب منطقه‌ای اردبیل اولویت اول در انتقال آب قزل اوزن را دشت خلخال و کوثر دانست، تصریح کرد: معتقدیم در گام اول باید نیاز کشاورزی و حتی صنعتی دشت خلخال و کوثر رفع شده سپس باقیمانده آب حوزه قزل‌اوزن که مشترک بین هشت استان کشور است، به دشت اردبیل انتقال یابد.
 
وی ضرورت تعامل بین کشاورزان و مسئولان متولی امر را در بحث مدیریت خشکسالی ضروری خواند و متذکر شد: بحث مدیریت کشت یک بحث ضروری است تا کشاورزان تلاش کنند به کشت محصول کم‌مصرف آب روی آورند.
 
حیدری در پایان با بیان اینکه 50 درصد کشت استان در منطقه مغان در مساحت 91 هزار هکتار به صورت پاییزه انجام می شود، افزود: مابقی کشت نیز به صورت بهاره و تابستانه صورت می گیرد که باید با تدبیر لازم در کشت محصولات کم مصرف آب ایام خشکسالی را بدون دغدغه سپری کرد.
کد خبر 1240560

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha