۱۳ بهمن ۱۳۸۹، ۹:۵۹

سیدعلی در گفتگو با مهر:

اکنون وقت تغییر در نرخ ارز نیست

اکنون وقت تغییر در نرخ ارز نیست

معاون وزیر بازرگانی با بیان اینکه اکنون زمان تغییر در نرخ ارز نیست، گفت: بانک مرکزی باید فاصله 40 تومانی نرخ ارز در بازار آزاد و بانک مرکزی را پوشش دهد.

سیدکمال سیدعلی در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت بررسی نرخ ارز گفت: تصور من این است که فاصله 1040 تومان تا 1080 تومانی که میان نرخ دلار در بانک مرکزی و بازار آزاد وجود دارد، باید حل شود. نتایج حاصل از رفتار نرخ دلار در 6 تا 7 ماه گذشته نشانگر این است که هنوز 40 تومان بین نرخ رسمی دولت و نرخ بازار فاصله وجود دارد که بانک مرکزی باید محل بوجود آمدن این فاصله را پیدا کرده و آن را حذف کند.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران افزود: البته تحلیل کارشناسی این است که افزایش 40 تا 50 تومانی قیمت دلار در ماه‌های گذشته، حداقل برای صادرات مفید بود و صادرکنندگان نیز به این موضوع، اذعان دارند، این درحالی است که نرخ ارز، تقریبا 2 درصد افزایش یافت.

وی افزایش نرخ ارز را علاوه بر صادرات برای واردات نیز مفید دانست و تصریح کرد: اگرچه نوساناتی در نرخ ارز بوجود آمد که چند روزی بازار را متشنج کرد، اما بانک مرکزی توانست این مشکل را حل کند و حداقل این است که افزایش نرخ آنچنانی بعد از این مدیریت ایجاد نشد.

به گفته سیدعلی، نرخ ارز نباید حداقل تا 6 ماه از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها تغییری داشته باشد، چراکه هم اکنون باید آثار تورمی ناشی از هدفمند کردن یارانه ها کنترل شود، ثبات نرخ ارز هم می تواند در این راستا ابزاری کارآمد باشد.

وی اظهار داشت: به نظر می رسد باید 6 ماه از هدفمندکردن یارانه ها بگذرد و سپس دولت، بر سر نرخ ارز و بسته نرخ ارز مباحث را مطرح کند؛ چراکه هدف اولیه طرح، کنترل تورم است.

به اعتقاد سیدعلی، در مورد 40 تومان فاصله نرخ دلار در بازار آزاد و بانک مرکزی، باید گفت که بانک مرکزی ارز را در اختیار صراف و بقیه دستگاه‌ها می گذارد که با قیمت بالاتر به مردم بفروشند، بنابراین باید محدودیتها را بردارد و این فاصله را کم کند تا نرخ معقول سود از سوی صراف‌ها اعمال شود، نه اینکه فاصله بین نرخ در بازار آزاد و بانک مرکزی که تا پیش از این، بیش از 4 تا 10 تومان بوده است، به 40 تومان برسد.

معاون وزیر بازرگانی گفت: کمیته ای در وزارت بازرگانی برای تعیین دقیق نرخ ارز تشکیل شده است، البته باید توجه داشت که بازرگانی کشور تحت تاثیر نرخ ارز قرار می گیرد؛ یعنی هم صادرات و هم واردات تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز قرار خواهد گرفت.

وی خواستار افزایش نرخ ارز شد و گفت: اگر شیب افزایش نرخ ارز به سمت بالا باشد، نه تنها به نفع صادرات است بلکه به جلوگیری از واردات نیز کمک می کند، این در شرایطی است که با نرخ ارز می توان واردات را نیز کنترل کرد؛ به دلیل اینکه تعرفه های ایران تحت محدودیت‌های سازمان جهانی تجارت قرار دارد و نمی توان از ابزار تعرفه برای کنترل واردات بهره گرفت، بنابراین نرخ ارز ابزاری کارآمد است.

سیدعلی گفت: علیرغم تمامی این مزایا، اما شرایط فعلی ایجاب می کند که در تغییر نرخ ارز مقداری صبر کنیم تا هدفمندکردن کاملا جایگاه خود را بیابد تا آثار تورمی آن کم باشد.

وی اظهار داشت: تصور می کنم به دلیل تلاطمی که در سیستم بانکی وجود دارد، بسته های حمایتی یا توجه به صادرکنندگان، در دستورالعملهای مربوطه بانکی، نمود آنچنانی ندارد و حداقل این است که هنوز نتوانسته ایم اقدامات خاصی به لحاظ ارایه وام با بهره و کارمزد کم به صادرکنندگان انجام دهیم.

کد خبر 1242077

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha