به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، حسین سبحانینیا در جلسه علنی روز یکشنبه و در بررسی برنامه و صلاحیت علی اکبر صالحی وزیر پیشنهادی امور خارجه در موافقت با وی اظهار داشت: وزارت خارجه و دستگاه دیپلماسی ویژگیهای خاصی دارد که قطعاً فردی که برای این جایگاه انتخاب میشود باید ویژگیهای لازم را داشته باشد.
وی گفت: شخصیت صالحی شناخته شده و مورد پذیرش افکار عمومی داخلی و خارجی است.
وی ادامه داد: معتقدم صالحی در عرصه بینالملل نیز ویژگیهای خاصی دارد و نگاه مردم نیز نسبت به دکتر صالحی مثبت است. وی به عنوان چهره شناخته شده علمی دارای تجارب مثبت کاری است.
سبحانی نیا با بیان اینکه فردی که برای وزارت خارجه معرفی میشود باید آشنا به حوزه کاری و امر دیپلماسی کشور باشد گفت: مخالفان با آقای صالحی طوری صحبت کردند که این گونه برداشت میشد وزیر پیشنهادی خارجه اصلاً در جریان مسایل سیاست خارجی نبوده و نیست و از بیرون از دستگاه وزارت خارجه معرفی شده است در حالی که دکتر صالحی 4-5 سال در خارج از کشور فعالیت داشته و مرکز ثقل فعالیتهای دیپلماتیک در وین بوده است.
وی همچنین قائم مقام سازمان کنفرانس اسلامی بوده و خدمات زیادی ارایه کرده است.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ایشان از آغاز ارتباطات و سوابقش پیوسته با نهادهایی چون یونسکو و سازمان بینالمللی مرتبط بوده است. آنچه دوستان مخالف مطرح کردند واقعاً انصاف نبود و مقداری کم لطفی در حق دکتر صالحی داشتند.
سبحانی نیا گفت: دکتر صالحی با مسایل دیپلماسی و سیاست خارجی بیگانه نیست و به لحاظ علمی نیز تخصص ارزشمندی دارد. وی 4 مقاله مشترک با شهید مجید شهریاری داشته و این از نکات مثبت یک شخصیت اجرایی محسوب میشود.
عضو هیئت رئیسه مجلس بیا بیان اینکه صالحی در مسایل سیاسی و بینالمللی تجارب ارزندهای دارد گفت:به عنوان کسی که از ابتدای انقلاب در ارتباط با وزارت خارجه بودهام معتقدم صالحی از چهرههای مناسب برای تصدی وزارت خارجه است.
وی گفت: در برنامه صالحی محور اصلی نگاه جمهوری اسلامی در عرصه بینالملل لحاظ شده است.
وی معتقد است باید با اتخاذ سیاست خارجی موازنه مثبت بر پایه همکاری خلاقانه در عرصه بینالملل ورود داشته باشیم.
نظر شما