به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانهای چهاردهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران با حضور سیدجواد روشن دبیر جشنواره یکشنبه 11 بهمنماه برگزار شد. در ابتدای این نشست جواد روشن به ارائه گزارشی از 13 دوره گذشته جشنواره پرداخت و گفت: در حال حاضر این جشواره از معتبرترین جشنوارههای کشور است و تنها جشنوارهای است که در حتی در حوزه خاورمیانه به این شکل برگزار میشود.
جشنواره تئاتر دانشگاهی به لحاظ بودجه و حمایت مظلوم و محروم است
سیدجواد روشن جشنواره تئاتر دانشگاهی را به لحاظ حمایتهای مادی و تخصیص امکانات جشنوارهای مظلوم و محروم دانست و گفت: اگر قرار باشد از طرف دانشگاهها و نهادهای فرهنگی مرتبط حمایت نشویم این جشنواره قادر نخواهد بود جایگاه مدنظر را پیدا کند. اگر از گروههای نمایشی حمایت لازم برای اجرای عمومی نشود و امکانات در اختیار گروهها قرار نگیرد این جشنواره نمیتواند از اجرای عمومی آثار برگزیده حمایت کند.
به دلیل نبود بودجه کتاب عکس منتشر نمیشود
دبیر جشنواره چهاردهم تئاتر دانشگاهی ایران با اشاره به برنامهها و کارگاههای آموزشی و همچنین انتشار نمایشنامههای برگزیده سه دوره اخیر جشنواره و انتشار کتب پژوهشی با موضوعیت تئاتر دانشگاهی گفت: قصد داشتیم کتاب عکس 14 دوره جشنواره را منتشر کنیم که متأسفانه به دلیل فراهم نشدن هزینههای لازم این کتاب چاپ نمیشود. اما کتاب پوستر 14 دوره جشنواره منتشر میشود.
حاضریم در بخش بینالملل یک اثر ولی با کیفیت داشته باشیم
روشن درباره وضعیت بخش بینالملل چهاردهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران گفت: در حوزه بینالملل در حال رایزنی برای برگزاری کارگاههای آموزشی و انتخاب آثار نمایشی هستیم. اگر نتوانیم آثار با کیفیتی را که حضورشان در جشنواره مؤثر باشد انتخاب کنیم تمایلی به حضور آثار بیکیفیت خارجی نداریم. حاضریم همه هزینه بخش بینالملل را برای یک اثر با کیفیت و مؤثر تخصیص دهیم.
دانشگاه آزاد از گروههای تئاتری خود در جشنواره حمایت نمیکند
دبیر جشنواره چهاردهم تئاتر دانشگاهی در خصوص حمایتهای لازم برای برگزاری این جشنواره یادآور شد: نگاه وزارت علوم این است که بیش از فعالیتهای فرهنگی دیگر از جشنواره تئاتر دانشگاهی حمایت میکند. آیا قرار است وزارت علوم تنها حامی این جشنواره باشد؟ در جدول جشنواره در کنار نام آثار نام دانشگاه شرکت کننده هم ذکر میشود و انتظار میرود دانشگاهها از گروههای خود حمایت کنند. متأسفانه دانشگاه آزاد از گروههای خود در این جشنواره حمایت نمیکند.
دانشگاه تهران نباید در ازای حمایت تقاضای ریالی داشته باشد
روشن درباره دانشگاه تهران به عنوان میزبان جشنواره و حمایتهایی که باید انجام دهد گفت: دانشگاه تهران دانشگاه مادر است و بحثاش با همه دانشگاههای دیگر متفاوت است. دانشگاه میزبان باید تعامل داشته باشد ولی اگر قرار است اختیارات بیشتری بخواهد باید ساز و کارها تغییر پیدا کند و حتی دبیر جشنواره را معرفی کند.
وی با اشاره به برگزاری جلسات مختلف با مسئولین دانشگاه تهران افزود: نتیجه جلسات این بود که دانشگاه تهران هم در جریان برنامههای جشنواره قرار بگیرند و دانشگاه تهران به این سمت نرود باعث سلب مسئولیتهای ما شود.
دبیر جشنواره چهاردهم تأکید کرد: دانشگاه تهران بضاعیت خوبی در حوزه امکانات و غیره دارد و میتواند به جشنواره کمک کند. تلاش ما این است به این سمت برویم که دانشگاه میزبان در ازای حمایتی که میکند تقاضای ریالی نداشته باشد.
مرکز هنرهای نمایشی هیچ حمایتی از جشنواره نمیکند
روشن با اشاره به حمایت شش میلیون تومانی انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و همچنین حمایت چهار میلیون تومانی این انجام در بخش جوایز گفت: با مرکز هنرهای نمایشی رادیو هم تفاهم نامهای را منعقد کردهایم. انتشارات افراز هم در بخش چاپ آثار با جشنواره همکاری میکند. همچنین با بنیاد رودکی صحبت شده تا از یک نمایش که با سیاستهای بنیاد همخوانی دارد برای اجرای عمومی حمایت کند. همچنین این بنیاد به غیر از تالار وحدت سالنهای دیگر خود را در اختیار جشنواره قرار دهد.
وی درباره حمایتهای اداره کل هنرهای نمایشی از جشنواره تئاتر دانشگاهی تأکید کرد: بیشترین انتظار ما از مرکز هنرهای نمایشی بود ولی مرکز اعلام کرد که هیچ قولی بابت حمایت از اجرای عمومی آثار نمیدهد و حتی ریالی هم به جشنواره کمک مالی نکرده است.
دبیر جشنواره چهاردهم افزود: من به عنوان دبیر جشنواره برای برنامه ریزیهای خود در این مقطع از زمان نیازمند حمایتهای مالی هستم و اگر این حمایتهای دیر انجام شود دیگر سودی نخواهد داشت.
تالار مولوی از اجرای عمومی آثار برگزیده حمایت نمیکند
روشن با اشاره به تالار مولوی به عنوان یکی از مهمترین مراکز حمایتی از تئاتر دانشگاهی گفت: تالار مولوی قولی برای حمایت از اجرای عمومی آثار برگزیده نداده است. متأسفانه کارهایی که از چندین مرحله عبور کردهاند و در جشنواره تئاتر دانشگاهی به عنوان اثر برتر انتخاب شدهاند ممکن است با سیاستهای تالار مولوی همخوانی نداشته و برای اجرا در این تالار تأیید نشوند.
وی تصریح کرد: اگر ساز و کارها مشکل دارد باید برطرف شوند و اگر نیاز است تالار مولوی هم باید ورود بیشتری به جشنواره داشته باشد تا این تالار از اجرای عمومی آثار برگزیده جشنواره حمایت کند.
اگر دانشجویان با تجربه به جشنواره وارد نشوند کیفیت جشنواره پایین میآید
دبیر جشنواره چهاردهم تئاتر دانشگاهی ایران درباره بلاتکلیف بودن اجرای عمومی آثار برگزیده دورههای پیشین جشنواره گفت: وزارت علوم سالن تئاتر ندارد. تالارهای نمایشی دانشگاهها هم باید فعال شوند. البته دانشجوها انتظارشان این است که آثارشان در سطح وسیعتری دیده شوند. برای دست یافتن به این سطح باید تفاهم نامههایی صورت گیرد.
روشن تأکید کرد: اگر تالار مولوی از اجرای عمومی آثار برگزیده جشنواره حمایت نکند دانشجویان با تجربه وارد جشنواره نمیشوند و در نتیجه سطح کیفی جشنواره پایین میآید. این در حالی است که ارتقای سطح کیفی جشنواره بر سطح کیفی تالار مولوی هم مؤثر است.
بودجه و کمک هزینهای که به گروهها میرسد بسیار ناچیز است
روشن با اشاره به بودجه 190 میلیون تومان جشنواره یادآور شد: هر ساله جشنواره در فصل بهار برگزار میشود و بودجه آن سال گذشته دریافت میشود. تغییر سال همواره باعث تغییر هزینهها و بالا رفتن آنها به دلیل تورم میشود. امسال به دلیل حذف یارانههای دولتی ما دو بار با تغییر هزینهها و بالا رفتن شان مواجهیم.
وی افزود: تلاش میکنیم بخش بیشتری از این بودجه سهم خانواده تئاتر دانشگاهی شود ولی متأسفانه هزینههای جانبی به قدری زیاد است که بخش ناچیزی از بودجه برای گروهها میماند. اگر دانشگاهها بخصوص دانشگاه آزاد در قالب کمک هزینه از گروهها حمایت کنند بهتر است. در پیش بینی انجام شده مبالغ بودجه و کمک هزینهها قابل توجه نیست.
مرکز هنرهای نمایشی سالنی را در اختیار جشنواره قرار نمیدهد
روشن درباره سالنهای میزبان آثار نمایشی جشنواره چهاردهم گفت: تالار مولوی، محراب، تالارهای سمندریان، صمیمی مفخم و ناظرزاده دانشکده هنرهای زیبا، پلاتوی مرکز سینما تئاتر، تالار انتظامی خانه هنرمندان برای بخش رادیویی، تالار بوستان و گلستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و تالار هنر در ساعاتی که اجرا ندارد میزبان آثار نمایشی جشنواره خواهند بود. برای در اختیار گرفتن تالارهای مهر و ماه حوزه هنری هم در حال رایزنی هستیم.
وی تأکید کرد: مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد هیچ سالنی را در اختیار ما قرار نمیدهد. وقتی تقاضای استفاده از خانه نمایش را هم ارائه دادیم گفته شد که این سالن در زمان مدنظر تخریب و بازسازی میشود.
دبیر چهاردهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران در نشست رسانهای جشنواره از نبود حمایت از گروههای تئاتری توسط دانشگاههای مربوطه گلایه کرد و جشنواره تئاتر دانشگاهی را به لحاظ حمایتهای مادی و معنوی مظلوم و محروم دانست.
کد خبر 1243256
نظر شما