به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، وحید فولادگر ظهر سهشنبه در حاشیه جلسه کمیته بهداشت شورای اسلامی شهر اصفهان، افزود: شهرداری اصفهان در سطح شهر روزانه حدود 900 تن زباله یا پسماند تر جمعآوری میکند که این رقم با احتساب شهرکهای اقماری به یکهزار و 100 تن تن میرسد.
وی با اشاره به سرانه تولید زباله از سوی هر شهروند اصفهانی، اظهار داشت: سرانه تولید زباله توسط هر شهروند اصفهانی کمتر از یک کیلوگرم است.
رئیس کمیته بهداشت شورای اسلامی شهر اصفهان هزینه سرانه برای جمعآوری زباله و حمل و امحای آن در اصفهان را بالغ بر 110 هزار و 300 ریال دانست و تصریح کرد: از مجموع زبالههای روزانه تولیدی شهروندان اصفهان به صورت پسماند تر حدود 300 تن به صورت شیرابه و تبخیر در میآید و 300 تن آن نیز به کود کمپوست تبدیل میشود.
وی میزان تبدیل زبالهها به بازیافت را پنج تا هفت درصد و میزان دفن آن را حدود 25 تا 30 درصد عنوان کرد.
این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان از جمعآوری روزانه حدود 400 تن ضایعات حاصل از پروژههای عمران شهری، 120 تن ضایعات فضای سبز و شش هزار تن نخالههای ساختمانی در کلانشهر اصفهان خبر داد و اضافه کرد: البته این ارقام در فصول مختلف سال تغییر میکند.
وی میزان زباله جمعآوری شده در اصفهان طی پنج ماهه اول سال جاری را نیز حدود 179 میلیون کیلوگرم اعلام و بیان داشت: در این مدت بیش از 22 میلیون کیلوگرم ضایعات فضای سبز جمع آوری شده است.
فولادگر با اشاره به مشکل تولید زبالههای غیر عادی و خطرناک در مطبهای پزشکان این کلانشهر گفت: در مهرماه سال جاری بیش از 76 هزار کیلوگرم زباله غیر عادی و خطرناک مطب خصوصی پزشکان اصفهانی جمع آوری شده که بیشترین میزان تولید این نوع زباله در محدوده شهرداریهای مناطق هشت، 11 و 12 به مقدار 14 هزار و 830 کیلوگرم و کمترین میزان در مناطق هفت و 10 و 14 به میزان 7310 کیلوگرم بوده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از ضروریات توسعه پایدار در کلانشهرها اعمال مدیریت پسماندهاست، افزود: با مدیرت صحیح پسماندها، میتوان اعمال منجر به آسیبرسانی به محیط زیست را کنترل و به ایجاد شهر سالم کمک کرد.
رئیس کمیته بهداشت شورای اسلامی شهر اصفهان اهمیت موضوع زبالههای شهری بر سلامت مردم را یادآور شد و اظهار داشت: برخی از ثمرات مفید مدیریت پسماند همچون افزایش حساسیت شهروندان نسبت به رعایت نظافت و بهداشت عمومی، پردازش پسماندها و مراحل بازیافت و جلوگیری از آلودگی آبهای زیر زمینی است.
وی تصریح کرد: باید برای تامین هزینههای سنگین مدیریت پسماندها از راهکارهایی همچون مشارکت دادن تولید کنندگان زبالهها در امحای آنها بهره گرفت چراکه با این مشارکت شهروندان به مشکلات جمعآوری زباله و معضلات مبتلا به مشکلات زیست محیطی ناشی از زبالهها، حفظ نظافت شهر و بهداشت عمومی کاملا آشنا میشوند.
نظر شما