به گزارش خبرگزاری مهر از خرم آباد، کریم قربانی در این رابطه در سخنانی اظهار داشت: در حالیکه اسلام، قرآن و عترت می توانند بهترین منبع برای تولید منابع علمی در حوزههای مختلف باشند که همچنان دانشگاه های کشور با الگوی غربی اداره می شوند.
وی با اشاره به اینکه بالای 95 درصد از دانشجویان به قرآن اعتقاد دارند، بیان داشت: تبلیغات ضعیف در حوزه دینی، پایهای عمل نکردن به ویژه در سطح آموزش و پرورش، پیچیدگی منابع دینی برای نسل جوان، ضعف نیروی انسانی و به روز نبودن از جمله عوامل تاثیرگذار در ضعف انس و الفت دانشجویان و دانشگاهیان با قرآن کریم در دانشگاههاست.
مسئول کانون قرآن و عترت سازمان بسیج دانشجویی کشور افزود: مبنای تشکیل انقلاب اسلامی بر مبنای آموزههای قرآن کریم و سیره اهل بیت بنا شده است و بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) بارها بر این نکته تاکید داشتهاند در چنین حالتی باید این مبنا در چارچوبهای ارکان نظام ساری و جاری شود که یکی از ارکان مهم، دانشگاهها و مراکز آموزش عالی هستند، اما اگر بخواهیم یک ارزیابی کلی از دانشگاهها داشته باشیم باید بگویم که برای تحقق دانشگاه اسلامی فاصله زیادی داریم.
قربانی تصریح کرد: هنوز دانشگاهها و مراکز آموزش عالی بر مبنای الگوهای غربی اداره می شوند؛ در حالی که اسلام، قرآن و عترت می توانند بهترین منبع برای تولید منابع علمی در حوزههای مختلف باشند.
وی فعالیتهای صورت گرفته در حوزه قرآن و عترت در دانشگاهها را فعالیتهای سطحی، ظاهری، تبلیغی و ترویجی ارزیابی کرد و ادامه داد: اگر چه برگزاری این فعالیتها جای قدردانی دارد، اما این فعالیت ها باید در بنیان دانشگاههای ما رسوخ کنند تا دانشگاه اسلامی تحقق یابد.
مسئول کانون قرآن و عترت سازمان بسیج دانشجویی کشور گفت: بنابر تعبیر رهبر فرزانه انقلاب زمانی می توانیم مدعی زندگی در یک جامعه قرآنی و اسلامی باشیم که جوانان ما با استنادهای قرآنی پاسخ مدعیان را بدهند که هنوز این چنین جامعهای محقق نشده است.
وی ادامه داد: عدم تحقق این مهم به این دلیل است که تنها به ظواهر و بحثهای تبلیغی و سطحی پرداختهایم؛ از این رو باید مبانی فکری و اعتقادی دانشجویان و دانشگاهیان و اقشار مختلف جامعه براساس نگاه دینی، قرآن و سیره ائمه اطهار بنا نهاده شود.
قربانی با تاکید بر اینکه در حوزه تحقق آرمانهای دینی و اسلامی باید باز تعریف صورت گیرد، بیان داشت: نباید نگاه سطحی به این مقوله داشته باشیم.
مسئول کانون قرآن و عترت سازمان بسیج دانشجویی کشور با تاکید بر اینکه متون آموزشی باید با نگاه دینی و قرآنی پایه ریزی شود، افزود: در دروس دانشگاهی ما تناقض وجود دارد و به گونهای که از یک طرف نظریه داروین را مطرح و از طرف دیگر در دروس معارف اسلامی ابعاد معنوی و دینی انسان را مطرح می کنیم.
قربانی خاطرنشان کرد: پایه و اساس علم ما باید براساس قرآن استوار شود، به گونهای که هر علمی بتواند دانشجویان را بیشتر با خداوند ارتباط دهد.
نظر شما