۱۷ بهمن ۱۳۸۹، ۹:۴۲

به علت تخریب روزافزون/

دفتر حفاظت از آثار تاریخی‌ در استانداریها تشکیل شود

دفتر حفاظت از آثار تاریخی‌ در استانداریها تشکیل شود

اهواز - خبرگزاری مهر: رئیس انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان خواستار تشکیل دفتر حفاظت از آثار تاریخی‌ و باستانی در استانداریها به علت گسترش تخریب میراث فرهنگی کشور شد.

به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، تنوع، تکثر و پراکندگی آثار تاریخی‌ ـ فرهنگی و عدم تناسب امکانات و مقدورات مالی و حتی کارشناسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تعدد آثار تاریخی ‌ـ ‌فرهنگی کشور که بعضا دارای شهرت جهانی هستند، موضوع حفاظت و صیانت از آثار تاریخی ‌ـ  فرهنگی را از چارچوب سازمان متولی حفاظت از این آثار فراتر برده و به موضوعی فراسازمانی و حتی فرادولتی تبدیل کرده است.

قانونگذاران و دولتمردان کشور با درک این موضوع سعی کردند که از طریق تصویب قوانین و مقررات مختلف دستگاه های دولتی و متولی امور عمومی را به عنوان همکار و یاری دهنده دستگاه متولی حفاظت از آثار تاریخی در حفاظت از این آثار دخیل کرده و با تدوین شرح وظایف مشخص قسمتی از مسئولیت حفاظت از آثار تاریخی را برعهده آنها بگذارند.

مانند بند 22 ماده 55 و ماده 102 قانون شهرداریها که در مقام تشریح وظایف شهرداریها در زمینه حفاظت از آثار تاریخی ‌ـ فرهنگی است  حتی به همکاری دولتی اکتفا نکرده و با تصویب ماده 182 قانون برنامه چهارم توسعه، مبنی بر فعالیت سازمانهای مردم نهاد، این سازمانها را به عنوان همکاران و یاوران دستگاه متولی حفاظت از آثار تاریخی و سایر دستگاه های مرتبط به کمک طلبیدند.
 

 
 
رئیس انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان در این خصوص به خبرنگار مهر در اهواز گفت: یکی از دستگاه های دولتی که نقش مؤثر و قابل توجهی در حفاظت از آثار تاریخی‌ـ‌فرهنگی دارد استانداری است.

سعید محمد پور افزود: استانداریها به عنوان بالاترین دستگاه دولتی هر استان که مدیریت استان را نیز در دست دارد به دو طریق می تواند در زمینه حفاظت از آثار تاریخی‌ـ فرهنگی استان موثر و نقش‌آفرین باشد.

وی ادامه داد: از طریق هماهنگی بین دستگاه های اجرایی استان با هدف رشد و توسعه و پیشبرد پروژه های عمرانی و اجرایی بدون تعرض به آثار تاریخی‌ـ فرهنگی واقع در محدوده پروژه، به طوریکه از سویی اجرای پروژه های عمرانی با وقفه مواجه نشده و از سوی دیگر آثار تاریخی‌ـ فرهنگی موجود در منطقه محل اجرای پروژه مورد تعرض و تخریب قرار نگیرد.

محمد پور عنوان کرد: تامین اعتبارات مورد نیاز نیز می تواند دستگاه متولی حفاظت از آثار تاریخی را در رسیدن به اهداف و انجام شرح وظایف خود به طور قابل توجهی کمک کند.

وی بیان کرد: از بیرون با اعمال نظارت عالیه بر نحوه عمل دستگاه های اجرایی در مواجه با آثار تاریخی و جلوگیری از اجرای پروژه یا ادامه آن بر روی یک محوطه باستانی همچنین به منظور انجام امور فوق نیازمند تاسیس نهادی تخصصی و کارشناسی در چارت سازمانی استانداریها هستیم تا مسائل پیش گفته را از درون و بیرون استانداری پیگری کرده و به نتیجه برساند.

محمد پور پیشنهاد داد: بنابراین پیشنهاد می شود که در استانداریها تشکیلاتی با نام دفتر حفاظت از آثار تاریخی‌ـ فرهنگی ایجاد شود تا از درون استانداری با ارائه گزارشات کارشناسی، پیشنهاد راه حل ها و پیش بینی اعتبارات مناسب و نیز هماهنگی دستگاه های دولتی و از بیرون با نظارت بر عملکرد دستگاه های اجرایی در مواجه با آثار تاریخی‌ـ‌فرهنگی و ارائه راهنمایی لازم برای عدم تعرض به آثار تاریخی وظیفه دستگاه عالی دولتی در استان را در خصوص حفاظت از آثار تاریخی‌ـ فرهنگی پیگیری کند.
 
کد خبر 1246580

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha