ایراج بنیادی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: پیشرفت فیزیکی این مقدار سطح زیر کشت دوم 85.54 درصد است.
وی در ادامه با تشریح فوائد کشت دوم اظهارداشت: افزایش تولید محصولات زراعی و تنوع بخشیدن به تولیدات کشاورزی از فوائد این طرح است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان گفت: هم اکنون سالانه بطور میانگین200هزار تن انواع محصولات زراعی ازجمله انواع سبزیجات، باقلا، لوبیا، سیر، بادنجان، کلم، هویج، کلزا و شبدر پس از برداشت برنج در شالیزارهای گیلان تولید می شود که زمینه مناسبی را برای افزایش تنوع محصولات کشاورزی در این استان فراهم می کند.
وی افزود: افزایش تولید محصولات زراعی نه تنها خودکفایی درتولید این دسته از محصولات را درپی دارد بلکه باعث افزایش درآمد خانواده های روستایی نیز می شود.
بنیادی با تاکید براینکه کشت دوم محصولات زراعی راهکار مناسبی برای تقویت خاک، جلوگیری از فرسایش آن و کاستن از مصرف سموم و کودهای شیمیایی است، اظهارداشت: کشت محصولاتی چون سبزیجات و محصولات جالیزی به بازیابی توان غذایی خاک برای کشت دوباره برنج کمک می کند و ازسوی دیگر چون درکشت دوم خاک بار دیگر شخم زده و آبیاری می شود کانون های آفات کشاورزی بویژه کرم ساقه خوار برنج نابود می شود.
وی با بیان اینکه کشت دوم عامل مهمی در کاهش مصرف کودهای شیمیایی و انواع آفت کش ها است، یادآورشد: کشت دوم محصولات کشاورزی در شالیزارهای برداشت شده از فرسایش خاک و هدررفتن این سرمایه عظیم براثر بارندگی های فصلی می کاهد.
نظر شما